Basisolie & Maceraten BIO

Basisoliën of draagoliën zijn plantaardige vette oliën die worden gewonnen uit vruchten en zaden en hebben een voedend karakter. De oliën werken als een natuurlijke moisturizer, ze verbeteren de conditie van de huid en zorgen voor een barrière tegen vochtverlies.

Winning basisoliën en maceraten

amandel olie biologisch koudgeperstBasisoliën worden koudgeperst. Door het gebruik van lage tempten blijven de essentiële werkzame stoffen van de olie behouden. Onze oliën zijn van de eerste persing, hierin zitten de meest werkzame stoffen.

Maceraten zijn een infusie of aftreksel van de gehele plant of plantendelen in een plantaardige vette olie. De plantendelen worden minimaal een maand geweekt zodat ze geleidelijk hun werkzame vetoplosbare stoffen afdragen aan de drager. Hierdoor ontstaat er een hoogwaardig medicinaal product. Na ruim een maand worden de plantendelen eruit gezeefd.

Van oudsher waren maceraten de traditionele manier om planten met essentiële olie en andere werkzame stoffen te gebruiken.

Gebruikswijze en Dosering 

De oliën hebben een breed spectrum van mogelijkheden. Je kunt ze gebruiken als massage olie, badolie, huidolie en in allerlei DIY recepten om je eigen crèmes en/ of zalfjes te maken. Alle oliën mogen puur op de huid gebruikt worden.

De vette plantoliën hebben eigenschappen die op zijn minst gelijkwaardig zijn aan de therapeutische werking van essentiële oliën. Zij zijn verzachtend, hydraterend en kunnen ene bijdrage leveren aan het behandelen van huidaandoeningen. Zowel inwendig als uitwendig leveren de oliën gezondheidsvoordelen op.

Hoe herkent men een basisolie en maceraten van goede kwaliteit?

100% puur: niet gedenatureerd met synthetische moleculen, chemische emulgatoren, vrij van vergelijkbare essentiële oliën, plantaardige oliën, alcohol, terpentijn, etc.
100% biologisch: geen bestrijdingsmiddelen, ongewenste pesticide of groeiversnellers en het is beter voor het milieu.
100% compleet: niet ontdaan van waardevolle stoffen, niet ontkleurd, niet gedeterpeneerd, niet gerectificeerd, niet overgeoxideerd en niet geperoxideerd.

De basisoliën en maceraten van Pure Naturals voldoen aan strenge kwaliteitseisen!

De kwaliteit van basisoliën en maceraten controleren

Basisolie en maceraten kunnen worden verkocht als 100% puur en natuurlijk zijn dan gemengd, aangelengd, verdund en gedenatureerd met plantaardige of minerale oliën, synthetische of chemische moleculen of alcohol. De enige manier om basisoliën van zeer goede kwaliteit te leveren, is om de kwaliteit in een laboratorium te testen.

Onze basisoliën en maceraten zijn 100% organic, afkomstig van biologische landbouw en zonder toevoegingen.

Toont alle 11 resultaten

Toont alle 11 resultaten