Bay Laurel (Laurier) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

(9 klantbeoordelingen)

14,95 incl. BTW

Eigenschappen Laurier olie

 • Geur: Frisse, kruidige zoete geur
 • INCI: Laurus nobilis
 • Extractie: Waterdamp destillatie
 • Kleur: Kleurloos tot licht geelgroen
 • Consistentie: Dun 
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologisch vegan, organic en natural100% puur

 

 

Op voorraad

Beschrijving

Laurier essentiële olie heeft een frisse, kruidige zoete geur. Deze etherische olie is één van de meest effectieve en veelzijdigste oliën. Ze versterkt het immuunsysteem en bestrijdt virussen.

Laurier bomenBijzondere olie

De Laurierboom komt oorspronkelijk uit Azië en is tegenwoordig ook terug te vinden in het Middellands Zeegebied. Het is een altijd groene kleine boom die tot 20 meter hoog kan worden. De Laurierboom bezit smalle, speer-vormige, glanzende bladeren. In april tot mei zijn er kleine gele bloemen te zien. In de zomer worden dit kleine donkerpaarse bessen.

Bij de Grieken was de Laurierboom heilig en stond voor ‘reiniging en overwinning.’ In het Latijns betekent de naam ‘lof‘ welke wijst naar de laurierkransen waarmee overwinnaars werden bekroond. Laurier staat symbool voor zon, wijsheid en glorie. Ook de term “op zijn lauweren rusten” valt hier af te leiden. Men geloofde dat Laurier bladeren bescherming bieden tegen blikseminslag en hekserij. In Engeland werden de planten gebruikt om met Kerstmis huizen en kerken te versieren.

Hedendaags worden de bladeren worden veel als keukenkruid gebruikt. Ook is Laurier olie terug te vinden in toepassingen zoals siroop en drop.

In de Aromatherapie

In de aromatherapie helpt deze olie bij seizoensgebonden klachten. De olie verwarmt namelijk bij kou, verkoelt bij warmte en versterkt het immuunsysteem. Laurier olie ondersteunt de maag, darmen en de spijsvertering. Laurier olie stimuleert de doorbloeding, hierdoor kan ze goed worden gebruikt bij verrekking en/of verstuikingen. Ze is een algemeen tonicum voor de luchtwegen. Inwendig kan ze worden ingezet bij spijsverteringsproblemen. Laurier olie staat namelijk er om bekend om de spijsvertering en eetlust te stimuleren.

Op de Huid

Laurier olie stimuleert  de haargroei,  ze geeft het haar volume en vermindert roos. Hierdoor is het fijn om te gebruiken bij futloos haar. Op de huid werkt Laurier zuiverend en helpt bij een vette huid en huidproblemen. De olie zuivert namelijk de huid en brengt deze weer in balans. Toegevoegd aan een basisolie werkt Laurier olie op de huid pijnverdovend en verwarmend. Ze zorgt voor het behoud van soepele spieren en gewrichten. Ze helpt ook om opgezwollen lymfen te verminderen. Meng een aantal druppels Laurier olie met een basisolie en smeer lokaal in. Uitwendig kan het gebruikt worden bij huiduitslag.

Voordelen Laurier etherische olie:

 • Laurier bloemenStimuleert haargroei, geeft het volume en vermindert roos
 • Stimuleert eetlust en spijsvertering
 • Pijnverdovende, verwarmende en anti-reumatische eigenschappen
 • Helpt opgezwollen lymfeklieren te verminderen
 • Normaliseert de lichaamstemperatuur
 • Virusbestrijdend en versterkt het immuunsysteem
 • Lichte anti-depressieve werking
 • Verbetert de bloedcirculatie en vermindert cellulite

Emotionele en psychische werking

Laurier olie verspreidt een verhelderende, intense, feestelijke, waardige atmosfeer. De olie verruimt namelijk bekrompen, angstige gedachten. Ze maakt ontvankelijk voor schoonheid en de uitzonderlijkheid van de schepping. Hierdoor is de olie zeer geschikt voor mensen met een minderwaardigheidsgevoel. Laurier essentiële olie biedt je het gevoel van bescherming en warmte tegenover de buitenwereld. Ze heeft ook een zuiverende, reinigende en koesterende werking. Laurier essentiële olie beschermt tegen invloeden van buitenaf. Deze olie schept helderheid van geest. Ze versterkt het vermogen tot waarnemen. Tot slot geeft Laurier olie de mogelijkheid tot nieuwe inzichten. Ze helpt bij vastzittende emoties, geestelijke vermoeidheid en bij een gebrek aan inspiratie.  Ze heeft een licht anti-depressieve werking.

