Bloemenwaters (Hydrolaten)

Bloemenwaters, ook wel hydrolaten of hydrosol genoemd, worden met stoom aan de plant onttrokken. De bloemenwater zijn een bijproduct van het produceren van essentiële oliën. Door verhitting van water ontstaat opstijgende waterdamp die de essentiële olie en andere stoffen uit de planten losmaken en met de stoom meevoeren.

Bloemenwater (hydrolaten) kunnen voor dezelfde therapeutische waarde als de essentiële olie worden ingezet. Ze hebben enkel een mildere werking. Wat soms handig kan zijn als je een gevoelige huid hebt of zwanger bent.

Toepassingen:bloemenwaters

  • In Bad: Doe een scheutje voor in bad voor een heerlijk geurend badwater
  • Bodyspray: Gebruik de spray om jezelf heerlijke geur te geven. Of gebruik ‘m als huisspray om het huis te reinigen of neem ‘m mee op reis zodat je je eigen sfeer creëert in een sufruikende hotelkamer.
  • Gezichtstonic: Reinig je gezicht door een paar druppels om een wattenschijfje te doen en ermee over je gezicht te gaan. De hydrolaten kennen vele profijten voor om als huidverzorging te gebruiken. Ze verbeteren de huidelasticiteit en verbeteren de huidtint.
  • Kruidenthee: Doe een 2 theelepels bij heet water voor een heerlijke kruidenthee. Je zou dit ook kunnen doen in een glas witte wijn of champagne.
  • Dagcrème: Je kunt ook je eigen dagcrème of bodylotion maken door er een heerlijke bloemenwater aan toe toe te voegen. Recepten kun je hiervoor vinden in onze blog.

Elk plant heeft weer zijn eigen geur en werking. Kies er één die bij jouw behoefte of huidtype past.

Onze bloemenwater (hydrolaten) zijn 100% organic, afkomstig van biologische landbouw en zonder toevoegingen. 

certificering

Toont alle 8 resultaten

Toont alle 8 resultaten