Jojoba olie (Biologisch en Koudgeperst) 100/ 250/ 1000 ml

(5 klantbeoordelingen)

9,9569,95

Koudgeperst en ongeraffineerd

  Helpt bij huidonzuiverheden en puistjes
  Vol met vitamine E & anti-oxidanten
  Samenstelling lijkt op ‘t lichaamseigen talg
  Premium kwaliteit, zonder toevoegingen

vegan, organic en natural

 

 

Wissen

Beschrijving

Jojoba olie is een vloeibare was die verkregen wordt via koude persing uit de zaden van deze woestijnstruik.  Jojoba is populair geworden door haar verzachtende, beschermende en hydraterende eigenschappen. 

Bijzondere olie

Jojoba

De Simmondsia californica groeit in Mexico, Californië en Arizona. Het is een altijd groene struik tot 2 meter hoog met dikke, leerachtige bladeren. Kleine bloemen verschijnen in het voorjaar. De planten kunnen tot wel 200 jaar oud worden. Indianen gebruikten de planten vroeger om hun leer zacht te maken. De zaden bevatten tussen  de 50 en 60% was. Het bijzondere van Jojoba ten opzichte van andere vette plantenoliën is een verschil in structuur. Jojoba is feitelijk geen olie maar een plantaardige was. Wassen zijn anders opgebouwd dan vetten. De was is vrij van verontreiniging en oxideert niet. (Jojoba kan dus niet ranzig worden). In de koelkast stolt de Jojoba olie tot een vaste substantie. Daarbuiten wordt ze weer vloeibaar. Naast vetzuren bezit Jojoba ook vitamine E en mineralen.

In DIY Huidverzorging

Bij een vette huid wordt Jojoba olie goed in de huid opgenomen en laat de huid weer glad en niet vet aanvoelen. De structuur en werkzame stoffen in Jojoba komt sterk overeen met het menselijke talg. Door gebruik van de Jojoba wordt de talgproductie in balans gebracht. Deze olie is ook geschikt bij acne. Bij een droge huid legt de Jojoba een laagje over de huid, zodat de huid beschermd wordt tegen vochtverlies. Ondanks dit waslaagje, blijft de huid goed ademen. Bij de normale huid werkt Jojoba als een moisturizer. Ze maakt de huid glad en zijdezacht. De olie werkt verzachtend en voedend. Bij zonnebrand en andere klachten Jojoba olie werkt Jojoba verkoelend en genezend en kalmerend. Zelfs een ‘zeemanshuid’ wordt verzorgd en verzacht door deze olie. In haarverzorging wordt Jojoba aanbevolen bij droog, beschadigd haar of bij hoofdhuid schilfers.

Eigenschappen van Jojoba olie:

  • Beschermt, verzacht, voedt en hydrateert de huid en maakt deze weer glad.jojoba olie
  • Vermindert een droge, schilferige huid en is effectief bij luieruitslag
  • Werkt ontstekingsremmend, licht verkoelend en heeft een zuiverende werking op huidontstekingen (acne)
  • In haar verzorging voegt ze glans en volume toe en bevordert de haargroei.
  • Talgregulerend, zowel een vette als een droge huid hebben hier baat bij.
  • Werkt huidverstevigend

Huidtypen:

Geschikt voor alle huidtype, vooral bij een extreem droge, vette of een rijpere huid.

Specificaties


Naam: Jojoba oliejojoba nootjes
Botanische naam: Simmondsia chinensis
Familie: Simmondsiaceae familie
Herkomst: Peru
Winning: Koude persing
Houdbaarheid: Na opening 2,5 jaar
Geur: Mild
Kleur: Goudgeel 
SPF: 10

Dierproefvrij:
Vegan:
Biologisch:
Ongeraffineerd:  

Zonder toevoegingen:

DIY RECEPTEN


Baardolie

  • 20 ml Jojoba
  • 10 ml Castor olie
  • 10 dr. Essentiële olie naar keuze

Lippenbalsem

Anti-aging creme 

Lees ook eens het artikel “Alles wat je moet weten over … Jojoba olie“.

Gebruikswijze & Dosering

Massageolie: Voeg 10% jojoba toe aan een basis olie. De olie voedt, beschermt en verzorgt de huid en maakt deze glad.

Nachtcrème: De olie reguleert talg, dus bij acne, droge of vette huid hebben baat om dit als nachtelijk gezichtscrème te gebruiken.

Haarolie: Maakt je haar glanzend en voegt volume toe. Doe een scheutje in je shampoo of doe voor het wassen goed de hoofdhuid insmeren. De jojoba beschermt zo je haar en hoofdhuid tegen de uitdrogende werking van shampoo en laat het heerlijk zacht en verzorgd aanvoelen.

Make-up remover: Dep de Jojoba olie op een wattenschijfje en reinig je make-up. Zelfs waterproof make-up!

Nagelolie: Smeer dagelijks de nagel en nagelriemen in met een druppeltje olie.

DIY Huidverzorging: Gebruik de olie als huidolie bij een droge, gebarsten of vette huid. Smeer je na het douchen van top tot teen in.

DIY Handcrème: De olie heeft een voedende werking en is geschikt voor extreem droge handen.

Mag puur op de huid. Geschikt voor dagelijks gebruik. Gebruik de olie niet inwendig, de maag kan deze niet verteren.  

Al onze oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA.

5 beoordelingen voor Jojoba olie (Biologisch en Koudgeperst) 100/ 250/ 1000 ml

  1. Karin van der Bie (winkelmanager)

    Heerlijke olie voor de rijper wordende huid, geniet er elke dag van!

    1 op 1 mensen vonden dit nuttig. Was deze beoordeling nuttig voor jou?
    Ja
    Nee
  2. Jolanda (winkelmanager)

    Geweldige olie, ik gebruik m dagelijks als nachtcrème en mijn huid ziet er duidelijk weer mooi uit!

    1 op 1 mensen vonden dit nuttig. Was deze beoordeling nuttig voor jou?
    Ja
    Nee
  3. Koen Sanders (winkelmanager)

    Pakketje is binnen en ziet er goed uit! We zijn nu een week bezig en zijn acne is al erg vermindert, bedankt voor je advies!

    Geüploade afbeelding(en):

    Afbeelding #1 vanKoen Sanders
    1 op 1 mensen vonden dit nuttig. Was deze beoordeling nuttig voor jou?
    Ja
    Nee
  4. Esther (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Deze jojoba olie is echt heel goed.

    Was deze recensie nuttig voor je?
    Ja
    Nee
  5. G.J. R. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    nog niet gebruikt

    Was deze recensie nuttig voor je?
    Ja
    Nee
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *