Lemongrass ORGANIC essentiële olie 10ml

(2 klantbeoordelingen)

8,95

Frisse, zoete geur

✓  100% puur, biologisch en compleet
  Verdrijft onaangename geurtjes
  Beschermt tegen muggen, vliegen en teken
  Verbetert onderhuidsbindweefsel bij cellulite
  Maakt helder en verbetert concentratie
  Te gebruiken bij een vette huid

Op voorraad

Beschrijving

Lemongrass essentiële olie heeft een krachtige, frisse, citroenachtige geur. De olie wordt gewonnen uit waterdamp destillatie van de verse grassen. De olie wordt wereldwijd veel in schoonmaakproducten gebruikt. Ze verjaagt onprettige geuren, is insectenwerend en geeft helderheid.

Bijzondere olie

lemongrass olie

Lemongrass (Citroengras) is een grassoort waarvan de olie ruikt naar citroen, maar iets bitterder. De grassen komen veel voor in India en Thailand en is in de Indonesische en Thaise keuken bekend onder de naam sereh. De grassen kunnen tot wel een meter hoog worden. Lemongrass olie verfrist en is een echte oppepper door zijn kruidige citroenaroma.

Lemongrass olie is tegelijkertijd verkoelend voor lichaam en geest. Het is een geschikte olie om koorts te verlagen en de hitte in het lichaam te bestrijden. Dat is ook de reden dat de olie vaak in de Tropen wordt ingezet. De olie werkt anti-bacterieel, virusdodend en schimmeldodend. In lage dosering ontspant lemongrass essentiële olie spieren en gewrichten en kan daarom goed in een massage olie gebruikt worden.

Op de huid

Op de huid is de olie in te zetten bij een vettige en geïrriteerde huid en bij vergrote poriën. De samentrekkende, versterkte en ontstoppende werking zorgt dat de huid weer mooi glad wordt. De samentrekkende werking en versterking op het onderhuidsbindweefsel zorgt dat de huid met cellulite hier profijt van heeft. De olie verstevigd de huid.

De geur van Lemongrass essentiële olie is krachtig en kan daarom goed onaangename geuren (zoals rook) maskeren. De microbendodende werking van Lemongrass olie zorgt voor een zuiverende en desinfecterende werking als de olie wordt verdampt. Bovendien gaat de olie overmatig zweten tegen. Hierdoor is ze goed in in DIY deodorant te gebruiken.

Voordelen Lemongrass etherische olie:

 • Koortsverlagend
 • Schimmeldodend, anti-viraal en anti-bacterieel
 • Verdrijft onaangename luchtjes zoals rook
 • Insectwerend, beschermt tegen muggen, vliegen en teken
 • Goed bij een vette en geïrriteerde huid en bij verstopte poriën
 • Opmonterend, goed voor het concentratievermogen en activerend

Emotionele en psychische werking

lemongrass struik

Lemongrass olie draagt bij aan een optimistische stemming. De olie helpt als je je  lusteloos en moedeloos voelt. Het verfrissende van de geur die je helpt om nieuwe ideeën en inzichten te verkrijgen en is daarom een goede begeleider bij veranderingsprocessen.

De frisse geur van Lemongrass etherische olie geeft heldere gedachten als we ons voor een lange tijd moeten concentreren. Ideaal bij lange autoritten, overwerk en lange vergaderingen. Naast de frisheid van de olie geeft de olie ook hitte die in ons lichaam energie oplevert bij nieuwe denkprocessen.

Psychisch is Citroengras olie een krachtige olie die ervoor zorgt dat je energieveld gezuiverd wordt. Als je geen helderheid voelt, uitgeput bent en/ of je kwetsbaar voelt dan kan je de olie goed gebruiken. De olie helpt je oude beperkingen, allerlei toxisch energieën en negativiteit los te laten. Lemongrass olie geeft je het vertrouwen in je levensweg terug en sterkt je om verder te gaan zonder dat je daarbij aan jezelf hoeft te twijfelen. Je ervaart helderheid, zodat je op alle niveaus jouw ‘ik ben’ kunt volgen. Hoort bij de zonnevlecht chakra.

Affirmatie 

“Alles is fris en nieuw.”

Specificaties 


Naam: Citroengras (Lemongrass)lemongrass quote
Botanische naam: Cybopogon citratus
Plantfamilie: Grasachtigen (Poaceae/ Gramineae)
Land van Herkomst: India
Winning: Waterdampdestillatie
Kleur: Helder geel
Geur: Krachtig, Fris, kruidig en citroenachtig

High Therapeutic Grade: 
Biologisch: 
Vegan: 
Dierproefvrij: 

Lemongrass essentiële olie laat zich goed combineren met:


Bergamot, Cederhout, Cypress, Eucalyptus, Helicryse, Geranium, Grapefruit, Kaneel, Lavendel, Mandarijn, Marjolein, Palmarosa, Petitgrain, Rozemarijn en Zilverspar.

Contra-indicaties


Is niet giftig, maar kan soms huidirritatie veroorzaken, vermijdt de olie op de gevoelige of beschadigde huid. Alleen uitwendig gebruiken bij de zwangerschap. Bij glaucoom (oogziekte) de olie niet inwendig gebruiken.

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 3% bij volwassenen in een basisolie

In het bad: Maximaal 5 druppels in een vol bad

In mondwater: 1 druppel in 20 ml water

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Onze essentiële oliën staan op de GRAS-list van Fema en de FDA en zijn daarom geschikt voor inwendig gebruik. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

2 beoordelingen voor Lemongrass ORGANIC essentiële olie 10ml

 1. Jolanda (winkelmanager)

  Echt een heerlijke geur. Vedrijft snel nare geurtjes, doe hem dagelijks in de diffuser voor een heerlijke geur in huis.

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 2. Linda (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *