Pine (dennen) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

(6 klantbeoordelingen)

8,95 incl. BTW

Eigenschappen Dennen olie

 • Geur: Frisse, pittige en harsachtige geur
 • INCI: Pinus Sylvestris
 • Extractie: Waterdamp destillatie
 • Kleur: Helder
 • Consistentie: Dun
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologisch vegan, organic en natural100% puur

 

 

Beschrijving

Dennen essentiële olie heeft een heerlijke frisse Dennengeur. De olie wordt gewonnen via stoomdestillatie van de dennennaalden en -takken. Deze etherische olie werkt goed om te ontspannen en weer vrijer te ademen.

Bijzondere olie

Van oudsher worden Dennenolie medicinaal gebruikt voor haar antiseptische en stimulerende werking. De boom met kale, roodbruine stam kan wel 36 meter groot worden. De grove Den is in veel gebieden te vinden, van Schotland tot Ons Siberië. Bij de Germanen stond de boom symbool voor lang leven, wilskracht en wederopstanding. De dennenhars uit de stam noemde ze vroeger ookwel ‘boswierook’. In de parfumindustrie wordt deze olie veel gebruikt als tot tot middennoot in mannenparfums, maar ook in schoonmaakproducten.

In de Aromatherapie

Allereerst heeft Grove Dennen olie een sterke uitwerking via verdamping. Ze doodt ziektekiemen in de lucht en is daarom aan te raden in een ziektenkamer. Mede doordat ze, ook het immuunsysteem stimuleert. Dennen vergemakkelijkt de ademhaling en ze maakt de luchtwegen schoon.

Op de huid

Op de huid werkt Dennen olie allereerst goed bij de rokershuid die door roken vaal is geworden en weinig zuurstof krijgt. Den zuivert de huid. In een huidolie is Dennenolie verlichtend bij spierpijn en reumatische klachten. Aangebracht op het niergebied, ondersteunt ze de bijnieren. In te zetten bij vermoeidheid en luchtwegenklachten.

Voordelen Dennen etherische olie

 • Effectieve microbendoder en zuivert de lucht
 • Vermakkelijkt de ademhaling en maakt luchtwegen schoon
 • Krachtig tonicum en stimuleert bijnieren
 • Stimuleert het immuunsysteem
 • Geeft rust en ontspanning (Kruinchakra)

Dennen etherische olie kopenEmotionele en psychische werking

Dennen essentiële olie zuivert, geeft kracht en energie en verhoogt het welzijn op een subtiele manier. De olie versnelt het genezingsproces in het lichaam. Maak de praktijkruimte schoon met deze verfrissende olie. Het inademen van de Dennengeur werkt bijna als een wandeling door een dennenbos. De longen worden vrijer, spieren ontspannen zich, verkrampingen ontkrampen en we kunnen ons vrij maken van alledaagse spanningen.

Grove Dennen olie schenkt vrede, rust en ontspanning. Voor rusteloze, bedrijvige, overprikkelde mensen die zichzelf te weinig rust en ontspanning gunnen. Ze is echt een olie die je even laat bijkomen en aansterken. Zij weet ervoor te zorgen dat men weer rustig en vol vertrouwen het leven tegemoed treed.

Affirmatie

“Rust uit en kom weer bij.”

Dennen essentiële olie laat zich goed combineren met:


Cederhout, Citroen, EucalyptusJeneverbes., LavendelMarjoleinNiaouliRozemarijn, Salie, Tea tree en Zilverspar.

Contra-indicaties


Niet giftig en niet irriterend. Niet gebruiken bij allergische huidaandoeningen. Kan in hoge concentraties mogelijk overgevoeligheid veroorzaken. En tot slot vermijden op de huid bij prostaatkanker.

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Dennen (Pine)Pine qoute

Botanische naam: Pinus Sylvestris

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

Plantfamilie: Dennenachtigen (Pinaceae)

Extractie: Waterdamp destillatie

Gebruikte delen: Naalden en twijgjes

Land van herkomst: Bulgarije

Kleur: Helder

Consistentie: Dik 

Geur: Frisse, pittige en harsachtige geur

Werking: Zuivert en biedt vertrouwen en kracht

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Pinus Sylvestris

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 8% bij volwassenen in een basisolie.

In het bad: Maximaal 8 druppels in een vol bad

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

Bijnieren: Vermoeidheid komt vaak vooruit uit uitgeputte (bij)nieren, hier bevind zich het energiecentrum van het lichaam. Doe de dennenolie in de verdamper of in een huidolie en smeer de olie lokaal op het niergebied. Zo ondersteunt Dennen olie de (bij)nieren.

Luchtwegen: Deze olie heeft een sterke uitwerking op de luchtwegen. Ze zorgt dat je vrijer kan ademen en meer zuurstof binnenkrijgt.

Immuunsysteem: Dennenolie doodt ziektekiemen in de lucht en in het lichaam. De olie versnelt het genezingsproces in het lichaam. Bovendien boost ze het immuunsysteem. Een paar druppels verdampen in de ziektekamer.

Spierpijn: Ze is verlichtend bij spierpijn en reumatische klachten. Doe een paar druppels in een massage of huidolie en smeer de huid lokaal in.

Vale huid: Op de huid werkt Dennen olie goed bij de rokershuid die door roken vaal is geworden. Doe een paar druppels in een neutrale dagcrème en smeer de huid dagelijks is.

Vermoeidheid: Dennen zuivert en geeft je nieuwe kracht en energie. Deze olie die je echt even laat bijkomen en aansterken. Doe een paar druppels in de aromaverdamper of in een vol bad.

 

6 beoordelingen voor Pine (dennen) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

 1. Lisetje v. (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijke dennengeur, net alsof je door een bos loopt!

  (0) (0)
 2. Jolanda O. (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijke sterke dennengeur! Ga zo door Pure Naturals!

  (0) (0)
 3. Linda (geverifieerde eigenaar)

  (0) (0)
 4. Lisetje (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijke olie

  (0) (0)
 5. Patricia (geverifieerde eigenaar)

  Niets mis met het product. Ik dacht dat het meer als een dennenboom zou ruiken. Niet ontevreden echter.

  (0) (0)
 6. dorothy Godding (geverifieerde eigenaar)

  oke

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen