Over ons

Pure Naturals® staat voor puur natuur en dat is precies waar we voor staan: Pure en natuurlijke producten op de markt brengen. Bijna al onze producten zijn 100% puur, natuurlijk, biologisch en zonder toevoegingen. In ons assortiment hebben we essentiële oliën, basisoliën, bloemenwaters en natuurlijke ingrediënten. Alles wat je nodig hebt voor aromatherapie, massagetherapie en DIY huidverzorging.

Onze passie

Al van oudsher genieten mensen van de kracht van de natuur. Deze wijsheid is inmiddels een beetje verloren gegaan in onze Westerse maatschappij. Ons streven is om het gebruik van natuurlijke producten weer onder de aandacht te brengen. Het gebruik van arganolie, essentiële oliën en natuurlijke grondstoffen biedt verschillende voordelen voor lichaam en geest, maar ook voor onze gezondheid.

Nederlandse bodem

Pure Naturals is in juni 2013 opgericht in Nederland en ontstaan door de passie om te werken met pure producten en essentiële oliën. We geloven in goede, eerlijke producten voor een betaalbare kwaliteit. Om de prijs laag te kunnen houden, importeren we essentiële oliën en natuurlijke producten direct bij de plantages, waar de producten groeien. Op die manier houden we de lijntjes kort en kunnen beter controleren op duurzaamheid, biologische kwaliteit en Fairtrade. Ook verkopen we direct aan webshop en winkeliers. Hier zitten dus geen extra groothandel of iets dergelijks tussen. Door de lijnen kort te houden, hoeven we geen dure prijs te rekenen en gaat er een groot deel van de omzet bij de boeren en plantages.

groothandel etherische olie

Wereldkaart plantages

Onze essentiële oliën worden over de hele wereld geïmporteerd. We maken hier gebruik van bestaande biologische plantages. De plantages zijn gecertificeerd door USDA. Dit houdt in dat ze geen onnatuurlijke bestrijdingsmiddelen of pesticide gebruiken bij de bloemen en planten. De boerderijen werken Fairtrade, dit houdt in dat ze een goede, eerlijke prijs krijgen voor hun producten en hun personeel een eerlijk loon krijgen voor hun arbeid op het land. Alle PURE NATURALS® producten zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ieder PURE NATURALS® product is compleet vrij van parabenen, kleurstoffen, minerale oliën of chemische toevoegingen.

wereldkaart etherische olie essentiële olie

Een betere wereld: De productie van essentiële oliën leveren juist Co2 op

Pure Naturals streeft naar een betere wereld. Onze natuurlijke producten worden geproduceerd op plantages die juist CO2 opleveren. Nadat de plantages geoogst worden en klaar gemaakt voor de productie van etherische olie, worden er nieuwe planten geplant voor de volgende productie. Op die manier blijven de plantages zuurstof opleveren en een grote bijdrage aan een betere wereld.

lemongrass olie
Magnolia tree
Geranium plantage veld etherische olie
Lavendel veld frankrijk
Pepermunt etherische olie kopen

Ook op onze bedrijfslocatie gaan we op een verantwoordelijke manier met de wereld om. Dit doen we door het gebruik van groene (wind) energie, afval te scheiden, verpakkingsmateriaal van onze leveranciers doen we recyclen en hergebruiken, we gebruiken geen papier (dus geen pakbonnen) en we hebben onze eigen compostbak. Een compostbak is altijd handig voor overgebleven etensresten, papier en karton. Ons streven is om zo dicht mogelijk bij een zero-waste lifestyle te komen.

Natuurlijke levensstijl

We houden van een natuurlijke levensstijl, zoals de natuur bedoeld heeft. Om jou hierbij te helpen testen we allerlei recepten zelf om zo jou de beste informatie te geven. De recepten die goed geslaagd zijn, schrijven we een blog over. Hierdoor kan je, net als wij, zelf dagcrème, bodybutter, zonnebrandcrème, tandpasta, conditioner, shampoo, wasmiddel en andere producten maken! Heb jij advies nodig? Stuur dan een mailtje naar info@purenaturals.nl.

PURE NATURALS® …. voor als kwaliteit telt!