Verkoudheidszalf – Kamferzalf 50 ml

23,95 incl. BTW

Eigenschappen Kamferzalf

Geur: Lichte kamfer geur
Kleur: Roomwit
Werking: o.a. bij verkoudheid
Houdbaarheid: Na opening 1 jaar
Verpakking: Miron (blauw) glas
Kwaliteit: 100% pure biologische ingrediënten

100% biologisch 100% puur

 

 

Artikelnummer: 9 509615 556595 Categorie: Tag:

Beschrijving

Verkoudheidszalf is een natuurlijke penicilline die geschikt is voor de luchtwegen. Het is ontstekingsremmend en het bestrijdt virussen en bacteriën. Het lost het slijm op en geeft ruimte aan de ademhaling. 

Verkoudheidszalf

kamferboom verkoudheidszalf natuurlijk kruidenremediesEén van de werkzame stoffen in deze zalf is Kamfer. Kamfer is van oudsher een traditioneel (preventief) middel tegen infectieziektes. Als bescherming werd in de Middeleeuwen een stuk Kamfer om de nek gedragen. Militairen die zware tochten ondernamen wreven vroeger hun ledematen in met kamferspiritus ten einde een uitputtende tocht beter vol te houden. Kamfer is een altijd groene boom die tot 30 meter hoog kan worden met glimmende bladeren die sterk naar Kamfer ruiken. De bleke geelgroene bloemen verschijnen in de lente, gevolgd door donkerrood fruit. De kamferbomen worden gevonden in tropische bossen. Traditioneel werd Kamfer al gebruikt tegen verkoudheid. Als iemand dreigt flauw te vallen, laat hem dan ruiken aan Kamfer. De medicinale geur zorgt ervoor dat je weer bij zinnen komt.

De volgende werkzame stoffen zijn Klaproos en Goudsbloem. Beide bekend om hun rustgevende en kalmerende kwaliteiten. De bloemen van de Klaproos zijn echte aandachtstrekkers door hun crêpe-achtige blaadjes en de prachtige kleuren. Klaproos heeft ontkrampende en slijmoplossende eigenschappen. Goudsbloem is een oeroude medicinale plant met een rijk verleden. Goudsbloem ontsmet en geneest wonden en infecties.

De volgende werkzame stoffen zijn Echinacea en Tijm. Beide boosten het immuunsysteem. Echinacea bevordert de toename van witte bloedlichamen in het lichaam. Terwijl Tijm met haar antiseptische werking op de luchtwegen de virussen en infectieziektes te lijf gaat.

Tot slot zitten de werkzame stoffen Eucalyptus en Salie in de zalf. Eucalyptus geeft ruimte aan de longen om vrij te ademen. Ze is slijmoplossend, krampstillend en hoestbedarend. De botanische naam van Salie is Salvia Officinalis. Salvia komst van ‘salvare‘ wat genezen betekent. De oude Indianen gebruikten Salie al vanwege haar gezondheidsbrengende kwaliteiten. Salie is anti-bacterieel, anti-viraal, schimmeldodend en stimuleert het immuunsysteem.

Eigenschappeneucalyptus plant

  • Bij alle soorten van verkoudheid
  • Om vrijer te kunnen ademen
  • Anti-bacterieel, anti-viraal en infectiewerend
  • Ontstekkingsremmend en antiseptisch
  • Slijmoplossend en krampstillend
  • Rustgevend en kalmerend
  • Stimuleert het immuunsysteem

Toepassingen 

Op de huid is de zalf bij uitstek voor het behandelen van verkoudheid en om ruimte te geven aan de ademhaling.

100% puur natuur

De zalven van kruidenremedies zijn erg krachtig doordat ze 100% puur natuur zijn. In de Ayurveda zeggen ze niet voor niets “Smeer niets op je huid dat je niet kunt eten”. De huid is het grootste orgaan waarmee we werkzame stoffen kunnen opnemen. Er zijn geen geuren toegevoegd die iets prettig laten ruiken, alle zalfjes ruiken naar de ingrediënten waarvan ze gemaakt zijn.

Contra-indicaties

Verkoudheidszalf is voor uitwendig gebruik. Ze is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of in de periode van borstvoeding. Het kan altijd dat u allergisch bent voor een grondstof of dat het niet samengaat met een gebruikt geneesmiddel. Houdt daarbij altijd contact met uw arts. Het liefst een arts die ook een natuurarts is.

Specificaties

Merk: KruidenRemedies.Kruidenremedies logo
Zalf: Verkoudheidszalf.
Inhoud: 50 ml.
Kleur: Roomwit.
Grondstoffen: 100% biologisch.
Fabricage: Hand gemaakt.
Kwaliteit: Uitmuntend.
Verpakking: Mironglas.
Houdbaar: 12 mnd na opening.
Gebruik: Alleen voor uitwendig gebruik.
Bewaarvoorschrift: Goed afgesloten en op een koele droge plaats. Buiten het bereik van kinderen houden.
Let op: Niet voor kinderen onder de 6 jaar.
Kruidenbeschrijving: Groot handboek geneeskrachtige planten, dr. G.Verhelst.
Ingrediënten*: Papaver Rhoeas (Klaproos), Calendula Officinalis (Goudsbloem), Echinacea Purpurea (Rode Zonnehoed), Thymus Vulgaris (Tijm), Eucalyptus Globulus (Eucalyptus), Salvia Officinalis (Salie), Propolis (Bijenwas), Cocoes Oleum (Kokosolie), Prunus Dulcis (Amandelolie), Aloe Barbadensis Extract (Aloë Vera), Theobroma Cacao (Cacaoboter), Cinnamomum Camphora (Kamfer) en Vitamine E.

*Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw

Advies

Denk bij het gebruiken van onze zalven altijd in kuurvorm. Uiteindelijk is helen een proces. Gebruik 2 á 3 keer per dag met een tijdsduur van 2 tot 5 dagen. Aanbrengen op het borstgebied met eventueel op de rug ter hoogte van de longen. Op de hals vanaf de sleutelbeenderen tot en met de kin. Op en langs de neus, op de bovenlip en op het voorhoofd. Bij het aanbrengen licht masseren. Houdt het helingsproces dagelijks nauwlettend in de gaten. Liever dun smeren of masseren en iets vaker dan dik. 

Bij de hoofdbestanddelen en basisbestanddelen staan voldoende aanknopingspunten waar u deze zalf voor kan gebruiken. Daarbij willen we graag vermelden dat een liefdevolle verzorging al een geneeskracht op zichzelf is.  Als iemand zeer ziek is, geef hem dan zelfgemaakte bouillon. Want daarin zit allemaal goede krachtstoffen terwijl het lichaam zich niet hoeft in te spannen voor de opname daarvan. 

Lees eens het boek “De zin van ziekzijn”van Thorwald / Rüdiger Dahlke. Het is een goede aanzet tot het begrip ziekte. Het gaat over de signalen van de ziel en de betekenis van ziekten. Want een lichamelijke ziekte komt overeen met een gebrek in de ziel. 

Wij hopen dat u veel baat heeft bij onze zalf. Houdt u aan de lijfspreuk “Help ever and Hurt never”dan komt het uiteindelijk wel goed.

Vriendelijk  groet,

Kruidenremedies

Uitleg werking ingrediënten

Hoofdbestanddelen;

Cinnamomum Camphora

Het heeft een invloed op het zenuwstelsel en is goed tegen rugpijn, spierzwellingen, kneuzingen, kramp en reumatische aandoeningen. Militairen die zware tochten ondernamen wreven vroeger hun ledematen in met kamferspiritus ten einde een uitputtende tocht beter vol te houden. Als de longen ermee ingewreven worden is het een middel bij bronchitis. Het is een ideaal middel bij spierpijn.

Papaver Rhoeas 

Klaproos is een rustgever en het ontkrampt. Het ontkrampt alle vormen van krampen, op lichamelijk en psychisch gebied. Het werkt op de zenuwen en daardoor pijnstillend en ontstresst de patiënt. Het is slijmoplossend en een goed middel tegen bronchitis.

Calendula  Officinalis

Goudsbloem ontsmet en geneest huidwonden, infecties, snijwonden en blauwe plekken. Door de samentrekkende eigenschappen heelt het kloven, aambeien, spataderen en littekens. Maar ook eczeem en psoriasis, winterhanden en brandwonden. 

