Lemon (Citroen) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

(11 klantbeoordelingen)

8,95 incl. BTW

Eigenschappen Citroen olie

 • Geur: Frisse citrus geur
 • INCI: Citrus x Limonum
 • Extractie: Koude persing
 • Kleur: Helder geel
 • Consistentie: Dun 
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologisch vegan, organic en natural100% puur

 

 

Op voorraad

Beschrijving

Citroen essentiële olie geeft een frisse citroengeur en wordt geproduceerd door koude persing van de schillen. De olie is het meest bekend om haar kracht om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren en is een krachtige bron van vitamine C.

citroen olieBijzondere olie 

Citroen is een tot 6 meter hoge groenblijvende boom met donkergroene bladeren en sterk geurende witte bloemen. Citroenvruchten worden al eeuwenlang als kruidengeneesmiddel gezien doordat ze een gunstig effect heeft op de bloeddruk en ondersteunend werkt voor het behoud van een normale zuurgraad in de maag. Citroenen deden scheurbuik voorkomen en genezen bij scheepslui.

In de aromatherapie

Citroensap is tegenwoordig bekend voor gunstige werking voor het cholesterol. De olie bevat namelijk veel antioxidanten. Citroen essentiële olie is een belangrijke olie die het lichaam helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en is daarnaast een krachtige bron van vitamine C. Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem. Eén druppel in heet water, eventueel met wat honing, geeft een heerlijke thee die bovendien ook bijdraagt aan de instandhouding van een normale leverfunctie. 

Door zijn reinigende werking is lemon of citroen etherische olie ook geliefd in huishoudproducten.

Op de huid

In de huidverzorging is Citroen olie inzetbaar bij de vettige en onreine huid. Citroen essentiële olie verbetert de circulatie in de opperhuid en wordt daarom vaak in sportmassage olie gebruikt. Ze is een ontstopper en versterken op de aders en lymfe en kan daarom worden ingezet bij spataderen en oedeem.

Als je 1 druppel Citroen essentiële olie op een bloedende wonden druppelt, stopt zij het bloeden (alleen bij kleine schaafwondjes). De olie mag puur (1 druppel) op wratten en insektenbeten. De olie kan als gorgelwater gebruikt worden voor de keel. Bij verdamping verfrist en zuivert zij de lucht in vertrekken.

Voordelen Citroen etherische olie:

 • Krachtige bron van vitamine C
 • Helpt bij verkoudheid
 • Helpt het verzorgen van een vette en onreine huid
 • Kan ingezet worden bij ontsierde aderen
 • Voert afvalstoffen en vocht (oedeem) af
 • Verhoogt de concentratie en vreugde

Emotionele en psychische werking

citroen olieEen olie voor de concentratie. Citroen olie verfrist bij mentale vermoeidheid en helpt ons helder te denken. Net als andere citrusoliën laat Citroen essentiële olie ons lachen en zorgt ervoor dat we (in ons werk) niet alles te serieus nemen. Als Citroen essentiële olie in kantoor of werkkamer verdampt wordt, verhoogt dit de concentratie.

Psychisch voert Citroen olie een frisse wind door de ziel en ontdoet haar stofnesten uit het verleden. Zij voert je onmiddellijk in het hier en nu. Bij geestelijke zwaarte en onbeweeglijkheid. Als het gevoel de vrijheid te hebben verloren sterker wordt, geeft Citroenolie iets van de oorspronkelijke lichtheid en frisheid terug. De olie geeft moed om weer vreugdevol naar het leven te kijken.

Affirmatie 

“Ik ben de frisse wind voor je ziel.”

Citroen essentiële olie laat zich goed combineren met:


Benzoë, Cederhout, Cypress, Eucalyptus, Gember, Geranium, Grapefruit, Jasmijn, Jeneverbes, Kamille, Lavendel, Lemongrass, Mandarijn, May Chang, Neroli, PetitgrainSandelhout, Sinaasappel en Ylangylang.

Contra-indicaties


Is niet giftig of irriterend. De olie is licht fototoxisch, dus vermijdt na de behandeling blootstelling aan sterk zonlicht of UV-stralen. Vermijd oude, geoxideerde oliën, deze kunnen soms huidirritatie veroorzaken. Om oxidatie tegen te gaan, kun je de olie het best in de koelkast bewaren. De olie is een jaar houdbaar en 2 jaar als je het in de koelkast bewaard. Gebruik een dosering van max 0,5% bij de gevoelige huid.

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Citroen (Lemon)Lemon Qoute

Botanische naam: Citrus x Limonum

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

Plantfamilie: Ruitachtigen (Rutaceae)

Extractie: Koude persing

Gebruikte delen: Schillen

Land van herkomst: India

Kleur: Helder geel

Consistentie: Dun

Geur: Frisse citroen geur

Werking: Reinigt en zuivert

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Citrus x Limonum

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 5% bij volwassenen in een basisolie

In het bad: Maximaal 10 druppels in een vol bad

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

Insectenbeet: Doe 1 druppel citroenolie puur op een insectenbeet om de gevolgen te niet te doen.

Lever: Ter ondersteuning of reiniging van de lever kan je 1 druppel Citroen olie in honing in heet water doen. Citroen heeft een reinigend effect op de lever. Eventueel combineren met 1 druppel Grapefruit olie.

Lucht zuiveren: Lemon olie heeft een zuiverende en reinigende werking. Doe een paar druppels in de aromaverdamper.

Keelelixer: Citroenolie kan gebruikt worden als gorgelwater voor de keel. De krachtige bron van Vitamine C zal helpen de keel te herstellen na of tijdens verkoudheid.

Oedeem: Wanneer je voet vasthoudt in de houdt kan Citroenolie helpen. Dit komt door de ontstoppende en versterkende werking op de lymfe. Deze voeren vocht en afvalstoffen uit het lichaam. Doe een paar druppels in een neutrale bodylotion of basisolie en smeer de huid lokaal in.

Ontsierde adertjes: Citroen verstevigd de aders en kan hierdoor ingezet worden bij ontsierde aders. Doe een paar druppels in een neutrale nachtcrème en smeer elke avond in voor het slapen.

Sportmassage: Citroenolie verbetert de bloedcirculatie en wordt daarom vaak in sportmassage olie gebruikt. Doe een aantal druppels citroenolie (of een combinatie) in 20 ml basisolie.

Verkoudheid: Als je verkouden bent dan helpt Citroenolie. Citroen olie boost het immuunsysteem en verlaagt koorts. Doe een paar druppels in de aromaverdamper. Of combineer met Eucalyptus olie voor een stoombadje.

Vette en onreine huid: Doe een paar druppels in een neutrale nachtcrème om de vette en onreine huid te zuiveren. Hierdoor ontstaat een mooie, gladde huid.

Vreugde: Citroen verhoogt de concentratie en vreugde. Vooral bij moedeloosheid, depressie of lusteloosheid kan je de olie inzetten. Ze heeft een zuiverend effect op lichaam en geest. Paar druppels in de aromaverdamper.

Wond: Doe 1 druppel Citroen olie op een bloedende wond. Dit zorgt ervoor dat het bloeden stopt. Doe dit enkel bij kleine schaafwondjes en niet bij grote wonden.

Wratten: Doe 1 druppel puur op een wratje om het genezingsproces te bevorderen.

 

11 beoordelingen voor Lemon (Citroen) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

 1. Jolanda (store manager)

  Ik doe ’s ochtends paar druppels in heet water voor een heerlijke thee.

  (0) (0)
 2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Jammer van het dopje, waardoor de olie er veel te snel uitdruppelt. Zo gebruik je veel te veel olie en is flesje binnen no time leeg. Olie is heerlijk icm lavendel en peppermint.

  (0) (0)
  • Pure Naturals (store manager)

   Als je het flesje horizontaal houdt (en niet onderste boven) dan komt er precies 1 druppel uit.

 3. Aysha

  Hele prettige olie, bedankt weer!

  (0) (0)
 4. Perry

  (0) (0)
 5. Steven F

  Supergoede kwaliteit!

  (0) (0)
 6. Vicky

  (0) (0)
 7. CharlesRit

  (0) (0)
 8. Joseph

  Heerlijke olie, goede kwaliteit!

  (0) (0)
 9. Linda (geverifieerde eigenaar)

  (0) (0)
 10. Naomi

  Hele fijne oliën!

  Afbeelding #1 van Naomi
  (0) (0)
 11. Marina Moederzoon (geverifieerde eigenaar)

  Elke dag een druppel in het water en bijna overal te gebruiken. Allround talent

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen