Rosemary (Rozemarijn) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

(8 klantbeoordelingen)

9,95 incl. BTW

Eigenschappen Rozemarijn olie

 • Geur: Kruidige, iets van houtachtige geur
 • INCI: Rosmarinus Officinalis
 • Extractie: Waterdamp destillatie
 • Kleur: Helder tot Lichtgeel
 • Consistentie: Dun 
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologisch vegan, organic en natural100% puur

 

 

Op voorraad

Beschrijving

Rozemarijn essentiële olie is kruidig en heeft een iets houtige geur. De olie wordt gewonnen door waterdamp destillatie van de bloeiende toppen. De etherische olie is bekend om haar stimulerende, activerende en verhelderende werking.

Bijzondere olie: Natuurlijke oppepper

Rozemarijn is een altijdgroen blijvend struikje met rechtopstaande takken en smalle naaldvormige blaadjes. In januari verschijnen de lila bloemetjes. De plant kan tot wel 1,5 meter hoog worden en groeit in het hele Middellandse Zeegebied. De naam ‘Rozemarijn” is afkomstig van ‘ros Maris’ en betekent “zeedauw”. Rozemarijn heeft haar naam dus te danken doordat ze graag aan de kust groeit.

Rozemarijn heeft een lange geschiedenis als een geneeskrachtig kruid. De oude Grieken kenden de versterkende werking op het geheugen en verstand. Zodanig werd Rozemarijn een symbool van nagedachtenis, liefde en vriendschap bij geboorten, bruiloften en begrafenissen. In veel landen stond Rozemarijn bekend als beschermer tegen boze geesten. In Frankrijk werd de geur van Rozemarijn verspreid om de pest tegen te gaan.

Aromatherapie

Rozemarijn olie verspreidt een frisse kruidige geur, die stimulerend werkt en de concentratie verbetert. Het is een geschikte olie voor in de ochtend. Via verdamping is Rozemarijn essentiële olie in te zetten als preventie voor luchtweginfecties. Het inhaleren van deze geur werkt stimulerend en slijmoplossend op de longen. Mensen met zwakke luchtwegen hebben baat bij het inhaleren van deze Rozemarijn geur. Inwendig helpt Rozemarijn etherische olie bij het ondersteunen van de lever en galblaas. Rozemarijn etherische olie verbetert het concentratievermogen, geeft nieuwe energie en werkt opmonterend. Hierdoor is ze in te zetten bij uitputting, chronische vermoeidheid, lusteloosheid en somberheid. Rozemarijnolie stimuleert de ademhaling.

Op de huid

Op de huid bevordert Rozemarijn de bloedcirculatie en verwarmt de huid. Vooral bij een slecht doorbloede huid, vette huid, vet haar, oedeemweefsel en koude handen hebben baat bij Rozemarijn etherische olie. Rozemarijn olie is krampstillend, pijnverdovend en helpt het bestrijden van huidontstekingen. Hierdoor is de olie prettig om in te zetten bij spierklachten en reumatische pijnen. De olie is geschikt voor mensen met een lage bloeddruk. In bad werkt de olie opwekkend en helpt bij het bestrijden van schimmelinfecties.

Voordelen Rozemarijn etherische olie

 • Werkt stimulerend, verhoogt de concentratie en verbetert het geheugen
 • Bevordert bloedcirculatie en is krampstillend
 • In te zetten bij vette huid en vettig haar
 • Stimulerende olie die heldere gedachtes brengt (Zonnevlecht en derde oog chakra)

Emotionele en psychische werking

Rozemarijn etherische olie kopenRozemarijn essentiële olie geeft bescherming en kracht en past daarom bij de eerste momenten van de dag voordat we ons blootstellen aan allerlei invloeden van buitenaf. Vanwege het sterk stimulerende karakter is rozemarijn echt een ochtendolie. Rozemarijn is één van de planten die in de Middeleeuwen werd ingezet om kwade geesten te verdrijven. De olie hoort bij het 6e chakra, waar Rozemarijn etherische olie de hersenen en mentale arbeid stimuleert. Op subtiel niveau brengt Rozemarijn heldere gedachten. Zeker op momenten dat het nodig is.

Iedereen die uit traagheid tot gewoonten vervalt, vindt de helderheid en kracht om problemen te overwinnen. Rozemarijn olie zuivert lichaam en geest en stimuleert een blije, optimistische sfeer. Verdamp deze olie als je moe bent of in de put zit. Op apatische, chaotisch denkende, fysisch verzwakte of geestelijk uitgeputte mensen heeft deze essence een opwekkende en verwarmende werking.

Affirmatie

“Ik maak dat je weer zin krijgt.”

Rozemarijn essentiële olie laat zich goed combineren met:


BergamotCitroengras, Den, Geranium, Grapefruit, Lavendel, Mandarijn, Petitgrain, Sinaasappel en Wierook.

Contra-indicaties


Is niet giftig en niet irriterend. Niet inwendig gebruiken tijdens de zwangerschap en kleine kinderen tot 6 jaar of bij hoge bloeddruk of epilepsie. Gebruik olie niet rondom de neus van baby’s en kleine kinderen. Niet gebruiken vlak voor het slapen, de olie is sterk stimulerend.

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Rozemarijn (Rosemary)

Rosemary QouteBotanische naam: Rosmarinus Officinalis

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

Plantfamilie: Lipbloemigen (Lamiaceae)

Extractie: Waterdamp destillatie

Gebruikte delen: Bladeren

Land van herkomst: Spanje

Kleur: Helder tot lichtgeel

Consistentie: Dun 

Geur: Kruidige, iets wat houtachtige geur

Werking:  Activerend, stimuleert de doorbloeding

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Rosmarinus Officinalis

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 8% bij volwassenen in een basisolie.

In het bad: Maximaal 8 druppels in een vol bad

Als smaakstof: 1 à 2 druppels in een potje honing.

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

Concentratie: Rozemarijn is een olie om de concentratie te verbeteren. Ze geeft nieuwe energie en werkt opmonterend. Het is een geschikte olie om ;s ochtends mee te beginnen.

Luchtwegen: Rozemarijn stimuleert en werkt slijmoplossend. Mensen met zwakke luchtwegen hebben baat er baat bij om Rozemarijn te inhaleren. Paar druppels in de verdamper.

Sportmassage olie: Rozemarijn bevordert de bloedcirculatie en verwarmt de huid. Ideaal bij een slecht doorbloede huid en koude handen. Daarbij is Rozemarijn krampstillend en pijnverdovend. Ze werkt ondersteunend bij spierklachten.

Schimmelinfecties: In een bad werkt Rozemarijn opwekkend en het het bestrijden van schimmelinfecties en huidontstekingen.

Vettig haar: Gebruik Rozemarijn in een shampoo of shampoobar om vettig haar tegen te gaan. Rozemarijn doet wonderen voor het haar.

Vermoeidheid: Door de activerende werking van Rozemarijn is ze in te zetten bij uitputting, chronische vermoeidheid, lusteloosheid en somberheid. Ze heeft direct nieuwe energie en werkt opmonterend. Ook geschikt voor mensen met een lage bloeddruk.

8 beoordelingen voor Rosemary (Rozemarijn) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

 1. Karin van der Bie (store manager)

  Een goede olie om bij te studeren of tijdens het autorijden.

  (0) (0)
 2. Koen Sanders (store manager)

  Top kwaliteit!

  (0) (0)
 3. Fester

  Heerlijke olie!

  (0) (0)
 4. Steven F

  Geweldige olie om beter bij te concentreren. Zeker op futloze dagen erg hulpvol!

  (0) (0)
 5. Joey

  (0) (0)
 6. Thomas

  Super!

  (0) (0)
 7. Daisy Vermeulen (geverifieerde eigenaar)

  Echt een olie om beter te concentreren. Je kunt zelfs iemand er mee wakker maken door dit onder zijn of haar neus te doen. hihihi

  Afbeelding #1 van Daisy Vermeulen
  (0) (0)
 8. Marijke (geverifieerde eigenaar)

  Fijne geur

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen