Niaouli BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

(4 klantbeoordelingen)

9,50 incl. BTW

Eigenschappen Niaouli olie

 • Geur: Sterke, zoete, kamferachtige geur
 • INCI: Melaleuca viridiflora
 • Extractie: Waterdamp destillatie
 • Kleur: Helder tot lichtgeel
 • Consistentie: Dun 
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologisch vegan, organic en natural100% puur

 

 

Op voorraad

Beschrijving

Niaouli essentiële olie heeft een medicinale, zoete en kamferachtige geur. Deze geur doet enigszins ruiken als eucalyptus, maar dan bloemiger. De etherische olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie van de bladeren en takken van de Niaouli boom. De olie is vooral bekend om haar infectie bestrijdende eigenschappen.

Bijzondere olie

niaouli bomen
Niaouli bomen in Australië

Niaouli is een forse boom tot 15 meter hoog kan worden. Ze heeft een gemakkelijk loslatende witte stam en kleine naaldachtige blaadjes. De bladeren zijn sterk aromatisch. De boom komt van origine voor in de Pacific. Zo bestaat het eiland New Caledonia voor 2/5 uit Niaoli bomen. Opvallend is dat in gebieden met Niaouli géén malaria voorkomt. Voorgens de plaatselijke bevolking komt dit door de Niaouli geur.

In de Aromatherapie

Niaouli olie heeft een antivirale, antibacterieel en ontstekingsremmende werking.  In de cosmetica industrie is Niaouli olie terug te vinden in tandpasta’s en anti-hoest producten. De olie heeft een verzachtende werking op de luchtwegen en om stoombadje helpt je om vrijer te ademen. Door de zachtheid van de olie is de Niaouli olie is al inzetbaar bij kinderen vanaf 1 jaar.

Op de huid

In de huidverzorging is Niaouli olie allereerst in te zetten bij vette en geïrriteerde huid. Niaouli versterkt tevens het bindweefsel. De ontstekkingsremmende eigenschappen helpt vooral op aders. Daarom is Naouli olie in te zetten bij ontsierde aderen en cellulite. Ook heeft Niaouli insectwerende eigenschappen. In bad helpt de olie het immuunsysteem te ondersteunen.

Voordelen Niaouli etherische olie:Niaouli etherische olie BIO kopen beste

 • Antivirale, antibacterieel en ontstekingsremmende werking
 • Anti-allergische en anti-asmatische kenmerken
 • Antiseptisch, schimmeldodend en ontstekkingsremmend
 • Ondersteunt het bindweefsel en het immuunsysteem
 • Insectwerend
 • Maakt gedachtens weer helder (keelchakra)

Emotionele en psychische werking

Niaouli olie heeft een kalmerende en rustgevende werking. De olie werkt namelijk harmoniserend en ook beschermt ze tegen negatieve invloeden van buitenaf. Zij geeft de kracht om moeilijke situaties het hoofd te bieden. Ze verheldert gedachtes en gevoelens en helpt bij het behoud van concentratie. Niaouli olie schenkt het vermogen om ook in stormachtige en turbulente tijden het doel voor ogen te houden en het overzicht niet te verliezen. De olie verheldert onze gedachten en gevoelens op zachtere wijze dan eucalyptusolie.

Affirmatie 

“Ik maak je ogen zacht en helder.”

Niaouli essentiële olie laat zich goed combineren met:


Benzoë, Citroen, Eucalyptus, Jeneverbes, Lavendel, Melisse, Rozenhout, Sinaasappel, Teatree en Tijm.

Contra-indicaties


Tot slot is deze olie niet giftig of irriterend. En veroorzaakt ook geen overgevoeligheid. Niet gebruiken bij baby’s tot 1 jaar.

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Niaouli

niaouliBotanische naam: Melaleuca viridiflora

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

Plantfamilie: Mirtachtigen (Myrtaceae)

Extractie: Waterdamp destillatie

Gebruikte delen: Bladeren

Land van herkomst: Australië

Kleur: Helder tot lichtgeel

Consistentie: Dun

Geur: Sterke, zoete, kamferachtige geur

Werking: infectiebestrijdend en microbendodend

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Melaleuca viridiflora

Gebruikswijze en Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 4% bij volwassenen in een basisolie

In het bad: Maximaal 10 druppels in een vol bad

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

Bindweefsel: Niaouli olie versterkt het bindweefsel en is hierdoor goed te gebruiken in een massage olie tijdens bindweefselmassage. Je kunt ook Niaouli in een huidolie gebruiken en de huid dagelijks insmeren.

Cellulite: Door de bindweefsel versterkende kwaliteiten is Niaouli goed te gebruiken om cellulite te verminderen. Doe een paar druppels in een massage olie en masseer de huid lokaal in.

Dagcrème vette huid: Niaouli olie helpt bij een vette en geïrriteerde huid. Ze is ontstekingsremmend en versterkt het weefsel. Doe een paar druppels in een neutrale dagcreme en smeer dagelijks de huid in.

Insectwerend: Niaouli heeft insektwerende eigenschappen. Doe een paar druppels in verdamper om de insecten uit een ruimte te houden. Of doe een paar druppels (eventueel samen met Jeneverbes olie) in je bodylotion en smeer je in om bijvoorbeeld muggen op afstand te houden.

Immuunsysteem: Deze olie versterkt het immuunsysteem. Doe een paar druppels in de verdamper of in bad om je immuunsysteem een boost te geven.

Luchtwegen: Niaouli olie is bij uitstek de olie voor de luchtwegen. Heb je een vervelende hoest dan doe je een paar druppels in de aromaverdamper of stoombadje.

Ontsierde aders: Doordat deze olie niet alleen aderversterkend is, maar ook helpt bij ontstekingen in de aders helpt de olie bij ontsierde aders. Doe een paar druppels in een neutrale dagcrème of maak je eigen dagcrème!

Verwarring: Deze olie opent het keelchakra en maakt gedachtes weer helder. Handig om in een aromaverdamper te doen tijdens meditatie of na een stressvolle dag!

4 beoordelingen voor Niaouli BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

4,5 Waardering
1-4 van 4 beoordelingen
 1. H

  Nu een paar keer gebruikt voor de nacht… ik merk (nog) niet dat het iets doet helaas. De geur vind ik ook niet heel aangenaam.

  (0) (0)
 2. D

  Prachtige olie, ruikt lekker, lijkt een beetje op teatree qua geur

  (0) (0)
 3. M

  Fijn in gebruik

  (0) (0)
 4. KV

  Goede kwaliteit, love the new design!

  (0) (0)
Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login