Veelgestelde vragen

Over Onze Producten

Klopt het dat al jullie essentiële oliën echt 100% puur, compleet EN biologisch zijn?

Dat klopt, wij hebben de beste kwaliteit essentiële oliën die er verkrijgbaar zijn. Ze zijn 100% puur en biologische en zonder toevoegingen. Precies zoals de natuur het gewild heeft.

Inname van etherische oliën

Door de pure en biologisch kwaliteit van onze etherische oliën zijn ze inderdaad geschikt voor inname. De dosering kun je vinden in het boek Aromecum. Meestal is dit 1 – 2 druppels per dag. Bovendien moet je de etherische olie oplossen in bijv. een theelepel honing en zo oplossen in water. Dit beschermt de maagslijmvliezen.
Wij adviseren op onze site om het via de huid of diffuser tot je te nemen. De huid is het grootste orgaan die aromatherapie kan opnemen. Dit is het meest toegankelijk voor iedereen.

Om te weten welke etherische oliën geschikt zijn voor inname hebben we hier een lijst:
https://www.purenaturals.nl/innemen-van-essentiele-olieen-algemeen-erkend-als-veilig-gras-lijst/

Kan ik de etherische oliën voor ik bestel ook ruiken of testen?

Onze showroom is helaas gesloten, maar onze producten worden ook verkocht in winkels. Bij hun kunt u ook terecht om de producten uit te proberen, te testen en voor advies.
Hier vind je al onze verkooppunten:
https://www.purenaturals.nl/contact/verkooppunten/

Hoe krijg ik 1 druppel etherische olie uit het flesje?

Momenteel hebben we een snelle druppelaar en een glazen flesje voor de essentiële olie. Om slechts 1 druppels te gebruiken hou je het flesje niet onderste boven (dan komen er heel veel), maar horizontaal.
Mocht je toch liever trage druppeldoppen willen (die kun je onderste boven houden en dan komt er 1 druppel), vermeld het dan in de notitie bij je bestelling, dan doen we er een paar trage druppeldoppen bij voor je.druppelaar flesje druppel etherische olie

Houdbaarheid etherische olie

Het zal je misschien verbazen dat pure etherische oliën niet bederven. Ze kunnen jarenlang bewaard worden, waardoor je veel waar voor je geld krijgt. Echter kunnen etherische oliën na verloop van tijd wel oxideren, wat betekent dat ze geleidelijk hun potentie, therapeutisch voordelen en aromatherische kwaliteit verliezen.

De houdbaarheid van etherische olie ligt aan de werkzame stoffen die in de etherische olie zitten. Etherische oliën uit de sesquiterpene familie zoals Kamille, Patchouli en Ylang-ylang hebben een houdbaarheid van 8 tot 10 jaar. Etherische oliën uit de monoterpenolen familie zoals Lavendel, Pepermunt en Geranium hebben een houdbaarheid van 5 tot 6 jaar. Tot slot de etherische oliën die tot de monoterpenen behoren, zoals de Citrus oliën, zoals Citroen, Grapefruit en Sinaasappel hebben een houdbaarheid van 2 tot 3 jaar.

Om uw etherische oliën te beschermen van oxidatie is het van belang ze in een donkere flesje te bewaren en op een koele droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht.

Verpakkingsinformatie basisolie

Voor de basisoliën gebruiken we duurzaam, volledig gerecyclebaar PET. PET heeft de op één na kleinste ecologische voetafdruk (net na glas met statiegeld, maar ruim voor glas zonder statiegeld of aluminium verpakkingen). Voor een webwinkel is glas met statiegeld echter weer belastender voor het milieu van PET. Dit komt omdat glas zwaarder weegt is dan PET. Bovendien moet glas met statiegeld weer worden opgehaald, waardoor je 2x de verzendkosten kwijt bent.

Hoe worden de Maceraten olie gemaakt en welke basisolie gebruiken jullie hiervoor?

In ons assortiment hebben we 3 maceraten basisoliën, Calendula, Arnica en Aloë Vera olie. Als basis wordt er een biologische zonnebloem olie gebruikt. Het maceratie proces duurt ruim 3 maanden. Uit het laboratorium blijkt dat in het eindproduct ongeveer 25% essentiële olie zit.

Is jullie Aloe Vera gel 100% puur?

Aloë vera gel is helaas het enige product die niet puur te verkrijgen is en ook het enige product in ons assortiment die niet 100% puur is. Aloë vera gel uit de plant is slecht een week houdbaar en hierdoor zijn er houdbaarheidstoffen aan toegevoegd. Onze Aloe vera gel bestaat voor 99,8% uit Aloë Vera pulp en slechts 0,2% toevoegingen. Wel is de gel 100% natuurlijk.

Over Ons Bedrijf

Waar kan ik Reviews van Pure Naturals vinden?

We hebben een pagina vol met reviews van onze leuke klanten verzamelt voor je. Hier kun je lezen wat andere klanten van ons vinden.
https://www.purenaturals.nl/reviews/

Hoelang bestaan jullie al?

Het kan zijn dat je ons nu pas gevonden hebt. Dit horen we vaker. We bestaan al vanaf 2012 en we blijven we elk jaar groeien en een betere positie in google krijgen. Hierdoor kan het dat je ons nu pas gevonden hebt.

Ik heb me ingeschreven op de nieuwsbrief maar heb nog niets ontvangen.

We doen niet vaak een nieuwsbrief versturen. Afgelopen jaar slecht 1 keer. We streven ernaar om in de toekomst eens per kwartaal een nieuwsbrief te versturen met leuke aanbiedingen.

Rondom je bestelling

Hoe lang duurt het voor ik mijn bestelling in huis heb?

Bestellingen voor 12en gaan dezelfde dag nog mee met de bezorger. Je hebt de bestelling dan de volgende dag in huis. U krijgt ‘s avonds rond 20.00 een track en trace in de mail. Vertragingen bij de bezorger kunnen in de december maand wel eens voorkomen.

Wat als er iets mis is gegaan met de verzending?

Mocht een bestelling niet aankomen of beschadigd zijn dan zullen we de bestelling opnieuw (kosteloos) verzenden. Op die manier weet je zeker dat jij je bestelling krijgt.

Ik heb een Belgisch BTW nummer, kan ik bestellen zonder btw?

Belgische bedrijven met een BTW nummer kunnen gebruik maken van de zogenaamde intracommunautaire levering. Dit betekent dat je de btw of tax niet via ons betaald en er dus op de factuur 0% btw komt te staan. Dit kan alleen op onze groothandel website voor bedrijven, niet op onze consumenten website.

Contact

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

U kunt ons mailen info@purenaturals.nl of bellen op 010-7512776 of 06-14599695

Zijn jullie ook op social media te vinden?

Uiteraard, ook al zijn we niet super actief op socialmedia. We zijn te vinden op Facebook, Insta en LinkedIn. Heb je een leuke foto van onze producten? Je mag ons gerust taggen!!! #purenaturals

https://www.facebook.com/PureNaturals.nl
https://www.instagram.com/purenaturals.nl
https://www.linkedin.com/company/pure-natural