Echinacea Purpurea

Rode Zonnehoed bevordert de toename van witte bloedlichaampjes en dat is goed tegen alle virussen en infectieziekten. Het is een preventieve schimmelbestrijder en ziektebestrijder. Het is goed voor de luchtwegen, urinewegen en huid. Het bestrijdt griep, neusverkoudheid, keelpijn, kinkhoest, chronische luchtweginfectie, bronchitis, acne, steenpuisten, zweren, etterende wonden, candida infecties zoals spruw en vaginale candida. Maar ook eczeem, psoriasis, cystitis of blaasontsteking. Wonden, schaafwonden, slecht helende wonden, lichte brandwonden en tenslotte gingivitis. Het is een middel dat werkzaam is op vele terreinen.

Thymus Vulgaris

Tijm is het antibioticum van het arme volk. Tijm activeert de thymus die in verbinding staat met het afweersysteem. Op latere leeftijd slinkt de thymus. Tijm is vooral bekend om de antiseptische werking op de luchtwegen. Het is een essentieel deel van hoestdrank. Het helpt etenswaren beter te verteren en door de Omega 3 vetzuren is Tijm goed tegen hart- en vaatziekten. 

Eucalyptus Globulus 

Eucalyptus  geeft ruimte aan de luchtwegen. Het is slijmoplossend, hoestbedarend en krampstillend. Te gebruiken bij astma, verkoudheid en bronchitis. Het is ook antiseptisch en bestrijdt virussen, bacteriën en schimmels maar ook kleine ontstekingen. 

Salvia Officinalis

Salie werkt aan je innerlijke thermostaat. Het werkt op je maag en schildklier en is spijsverteringsbevorderend. Daardoor zorgt het ervoor dat vetten makkelijker verbrand worden. Bijkomend werkt het tegen verkoudheden en bronchitis. 

Basisbestanddelen

Propolis

Bijenwas  is een natuurlijk antibioticum en werd al in het oude Griekenland gebruikt. De naam stamt uit het Grieks. Pro betekent ´voor´ en polis is ´stad´. Propolis betekent; de verdediging van de stad. De bijenkorf en alles wat daarin afspeelt, wordt beschermd tegen wind, water en bacteriën door gebruikmaking van dit bijenproduct. 

Cocoes Oleum

Kokosolie is ook een ingrediënt die bescherming biedt voor de mens. In de hete landen wordt het gebruikt als zonbescherming voor huid en haren maar ook tegen virussen, bacteriën en schimmels. Kokosolie bestaat uit laurinezuur wat ontstekingsremmend werkt. Bovendien werkt het zeer positief op allerlei lichaamsprocessen.

Prunus Dulcis

Amandelolie is een gewild product in de cosmetica want het is zeer zorgzaam voor de huid. Het kalmeert een geïrriteerde en schrale huid. Het vertraagt het verouderingsproces en het maakt zelfs donkere kringen wat lichter. Bovendien bevat het vitamine A, D en E.

Vitamine E

Voegen we extra toe aan elke zalf want deze beschermt de cellen en regelt een goede stofwisseling. Ook helpt het bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes dat noodzakelijk is voor weefsels in het algemeen. Vitamine E speelt een positieve rol voor ons afweersysteem.

Aloë Vera

Aloë Vera is gezond en bevat veel vitamines en mineralen, teveel om op te noemen.Het is goed tegen bloedarmoede. Bovendien ondersteunt het de werking van lever en gal.

Ook is het goed voor de huid. Het werkt verzachtend, hydraterend, wondherstellend, ontstekingsremmend, pijnstillend, doorbloedingstimulerend en infectiewerend. Dus goed voor een droge, schrale, jeukende of schilferende huid. Aloë Vera wordt gebruikt door mensen die zelf hun zonnebrand maken. 

Theobroma Cacao

Cacaoboter is goed voor de huid  en werkt verzachtend. Theobroma Cacao betekent letterlijk “Godenvoedsel”. Ook is het een goede bron van magnesium en zorgt dat een tekort aan dit mineraal wordt opgeheven. Het werkt positief op de luchtwegen en heeft een luchtwegenverwijdende werking en verlicht op deze manier astmatische klachten.

De kruidenbeschrijvingen komen uit het “Groot handboek geneeskrachtige planten” van  dr. Geert Verhelst.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Verkoudheidszalf – Kamferzalf 50 ml” te beoordelen