Goede Nachtrust – Lavendelzalf – 50 ml

(1 klantbeoordeling)

23,95 incl. BTW

Eigenschappen Lavendelzalf

Geur: Lichte Lavendelgeur
Kleur: Roomwit
Werking: o.a. bij een goede nachtrust
Houdbaarheid: Na opening 1 jaar
Verpakking: Miron (blauw) glas
Kwaliteit: 100% pure biologische ingrediënten

100% biologisch 100% puur

 

 

Artikelnummer: 9 509822 241857 Categorie: Tag:

Beschrijving

Goede Nachtrust is een natuurlijk middel en het werkt als een sedativum. Het is kalmerend, ontspannend en harmoniserend. Met als doel om een goede nachtrust te hebben. 

Goede nachtrust zalf

lavendel olieDe werkzame stoffen in deze zalf zijn Lavendel en Valeriaan. Beide hebben rustgevende, ontspannende en kalmerende kwaliteiten. Lavendel is één van de beste angstverminderende en rustgevende oliën in de aromatherapie. Naast ontspanning kan Lavendel het gevoel van vermoeidheid verminderen. Valeriaan heeft een aardse en kruidige geur, welke verbetert in combinatie met Lavendel. Valeriaan wordt vaak voorgeschreven bij nervositeit, slaapstoornissen en rusteloosheid. Ook werkt ze krampstillend bij spierspasmes.

Naast Lavendel en Valeriaan zitten in de zalf ook Sint-Jans kruid. Ook Sint-Jans kruid is van nature een rustgever. Ze staat erom bekend een natuurlijke antidepressivum te zijn. Ze herstel lichaam en geest en bevordert een goede nachtrust.

Tot slot zit er ook de werkzame stof echte Marjolein in. Marjolein is een oude cultuurplant die in het oude Egypte al verbouwd werd als ingrediënt voor parfum en als geneesmiddel. Marjolein is bij uitstek een rustgever. Overal waar pijn en spanning heerst, reguleert Marjolein en geeft ze ontspanning. Vooral als deze symptomen verergeren door stress.

Eigenschappen

 • marjolein veld olieBevordert een goede nachtrust
 • Ontspant lichaam en geest
 • Kalmerend, ontspannend en harmoniserend
 • Krampstillend en pijnverdovend
 • Huidherstellend
 • Bloeddruk verlagend

Toepassingen 

In de huidverzorging is de zalf bij uitstek voor het verzorgen van een goede nachtrust. Voor iedereen die ‘avonds moeite heeft spanningen los te laten of ’s ochtend het gevoel heeft niet uitgerust wakker te worden. De zalf ontspant lichaam en geest zodat zij alle spanningen kan loslaten. Ook in te zetten bij spijsverteringsproblemen, spastische darmklachten en menstruatieklachten.

100% puur natuur

De zalven van kruidenremedies zijn erg krachtig doordat ze 100% puur natuur zijn. In de Ayurveda zeggen ze niet voor niets “Smeer niets op je huid dat je niet kunt eten”. De huid is het grootste orgaan waarmee we werkzame stoffen kunnen opnemen. Er zijn geen geuren toegevoegd die iets prettig laten ruiken, alle zalfjes ruiken naar de ingrediënten waarvan ze gemaakt zijn.

Contra-indicaties

Goede Nachtrust is voor uitwendig gebruik. Ze is niet geschikt voor kinderen onder 6 jaar. Contra-indicaties zijn er niet maar het kan altijd dat u allergisch bent voor een grondstof of dat het niet samengaat met een gebruikt geneesmiddel. Houdt daarbij altijd contact met uw arts. Het liefst een arts die ook een natuurarts is.

Specificaties

Merk: KruidenRemedies.
Zalf: Goede Nachtrust.
Inhoud: 50 ml.
Kleur: Roomwit.
Grondstoffen: 100% biologisch.
Fabricage: Hand gemaakt.
Kwaliteit: Uitmuntend.
Verpakking: Mironglas.
Houdbaar: 12 mnd na opening.
Gebruik: Alleen voor uitwendig gebruik.
Bewaarvoorschrift: Goed afgesloten en op een koele droge plaats. Buiten het bereik van kinderen houden.
Let op: Niet voor kinderen onder de 6 jaar.
Kruidenbeschrijving: Groot handboek geneeskrachtige planten, dr. G.Verhelst.
Ingrediënten*: Lavandula Angustifolia (Lavendel), Valeriana Officinalis (Valeriaan), Hypericum Perforatum (St-Janskruid), Origanum Marjorana (Majoraan), Propolis (Bijenwas), Cocoes Oleum (Kokosolie), Prunus Dulcis (Amandelolie), Aloe Barbadensis Extract (Aloë Vera), Theobroma Cacao (Cacaoboter) en Vitamine E.

*Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw

Advies

Denk bij het gebruiken van onze zalven altijd in kuurvorm. Uiteindelijk is helen een proces. Gebruik 1 á 2 keer per dag met een tijdsduur van 3 tot 10 dagen. Aanbrengen op het gebied van oedeem of blauwe plek, hierbij licht masseren. Houdt het  helingsproces dagelijks nauwlettend in de gaten. Liever dun smeren of masseren en iets vaker dan dik. Hierbij doorgaan tot de zalf overbodig is geworden. 

Bij de hoofdbestanddelen en basisbestanddelen staan voldoende aanknopingspunten waar u deze zalf voor kan gebruiken. Daarbij willen we graag vermelden dat een liefdevolle verzorging al een geneeskracht op zichzelf is.  Als iemand zeer ziek is, geef hem dan zelfgemaakte bouillon. Want daarin zit allemaal goede krachtstoffen terwijl het lichaam zich niet hoeft in te spannen voor de opname daarvan. 

Lees eens het boek “De zin van ziekzijn”van Thorwald / Rüdiger Dahlke. Het is een goede aanzet tot het begrip ziekte. Het gaat over de signalen van de ziel en de betekenis van ziekten. Want een lichamelijke ziekte komt overeen met een gebrek in de ziel. 

Wij hopen dat u veel baat heeft bij onze zalf. Houdt u aan de lijfspreuk “Help ever and Hurt never”dan komt het uiteindelijk wel goed.

Vriendelijk  groet,

Kruidenremedies

Uitleg werking ingrediënten

Hoofdbestanddelen;

Lavandula Angustifolia  

Lavendel is kalmerend, ontspannend en harmoniserend. Het is een wondheler en bestrijder van virussen, bacteriën en schimmels. Voor huidproblemen en als brandzalf. Voor de luchtwegen en spijsvertering. Het brengt verlichting bij hoofdpijn, migraine en stress. 

Valeriana Officinalis 

Valeriaan is rustgevend en werkt op het zenuwstelsel en vooral de schildklier. Het geeft rust maar maakt niet suf. Wordt gebruikt bij nervositeit, stress, angst, slapeloosheid, onrust en bij een ‘vol’ hoofd. Het werkt ook op lichamelijk niveau bij onrustige benen, spierkrampen en onrustige darmen. 

Hypericum Perforatum

Sint-Janskruid als een natuurlijke antidepressiva (natuurlijke Prozac). Het herstelt lichaam en geest en het is zeer rustgevend. Het herstelt de huid en doorbloedt de spieren. Wondjes genezen sneller. Het verwarmt de spieren en de gewrichten. 

Origanum Majorana 

Majoraan, echte Marjolein, is een natuurlijke antibioticum en stond vroeger bekend als levenselixer. Het is desinfecterend en rijk aan vitamines en mineralen met veel ijzer, vitamine A en K . Het is goed voor de stofwisseling. Het is maagversterkend en het versterkt de zenuwen.

Basisbestanddelen

Propolis

Bijenwas  is een natuurlijk antibioticum en werd al in het oude Griekenland gebruikt. De naam stamt uit het Grieks. Pro betekent ´voor´ en polis is ´stad´. Propolis betekent; de verdediging van de stad. De bijenkorf en alles wat daarin afspeelt, wordt beschermd tegen wind, water en bacteriën door gebruikmaking van dit bijenproduct. 

Cocoes Oleum

Kokosolie is ook een ingrediënt die bescherming biedt voor de mens. In de hete landen wordt het gebruikt als zonbescherming voor huid en haren maar ook tegen virussen, bacteriën en schimmels. Kokosolie bestaat uit laurinezuur wat ontstekingsremmend werkt. Bovendien werkt het zeer positief op allerlei lichaamsprocessen.

Prunus Dulcis

Amandelolie is een gewild product in de cosmetica want het is zorgzaam voor de huid. Het kalmeert een geïrriteerde en schrale huid. Het vertraagt het verouderingsproces en het maakt zelfs donkere kringen wat lichter. Bovendien bevat het vitamine A, D en E.

Vitamine E

Voegen we extra toe aan elke zalf want deze beschermt de cellen en regelt een goede stofwisseling. Ook helpt het bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes dat noodzakelijk is voor weefsels in het algemeen. Vitamine E speelt een positieve rol voor ons afweersysteem.

Aloë Vera

Aloë Vera is gezond en bevat veel vitamines en mineralen, teveel om op te noemen.Het is goed tegen bloedarmoede. Bovendien ondersteunt het de werking van lever en gal.

Ook is het goed voor de huid. Het werkt verzachtend, hydraterend, wondherstellend, ontstekingsremmend, pijnstillend, doorbloedingstimulerend en infectiewerend. Dus goed voor een droge, schrale, jeukende of schilferende huid. Aloë Vera wordt gebruikt door mensen die zelf hun zonnebrand maken. 

Theobroma Cacao

Cacaoboter is goed voor de huid  en werkt verzachtend. Theobroma Cacao betekent letterlijk “Godenvoedsel”. Ook is het een goede bron van magnesium en zorgt dat een tekort aan dit mineraal wordt opgeheven. Het werkt positief op de luchtwegen en heeft een luchtwegenverwijdende werking en verlicht op deze manier astmatische klachten.

De kruidenbeschrijvingen komen uit het “Groot handboek geneeskrachtige planten” van  dr. Geert Verhelst.

 

1 beoordeling voor Goede Nachtrust – Lavendelzalf – 50 ml

 1. Koen Sanders (store manager)

  Hele fijne zalf, smeert goed. Ik kan dankzij de zalf goed slapen en ik merk dat ik dieper slaap en uitgeruste wakker wordt. Aanrader!

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen