Eucalyptus ORGANIC essentiële olie 10ml

(6 klantbeoordelingen)

8,95

Maakt het ademen vrijer

Puur, Biologisch en Compleet
Ideaal bij verkoudheid
Houdt insecten op afstand
Verhoogt de concentratie

Op voorraad

Beschrijving

Eucalyptus essentiële olie heeft een sterke, medicinale geur. De olie wordt gewonnen door waterdamp destillatie van de verse bladeren. De olie biedt helderheid en staat bekend om haar werking tegen verkoudheid en zorgt dat je weer vrij kunt ademhalen.

Eucalyptus boom: grootste ter wereldBijzondere olie 

Eucalyptus globulus is een één van de grootste en snelgroeiende bomen op aarde. De grootste is momenteel te vinden op het eiland Tasmanië en is meer dan 90 meter hoog. De naam Eucalyptus betekent ‘goed bedekt‘ en verwijst naar het kleine bloemetje die achter het blad verborgen is. De bladeren dienen als belangrijk geneesmiddel voor de Aboriginals in Australië. Ze worden gebruikt om infecties te behandelen en koorts te verlagen. De bomen groeien snel en nemen veel water op. De reden dat in de 19e eeuw in Europa Eucalyptus bomen werden geplant was enerzijds drooglegging van het moeras, anderzijds het bestrijden van Malaria die toen heerste. Hierdoor krijgt de boom de bijnaam: ‘koortsboom‘.

In de aromatherapie is eucalyptus essentiële olie een van de meest karakteristieke geuren en wordt ze vaak ingezet luchtwegenklachten, koorts en verkoudheid. Eucalyptus essentiële olie lost het slijm op, ontstopt en heeft een microbendodende en ontstekingsremmende werking. De olie werkt ook preventief, ze verhoogt ons vermogen om bacillen en virussen te weerstaan. Eucalyptus olie bestrijdt zowel bacteriële als virale infecties. Door te stomen met Eucalyptus etherische olie worden de rode bloedlichaampjes geactiveerd, zodat de longen meer zuurstof kunnen opnemen en de zuurstofvoorziening van de lichaamscellen verbetert. Eucalyptus is een goede luchtzuiveraar. Ze maakt de bacteriën, virussen en schimmels in de lucht onschadelijk. De olie verdampen in een ziekenkamer maakt dat er minder belastende stoffen in de lucht rondzweven, maar liefst 70% minder!

Op de huid

Op de huid verbetert Eucalyptus essentiële olie de stofwisseling van de cellen. De olie is schimmeldodend bij voetschimmel en candida infecties. De pijnverdovende eigenschappen zijn goed te gebruiken bij pijnlijke spieren en gewrichten. Doordat de olie ook ontstekingsremmend is, helpt deze olie ook bij reumatische aandoeningen.

Voordelen Eucalyptus etherische olie:

 • Lost slijm op en microbendodende en ontstekingsremmende werking
 • Verlaagt koorts en gaat infecties tegen
 • Doeltreffend bij alle luchtwegklachten
 • Schimmeldodend, antibacterieel en antivirale werking
 • Zuivert de lucht, zelfs in een ziekenkamer
 • Biedt helderheid en verhoogt de concentratie (Keel en Derde oog Chakra)

Emotionele en psychische werking

De helende geur van Eucalyptus heeft een krachtig effect op ons lichaam en emoties. De olie werkt zo diep dat ze zelfs de ziel bij het genezingsproces ondersteunt. Eucalyptus olie geeft je de moed om weer verantwoordelijk te zijn voor je eigen gezondheid. Eucalyptus essentiële olie geeft je de helderheid die nodig is voor het logische nadenken en vergroot het concentratievermogen. Als je het gevoel hebt dat je niet meer logisch kan nadenken, verjaagt de olie deze mist en biedt je de mogelijkheid op helder zicht, weer verbanden te zien en de wetten van het leven in te zien.

eucalyptus plantFysiek is Eucalyptusolie een goed antisepticum en een zuiverende olie die vooral in ziekenkamers de lucht schoon kunnen maken en het herstel kan bevorderen. In tijden van epidemieën kan Eucalyptus meehelpen infecties te voorkomen. Gebruik het op subtiel niveau op dezelfde manier om een plaats schoon te maken waar conflicten zijn geweest of waar negatieve energie wordt ervaren. De olie als een frisse wind en geeft ruimte in one geeft bij ‘blokkades’. Eucalyptus essentiële olie geeft heldere gedachte en sterke emoties die onze groei kunnen remmen worden door Eucalyptus afgekoeld. “Heethoofden” worden rustiger en doordat het keelchakra in balans wordt gebracht, kunnen ze weer verwoorden wat hun dwars zit. Eucalyptus geeft ook een verdieping van de ademhaling zodat we meer zuurstof tot ons kunnen nemen. De olie is verbonden met vrijheid en ‘ruimte om te ademen’. Vooral mensen die zich laten verstikken of emotioneel opgesloten zitten, kunnen hulp verwachten van Eucalyptus olie.

De olie werkt verfrissend en opmonterend en wordt in de aromatherapie in gezet voor concentratie problemen, lusteloosheid en weinig energie.

Affirmatie

Ik open je de ogen.

Specificaties 


Naam: Eucalyptuseucaluptus qoute
Botanische naam: Eucalyptus globulus
Plantfamilie: Mirtachtigen (Myrtaceae)
Land van Herkomst: Australië
Winning: Waterdampdestillatie
Kleur: Helder tot lichtgeel
Geur: Sterke, frisse, medicinale geur

High Therapeutic Grade: 
Biologisch: 
Vegan: 
Dierproefvrij: 

Eucalyptus essentiële olie laat zit goed mengen met:


Benzoë, Ceder, Citroen, Dennen, Melisse, Jeneverbes, Lavendel, Lemongras, Marjolein, Niaouli, Rozemarijn, Pepermunt, Tijm en Wierook.

Contra-indicaties


\inwendig gebruik is af te raden. Uitwendig is Eucalyptus olie niet toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend. Vermijd toepassingen met Eucalyptusolie en andere sterke oliën bij baby’s en kinderen jonger dan 6 jaar rond de neus. Ook vermijden bij mensen met een hoge bloeddruk en epilepsie.

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 10% bij volwassenen in een basisolie

In het bad: Maximaal 10 druppels in een vol bad

In een stoombad: Maximaal 5 druppels, te beginnen met 1 druppel

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Essentiële oliën staan op de GRAS-list van Fema en de FDA en zijn daarom geschikt voor inwendig gebruik. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

6 beoordelingen voor Eucalyptus ORGANIC essentiële olie 10ml

 1. Lisetje 1986 (winkelmanager)

  Altijd prettig, mocht je verkouden worden, dan even stomen met een paar druppels eucalyptus en weg verkoudheid!

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 2. Koen Sanders (winkelmanager)

  Erg prettig om in huis te hebben bij verkoudheidsklachten.

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 3. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Jammer van het dopje, waardoor de olie er veel te snel uitdruppelt. Zo gebruik je veel te veel olie en is flesje binnen no time leeg. Olie is heerlijk icm lemon.

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
  • Pure Naturals (winkelmanager)

   Als je het flesje horizontaal houdt (en niet onderste boven) dan komt er precies 1 druppel uit.

 4. iris (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 5. Klazina (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Ruikt prima helpt ook goed

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 6. Daisy Vermeulen (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Fijne olie bij verkoudheid. Even stomen en hoppa!

  Geüploade afbeelding(en):

  Afbeelding #1 vanDaisy Vermeulen
  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *