Bloemenwaters (Hydrolaten) BIO

Bloemenwaters, ook wel hydrolaten of hydrosol genoemd, worden met stoom aan de plant onttrokken. De bloemenwater zijn een bijproduct van het produceren van essentiële oliën. Door verhitting van water ontstaat opstijgende waterdamp die de essentiële olie en andere stoffen uit de planten losmaken en met de stoom meevoeren.

Bloemenwater (hydrolaten) kunnen voor dezelfde therapeutische waarde als de essentiële olie worden ingezet. Ze hebben enkel een mildere werking. Wat soms handig kan zijn als je een gevoelige huid hebt of zwanger bent.

Kwaliteit van hydrolatenbloemenwaters

Op de markt wordt de consument geconfronteerd met een groot aantal merken van essentiële oliën en aromatische hydrolaten waar de kwaliteit ontzettend van varieert. Het is handig om enkele manieren te verschaffen voor het beoordelen van de kwaliteit, zodat de gebruiker krijgt wat hij of zij verwacht qua effectiviteit. Zo is een sauna opgiet concentraat 1 deel hydrolaat en 1000 delen water!

Hoe herkent men een essentiële olie van goede kwaliteit?

100% puur: niet gedenatureerd met synthetische moleculen, chemische emulgatoren, vrij van vergelijkbare hydrolaten, niet aangelegd met water, alcohol, terpentijn, etc.
100% biologisch: geen bestrijdingsmiddelen, ongewenste pesticide of groeiversnellers en het is beter voor het milieu.
100% compleet: niet ontdaan van waardevolle stoffen, niet ontkleurd, niet gedeterpeneerd, niet gerectificeerd, niet overgeoxideerd en niet geperoxideerd.

De hydrolaten van Pure Naturals voldoen aan strenge kwaliteitseisen!

DIY Huidverzorging

hydrolaten bloemenwatersHydrolaten worden steeds populairder doordat ze in ‘Do It Yourself’ huidverzorgingsproducten worden gebruikt. Hydrolaten hebben echtere een kortere houdbaarheid dan essentiële oliën doordat water gevoelig is voor bacteriën. Koop daarom altijd biologisch zodat je niet wordt geconfronteerd wordt door ongewenste bestrijdingsmiddelen. Elk plant heeft weer zijn eigen geur en werking.

De kwaliteit van hydrolaten controleren

Een heleboel essentiële oliën die worden verkocht als 100% puur en natuurlijk zijn vaak gemengd, aangelengd, verdund en gedenatureerd met synthetische of chemische moleculen of alcohol. Deze ingrijpende wijzigingen maken de hydrolaten mogelijk allergisch of toxisch. De enige manier om hydrolaten van zeer goede kwaliteit te leveren, is om de kwaliteit in een laboratorium te testen. 

Onze hydrolaten zijn 100% organic, afkomstig van biologische landbouw en zonder toevoegingen.

Toont alle 8 resultaten

Toont alle 8 resultaten