Het Lauriertype is overgevoelig. Hij is bang om gekwetst te worden en ervaart elk kritisch woord als een ramp. Hij weigert verantwoordelijkheid te dragen voor zijn ideeën en gaat tevens elke confrontatie uit de weg. Dit doet hij om zijn eigen gevoelens te sparen. Hij moet zijn eigen mogelijkheden leren kennen en zijn waardeoordeel niet laten afhangen van anderen. Laurier olie ondersteunt dit proces.

Affirmatie 

“Het leven is een feest, kom, doe mee.” 

Laurier essentiële olie kan goed gecombineerd worden met:


Citroen, Ceder, DenCypres, Eucaluptus, Jeneverbes, Lavendel, May ChangRozemarijn en Scharlei.

Contra-indicatie:


Tijdens de 1e trimester van de zwangerschap alleen verdampen. Na het 1e trimester mag de olie ook op de huid worden gebruikt. Niet gebruiken bij baby’s en kinderen onder 2 jaar. En tot slot de olie niet gebruiken op een open wond.

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Bay Laurel (Laurier)

Botanische naam: Laurus nobilis

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleetBay Qoute

Plantfamilie: Lauriergewassen (Lauraceae)

Extractie: Waterdamp destillatie

Gebruikte delen: Bladeren

Land van herkomst: Turkije

Kleur: Kleurloos tot licht geelgroen

Consistentie: dun 

Geur: Frisse, kruidige zoete geur

Werking: Verspreid een feestelijke atmosfeer

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Laurus nobilis

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 2% bij volwassenen in een basisolie

In het bad: Maximaal 4 druppels in een vol bad

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

Futloos haar: Voeg 2 a 3 druppels toe aan je shampoo. Goed schudden! Was je haren ongeveer 1x per week hiermee. Laurier zorgt voor mee volume in het haar.

Vet haar: Ook bij vet haar ben je er gebaat bij om een aantal druppels aan je shampoo en conditioner te doen.

Egale huid: Voor de vette huid of de huid die last heeft van acne kan je een aantal druppels in je dag- en nachtcrème doen. Of maak je eigen dagcrème op basis van Jojoba en Laurier olie.

Keelelixer: Neem 100 ml lauwwarm water en voeg hier 3 druppels Laurier olie aan toe. Goed roeren en gorgel 2x per dag.

Citrculatie: Verwerkt in een massage- of huidolie doet Laurier olie de circulatie stimuleren en kan ze ingezet worden bij cellulite.

Immuunsysteem:  Voeg 6 druppels toe aan een eetlepel amandel olie en doe deze in een stoombad. Laurier olie maakt niet alleen het slijm los maar ook herstelt ze de energie in het lichaam.

Opgezwollen lymfeklieren: Meng een aantal druppels Laurier olie met een basis olie en smeer de huid lokaal in. Dagelijks herhalen. Vergeet niet wat extra (zuiver) water te drinken.

Spieren en gewrichten: 5 druppels Laurier olie in 20 ml Arnica olie en lokaal insmeren om de plekken die zeer doen. Je kunt dit mengsel ook als badolie gebruiken.

Tandvlees: Een paar druppels in een olie om de mond te reinigen (‘oilpulling‘) verbetert Laurier olie de conditie van het tandvlees.

Concentratie: Verdamp een aantal druppels in een aromaverdamper is goed voor de concentratie.

Zuivere lucht: Verdamp Laurier olie in een aromaverdamper om de ruimte virusvrij te maken en het immuunsysteem te versterken. Laurier olie is een uitstekende virusbestrijder.

9 beoordelingen voor Bay Laurel (Laurier) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

 1. Koen Sanders (store manager)

  Hele verwarmende olie, top kwaliteit!

  (0) (0)
 2. Manoeska

  Fijne olie bij verkoudheid!

  (1) (0)
 3. Izzy

  Mooie olie, past goed bij de eerste hulp oliën

  (0) (0)
 4. Raymond

  Goede kwaliteit!

  (0) (0)
 5. Leo

  Goed

  (0) (0)
 6. Daisy Vermeulen (geverifieerde eigenaar)

  Ik gebruik de olie om zeep te maken en in zelfgemaakte shampoo en conditioneer. De olie is heerlijk verwarmend.

  Afbeelding #1 van Daisy Vermeulen
  (1) (0)
 7. Melisse

  Hele prettige olie om in een massage olie te verwerken, ruikt zalig!

  (1) (0)
 8. Anoniem :D

  Ik doe altijd 1 druppel op een steenpuist als ik er weer eens 1 heb, dan istie zo weer weg! 😀

  (0) (0)
 9. Hannie Halma (geverifieerde eigenaar)

  Hetzelfde als bovenstaande

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen