Marjoram (Marjolein) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

(3 klantbeoordelingen)

13,95 incl. BTW

Eigenschappen Marjolein olie

 • Geur: Warme, zoete, kruidige geur
 • INCI: Origanum majorana
 • Extractie: Waterdamp destillatie
 • Kleur: Lichtgeel tot amberachtig
 • Consistentie: dun 
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologisch vegan, organic en natural100% puur

 

 

Op voorraad

Beschrijving

Marjolein essentiële olie heeft een heerlijke kruidige geur, ze wordt niet voor niets ‘zoete Marjolein‘ genoemd. De olie wordt gewonnen door waterdamp destillatie uit het verse bloeiende kruid. De olie staat bekend om het geven van een goed humeur bij rouwverwerking.

Bijzondere olie

Marjolein is een teer recht opstaand struikje tot 60 cm groot met grijs ovale bladeren. Marjolein is een oude cultuurplant die in het oude Egypte al werd verbouwd als ingrediënt voor parfum en geneesmiddel. Het struikje groeit vooral rondom het Middellands Zeegebied.

In de Aromatherapie

Marjolein olie heeft ontspannende en rustgevende kwaliteiten. Overal waar pijn heerst, reguleert Marjolein en geeft ontspanning. Overprikkelde zenuwen die zich uiten in hartklachten hebben hier baat bij. Hartkloppingen, hoge bloeddruk, onrust, geïrriteerdheid, hoofdpijn en slaapstoornissen zijn te behandelen met Marjolein essentiële olie. Door de krampstillende en pijnverdovende werking wordt de olie ook ingezet bij heftige menstruatiepijn en spierkrampen. Een fijne olie voor een sport massage olie. Inwendig is Marjolein een goede olie om in te zetten bij spijsverteringsklachten zoals spastische darmsyndroom en bij een overactieve schildklier. De olie is ook nog eens eetlustopwekkend.

Op de huid

Op de huid past Marjolein olie bij een vette huid. De olie zuivert en is ontstekingsremmend bij een onzuivere huid, zoals acne. Marjolein doet de bloedruk en bloedcirculatie reguleren.

Voordelen Marjolein etherische olie kopen

 • Opwekkende, pijnstillende, anti-oxiderende en krampstillende werking
 • Bloedruk en -circulatie regulerend
 • Inwendig goed bij een spijsverteringsklachten en overactieve schildklier
 • In te zetten bij vette en onzuivere huid.
 • De olie geeft rust, kalmte en is eetlust opwekkend (keel chakra)

Emotionele en psychische werking

Marjolein etherische olie kopenMarjolein essentiële olie wordt geassocieerd met celibaat. Het kan mensen zonder partner helpen, doordat ze de fysieke zin in seks vermindert. Op emotioneel niveau heeft Marjolein olie een troostende en verwarmende werking die het gevoel van eenzaamheid en rouw kan verlichten. De olie wordt in de aromatherapie ingezet bij rouwverwerking, depressie, slechte eetlust en geestelijke uitputting. De olie schenkt je namelijk rust, kalmte en is eetlustopwekkend. Je accepteert het leven zoals het is en kan je er weer met vreugde naar kijken.

Het thema van het Marjolein type is angst voor afwijzing, rouw, jaloezie en het gevoel niet goed genoeg te zijn. Dit zijn de voornaamste reden waarom we geen diepgaande verbinding met anderen durven aan te gaan. De oorzaak van ons niet open stellen voor anderen is meestal omdat we niet geleerd hebben o volledig te vertrouwen. Marjolein olie helpt je bij dit vertrouwen en het aangaan van betekenisvolle en diepgaande relaties met anderen.

Affirmatie

“Het is donker, loop door, dan zie je het licht.”

Marjolein essentiële olie laat zit goed mengen met:


Bergamot, Eucalyptus, Geranium, Grapefruit, Jeneverbes, Lavendel., Neroli, Roomse Kamille, Scharlei, Sinaasappel, Roos, Rozemarijn, Tijm, Wierook en ook Ylang-ylang.

Contra-indicaties


In lage dosering is Marjolein olie niet giftig of irriterend. Ze kan op de gevoelige huid (dosering van 1%). Verder is de olie huidvriendelijk. Niet inwendig gebruiken tijdens de zwangerschap. De olie geeft bij overmatig gebruik een verdovend effect.

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Marjolein (Marjoram)Marjolein qoute

Botanische naam: Origanum majorana

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

Plantfamilie: Lipbloemigen (Lamiaceae)

Extractie: Waterdampdestillatie

Gebruikte delen: Bladeren en bloemen

Land van herkomst: Egypte

Kleur: Lichtgeel tot amberachtig

Consistentie: Dun

Geur: Warme, zoete en kruidige geur

Werking: Vreugde en eetlustopwekkend

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Origanum majorana

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 6% bij volwassenen in een basisolie.

In het bad: Maximaal 6 druppels in een vol bad

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

Eetlust: Bij een gebrek aan eetlust kan Marjolein olie je zeker helpen. Doe een paar druppels in de aromaverdamper vlak voor de maaltijd om zo de eetlust op te wekken.

Menstratie klachten: De krampstillende, pijnstillende werking helpt bij menstruatie klachten en krampen. Doe een paar druppels in een bad of maak een warme doek met de olie erin en leg deze op je buik.

Spierklachten: Marjolein olie stimuleert de bloedcirculatie. Samen met de krampstillende werking, maakt dit een fijne olie in een (sport) massage olie. Doe een paar druppels in een basisolie en masseer de spieren.

Spijsvertering: Marjolein olie stimuleert de spijsvertering. Doe 1 druppel in honing in heet water. Zo heb je een heerlijke thee die de spijsvertering stimuleert.

Overactieve schildklier: Doe een paar druppels in een basisolie en smeer de keel goed in. vooral het gebied onder de ademsappel. Je kunt ook eventueel de olie in een zakdoek druppelen en om je nek doen. Marjolein brengt de overactieve schildklier tot rust.

Vette en onzuivere huid: Doe een paar druppels in een neutrale dag creme en smeer de huid dagelijks in.

Keelchakra: Marjolein opent het keelchakra. Doe een paar druppels in de aromaverdamper om het keelchakra te openen en weer beter uit je woorden te komen.

3 beoordelingen voor Marjoram (Marjolein) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

 1. Jolanda (store manager)

  Prettig om bij examenstress te gebruiken.

  (0) (0)
 2. Karin v. (store manager)

  Goede kwaliteit, love the new design!

  (0) (0)
 3. Kirsten

  Fijne olie, goede kwaliteit

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen