Spierbalsem – Verwarmende spierzalf 50 ml

23,95 incl. BTW

Verwarmende spierzalf

Geur: Lichte kruidige geur
Kleur: Roomwit
Werking: o.a. bij spierpijn
Houdbaarheid: Na opening 1 jaar
Verpakking: Miron (blauw) glas
Kwaliteit: 100% pure biologische ingrediënten

100% biologisch 100% puur

 

 

Artikelnummer: 9 509875 919925 Categorie:

Beschrijving

Spierbalsem is een natuurlijk middel om de prestatie van spieren te verbeteren en sneller te herstellen. De stof Capsaïcine laat het bloed beter stromen en het verhoogt de temperatuur. Het stimuleert zuurstoftransport naar de spieren en verhoogt daarmee het energieniveau. 

Spierbalsem  

spierbalsem tijgerbalsem spieren natuurlijk De werkzame stoffen in deze zalven zijn Cayenne (ook bekend als Chili peper) en Gember. Beide hebben verwarmende kwaliteiten. In de traditionele  Indiase geneeskunde werd Cayenne gebruikt bij de behandeling van reumatische klachten en gewrichtsproblemen. Cayenne heeft namelijk antiseptische en ontstekingsremmende, krampverlichtende en pijnverlichtende eigenschappen. Ook Gember is bekend in de Ayurveda en wordt in de aromatherapie veel gebruikt bij sportmassages en bij het behandelen van stijve spieren.

Dan nog 4 kruiden die goed zijn voor de spieren: Kastanje, Kaneel en Kruidnagel. Witte Paardenkastanje stimuleert de doorbloeding van de spieren. Kaneel is in China al jaren bekend en is mogelijk een der oudste geneesmiddelen. Ook in de Bijbel komt Kaneel voor. Kaneel werkt verwarmend en stimuleert de doorbloeding. Verder is ze pijnstillend en ontkrampend. Kruidnagelolie is een stimulerende olie met antibacteriële en antiseptische werking. Kamfer heeft ook een ontkrampende werking op de spieren.

Tot slot zijn er de kruiden Eucalyptus en Rozemarijn aan toegevoegd. Eucalyptus is slijmoplossend en krampstillend. Rozemarijn verbetert de huiddoorbloeding en ontspant de spieren.

Eigenschappenverwarmende spieren zalf tijgerbalsem spierenbalsem

  • Verbetert de prestatie van de spieren
  • Verwarmend en stimuleert de doorbloeding
  • Ontkrampend en pijnverlichtend
  • Antiseptisch en ontstekingsremmend
  • Slijmoplossend

Toepassingen 

Op de huid is de zalf een natuurlijk middel om de prestatie van de spieren te verbeteren en ze sneller te herstellen. Door de zalf op de spieren te smeren, worden de spieren warm. Ideaal om op stramme en stijve spieren te smeren of om de prestatie van de spieren te verbeteren.

100% puur natuur

De zalven van kruidenremedies zijn erg krachtig doordat ze 100% puur natuur zijn. In de Ayurveda zeggen ze niet voor niets “Smeer niets op je huid dat je niet kunt eten”. De huid is het grootste orgaan waarmee we werkzame stoffen kunnen opnemen. Er zijn geen geuren toegevoegd die iets prettig laten ruiken, alle zalfjes ruiken naar de ingrediënten waarvan ze gemaakt zijn.

Contra-indicaties

Spierbalsem zalf is voor uitwendig gebruik. Ze is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of periode van borstvoeding. Niet gebruiken bij leveraandoeningen of niet problemen. Het kan altijd dat u allergisch bent voor een grondstof of dat het niet samengaat met een gebruikt geneesmiddel. Houdt daarbij altijd contact met uw arts. Het liefst een arts die ook een natuurarts is.

Specificaties

Merk: KruidenRemedies.Kruidenremedies logo
Zalf: Spierbalsem.
Inhoud: 50 ml.
Kleur: Roomwit.
Grondstoffen: 100% biologisch.
Fabricage: Hand gemaakt.
Kwaliteit: Uitmuntend.
Verpakking: Mironglas.
Houdbaar: 12 mnd na opening.
Gebruik: Alleen voor uitwendig gebruik.
Bewaarvoorschrift: Goed afgesloten en op een koele droge plaats. Buiten het bereik van kinderen houden.
Let op: Niet voor kinderen onder de 12 jaar.
Kruidenbeschrijving: Groot handboek geneeskrachtige planten, dr. G.Verhelst.
Ingrediënten*: Capsicum Frutescens (Cayenne), Zingiber Officinale (Gember), Aesculus Hippocastanum (Witte Paardenkastanje), Cinnamomum Verum (Kaneel), Syzygium Aromaticum (Kruidnagel), Cinnamomum Camphora (Kamfer), Propolis (Bijenwas), Cocoes Oleum (Kokosolie), Prunus Dulcis (Amandelolie), Aloe Barbadensis Extract (Aloë Vera), Theobroma Cacao (Cacaoboter), Eucalyptus Globulus (Eucalyptus), Rosmarinus Officinalis (Rozemarijn) en Vitamine E.

*Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw

Advies

Het wordt op twee manieren gebruikt. Voor mensen die een grote prestatie moeten leveren. Spierbalsem geeft een betere doorbloeding van de spieren en helpt bij het zuurstoftransport en de energiehuishouding. Maar ook voor mensen met stramme of overbelaste spieren. Hierbij geldt dat het de spieren niet heelt maar het geeft wel betere souplesse aan de spieren. Waardoor de spieren beter en sneller kunnen herstellen.

