Essentiële olie BIO

Essentiële olie is een vloeibaar, zeer geconcentreerd extract van de plant. Ze bevat de ‘essences‘ of levensenergie van die plant. De oliën worden gewonnen door middel van destillatie of extractie uit bepaalde organen van een planten. Dit kan zijn bloemen, bladeren, hout, wortels, schors, vruchten, etc. Een essentiële olie is dus een sterk aromatische extract van een plant of kruid. De olie bestaat uit honderden zeer aromatische moleculen die uniek zijn voor de dagelijkse psyche en gezondheid van de mens.

Geschiedenis Essentiële olie

assortiment etherische oliën
Het aroma van essentiële oliën hebben een krachtige therapeutische werking. De kruidenvrouwtjes van vroeger hadden de kennis ervan in pacht. We zijn deze wijsheid helaas verloren in de Middeleeuwen. Kruidenvrouwtjes wisten precies welk plant voor welke aandoening goed was en hoe je deze kon inzetten.

Tegenwoordig worden etherische olie gebruikt in de parfumindustrie, in de voedingsmiddelen industrie als smaakstof en ook in de medische wereld wordt er bij medicijnen wel eens aanspraak gedaan op de krachtige werking van planten.

Gebruikswijze en Dosering 

Essentiële oliën bieden veel mogelijkheden om doeltreffend de olie voor haar therapeutische werking in te zetten. Het is belangrijk om je hierbij aan de maximale dosering te houden.

Bij elke essentiële olie is een bepaalde gebruikswijze en dosering beschreven op basis van eeuwen oude kennis. Een teveel draagt niets extra’s bij op therapeutisch gebied, maar kan daarentegen wel ongewenste effecten hebben. Lees daarom altijd, voor je een olie gebruikt, de gebruikwijze, dosering en eventuele contra-indicaties.

Hoe herkent men een essentiële olie van goede kwaliteit?

100% puur: niet gedenatureerd met synthetische moleculen, chemische emulgatoren, vrij van vergelijkbare essentiële oliën, plantaardige oliën, alcohol, terpentijn, etc.
100% biologisch: geen bestrijdingsmiddelen, ongewenste pesticide of groeiversnellers en het is beter voor het milieu.
100 % compleet: niet ontdaan van waardevolle stoffen, niet ontkleurd, niet gedeterpeneerd, niet gerectificeerd, niet overgeoxideerd en niet geperoxideerd.

De essentiële oliën van Pure Naturals voldoen aan strenge kwaliteitseisen!

De kwaliteit van essentiële oliën controleren

Een heleboel essentiële oliën die worden verkocht als 100% puur en natuurlijk zijn vaak gemengd, aangelengd, verdund en gedenatureerd met plantaardige of minerale oliën, synthetische of chemische moleculen of alcohol. Deze ingrijpende wijzigingen maken de essentiële oliën mogelijk allergisch of toxisch. De enige manier om essentiële oliën van zeer goede kwaliteit te leveren, is om de kwaliteit in een laboratorium te testen.

Onze essentiële oliën zijn 100% organic, afkomstig van biologische landbouw en zonder toevoegingen.

Resultaat 1–12 van de 52 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 52 resultaten wordt getoond