Bij de hoofdbestanddelen en basisbestanddelen staan voldoende aanknopingspunten waar u deze zalf voor kan gebruiken. Daarbij willen we graag vermelden dat een liefdevolle verzorging al een geneeskracht op zichzelf is.  Als iemand zeer ziek is, geef hem dan zelfgemaakte bouillon. Want daarin zit allemaal goede krachtstoffen terwijl het lichaam zich niet hoeft in te spannen voor de opname daarvan. 

Lees eens het boek “De zin van ziekzijn”van Thorwald / Rüdiger Dahlke. Het is een goede aanzet tot het begrip ziekte. Het gaat over de signalen van de ziel en de betekenis van ziekten. Want een lichamelijke ziekte komt overeen met een gebrek in de ziel. 

Wij hopen dat u veel baat heeft bij onze zalf. Houdt u aan de lijfspreuk “Help ever and Hurt never”dan komt het uiteindelijk wel goed.

Vriendelijk  groet,

Kruidenremedies

Uitleg werking ingrediënten

Hoofdbestanddelen;

Capsicum Frutescens

Cayenne of Chilipeper verbetert de doorbloeding. De stof Capsaïcine laat het bloed beter stromen en het verhoogt de temperatuur. Het stimuleert zuurstoftransport naar de spieren en verhoogt daarmee het energieniveau.

Zingiber Officinale

Gember verbetert de lokale bloedsomloop. Gember is ook ontsmettend en ontstekingswerend.

Aesculus Hippocastanum

Kastanje oftewel Witte Paardenkastanje stimuleert de doorbloeding. Het gebruik als remedie tegen vermoeide benen en stramme spieren is het bekendst. Het doorbloedt het hele vatenstelsel en maakt de vaatwanden sterker. Het bestrijdt de gevolgen van bloedstuwingen zoals; spataderen, trombose en aambeien.

Cinnamomum Verum 

De mineralen in Kaneel zorgen voor verwijding van de bloedvaten  en de doorbloeding. Tevens werkt het slijmoplossend en wordt het lichaam verwarmd. Kaneel zit vol met mangaan welk is betrokken bij de energiestofwisseling. 

Syzygium Aromaticum

Kruidnagel is ontsmettend, antibacterieel, antiviraal en schimmelwerend. Ook is ze ontstekingswerend en pijnstillend.

Cinnamomum Camphora

In een boek dat werd gepubliceerd in 1910, zakboek der geneeskruiden van A. Dinand, staat veel informatie over Kamfer. Het heeft een invloed op het zenuwstelsel en is goed tegen rugpijn, spierzwellingen, kneuzingen, kramp en reumatische aandoeningen. Militairen die zware tochten ondernamen wreven vroeger hun ledematen in met kamferspiritus ten einde een uitputtende tocht beter vol te houden. Als de longen ermee ingewreven worden is het een middel bij bronchitis. Het is een ideaal middel bij spierpijn.

Basisbestanddelen

Propolis

Bijenwas  is een natuurlijk antibioticum en werd al in het oude Griekenland gebruikt. De naam stamt uit het Grieks. Pro betekent ´voor´ en polis is ´stad´. Propolis betekent; de verdediging van de stad. De bijenkorf en alles wat daarin afspeelt, wordt beschermd tegen wind, water en bacteriën door gebruikmaking van dit bijenproduct. 

Cocoes Oleum

Kokosolie is ook een ingrediënt die bescherming biedt voor de mens. In de hete landen wordt het gebruikt als zonbescherming voor huid en haren maar ook tegen virussen, bacteriën en schimmels. Kokosolie bestaat uit laurinezuur wat ontstekingsremmend werkt. Bovendien werkt het zeer positief op allerlei lichaamsprocessen.

Prunus Dulcis

Amandelolie is een gewild product in de cosmetica want het is zeer zorgzaam voor de huid. Het kalmeert een geïrriteerde en schrale huid. Het vertraagt het verouderingsproces en het maakt zelfs donkere kringen wat lichter. Bovendien bevat het vitamine A, D en E.

Vitamine E

Voegen we extra toe aan elke zalf want deze beschermt de cellen en regelt een goede stofwisseling. Ook helpt het bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes dat noodzakelijk is voor weefsels in het algemeen. Vitamine E speelt een positieve rol voor ons afweersysteem.

Aloë Vera

Aloë Vera is gezond en bevat veel vitamines en mineralen, teveel om op te noemen.Het is goed tegen bloedarmoede. Bovendien ondersteunt het de werking van lever en gal.

Ook is het goed voor de huid. Het werkt verzachtend, hydraterend, wondherstellend, ontstekingsremmend, pijnstillend, doorbloedingstimulerend en infectiewerend. Dus goed voor een droge, schrale, jeukende of schilferende huid. Aloë Vera wordt gebruikt door mensen die zelf hun zonnebrand maken. 

Theobroma Cacao

Cacaoboter is goed voor de huid  en werkt verzachtend. Theobroma Cacao betekent letterlijk “Godenvoedsel”. Ook is het een goede bron van magnesium en zorgt dat een tekort aan dit mineraal wordt opgeheven. Het werkt positief op de luchtwegen en heeft een luchtwegenverwijdende werking en verlicht op deze manier astmatische klachten.

Toegevoegde tincturen

Eucalyptus Globulus

Eucalyptus geeft ruimte aan de luchtwegen. Het is slijmoplossend, hoestbedarend en krampstillend. Te gebruiken bij astma, verkoudheid en bronchitis. Het is ook antiseptisch en bestrijdt virussen, bacteriën en schimmels maar ook kleine ontstekingen.

Rosmarinus Officinalis

Rozemarijn verbetert de huiddoorbloeding en ontspant de spieren.

De kruidenbeschrijvingen komen uit het “Groot handboek geneeskrachtige planten” van  dr. Geert Verhelst.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Spierbalsem – Verwarmende spierzalf 50 ml” te beoordelen