Antibioticazalf – Knoflookzalf – 50 ml

(1 klantbeoordeling)

23,95 incl. BTW

Eigenschappen Knoflookzalf

Geur: Lichte knoflookgeur
Kleur: Roomwit
Werking: o.a. bij ontstekingen
Houdbaarheid: Na opening 1 jaar
Verpakking: Miron (blauw) glas
Kwaliteit: 100% pure biologische ingrediënten

100% biologisch 100% puur

 

 

Artikelnummer: 9 509371 842659 Categorie: Tag:

Beschrijving

Antibioticazalf is een natuurlijke penicilline die geschikt is voor alle vormen van ontstekingen. Bij uitwendige  ontstekingen direct op het ontstekingsgebied en bij inwendige ontstekingen op de huid. Antibioticazalf is alleen voor uitwendig gebruik.

Antibioticazalf

bloeiende knoflookEén van de werkzame stoffen in deze antibioticazalf is Knoflook. Knoflook komt uit de Allium familie. Deze plantenfamilie is zeer uitgebreid; 700 verschillende soorten, die bijna allemaal sterk ruiken. Ze komen voornamelijk voor op het Noordelijk halfrond. De Allium Sativum (knoflookplant) is een vaste plant tot 1 meter hoog met platte lange bladeren tot 60 cm lang.

Allium, ookwel Knoflook, wordt sinds de Oudheid gekweekt als groente, smaakmaker en als medicinale plant. Al tijdens de bouw van de Egyptische piramiden stond Knoflook dagelijks op het menu. De bouwvakkers kregen per dag één teentje van dit versterkende wondermiddel. De karakteristieke geur wordt veroorzaakt door zwavelsporen. Die zorgen voor een heilzame werking op circulatie, spijsvertering en luchtwegen. Knoflook is de sterkst geurende van alle Allium soorten en tevens de meest therapeutisch gewaardeerde soort. Knoflook staat erom bekend als middel om darmparasieten te doden. Ze is een natuurlijke penicilline die geschikt is bij alle vormen van ontstekingen.

Naast Knoflook zit in deze antibiotica zalf ook Calendula en Echinacae Purpurea. Beide zijn bekend om hun werking tegen ontstekingen. Echinacea bestrijdt infecties door de aanmaak van witte bloedlichaampjes en het immuunsysteem te boosten.

Eigenschappen

 • echina en calendula werkzame stoffenKrachtige anti-bacterieel, anti-infectie, anti-viraal en anti-toxisch
 • Gaat ontstekingen tegen
 • Slijmoplossend
 • Stimuleert de aanmaak witte bloedlichaampjes
 • Bevordert de bloedcirculatie
 • Bevordert de spijsvertering
 • Cholesterolverlagend

Toepassingen 

In de huidverzorging kan Knoflook worden ingezet bij de behandeling van likdoorn, wratten, vereeltingen en huidparasieten. Bij huidschimmels op de voet en heling van diepe wonden is deze zalf bijzonder behulpzaam. Ook op de organen is deze zalf ideaal om ontstekingen in het lichaam tegen te gaan. Smeer de zalf uitwendig op de locatie in het lichaam waar de ontsteking plaats vindt. Ook werkt de zalf bij alle vormen van infectieziekten. Ze helpt bij de ontgiftiging van alcohol en nicotine.

100% puur natuur

De zalven van kruidenremedies zijn erg krachtig doordat ze 100% puur natuur zijn. In de Ayurveda zeggen ze niet voor niets “Smeer niets op je huid dat je niet kunt eten”. De huid is het grootste orgaan waarmee we werkzame stoffen kunnen opnemen. Er zijn geen geuren toegevoegd die iets prettig laten ruiken, alle zalfjes ruiken naar de ingrediënten waarvan ze gemaakt zijn.

Contra-indicaties

Antibioticazalf is voor uitwendig gebruik. Ze is niet geschikt voor kinderen onder 6 jaar. Contra-indicaties zijn er niet maar het kan altijd dat u allergisch bent voor een grondstof of dat het niet samengaat met een gebruikt geneesmiddel. Houdt daarbij altijd contact met uw arts. Het liefst een arts die ook een natuurarts is.

Specificaties

Merk: KruidenRemedies.
Zalf: Antibiotica.
Inhoud: 50 ml.
Kleur: Roomwit.
Grondstoffen: 100% biologisch.
Fabricage: Hand gemaakt.
Kwaliteit: Uitmuntend.
Verpakking: Mironglas.
Houdbaar: 12 mnd na opening.
Gebruik: Alleen voor uitwendig gebruik.
Bewaarvoorschrift: Goed afgesloten en op een koele droge plaats. Buiten het bereik van kinderen houden.
Let op: Niet voor kinderen onder de 6 jaar.
Kruidenbeschrijving: Groot handboek geneeskrachtige planten, dr. G.Verhelst.
Ingrediënten*: Allium Sativum (Knoflook), Calendula Officinalis (Goudsbloem), Echinacea Purpurea (Rode Zonnehoed), Propolis (Bijenwas), Cocoes Oleum (Kokosolie), Prunus Dulcis (Amandelolie), Aloe Barbadensis Extract (Aloë Vera),  Theobroma Cacao (Cacaoboter) en Vitamine E.

*Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw

Advies

Denk bij het gebruiken van onze zalven altijd in kuurvorm. Uiteindelijk is helen een proces. Gebruik 2 á 3 keer per dag met een tijdsduur van 3 tot 10 dagen. Bij uitwendige ontstekingen direct op het ontstekingsgebied aanbrengen en hierbij niet wrijven. Bij inwendige ontstekingen op de huid dichtbij het probleemgebied en hierbij licht masseren. Houdt het helingsproces dagelijks nauwlettend in de gaten. Liever dun smeren of masseren en iets vaker dan dik. Hierbij doorgaan tot de kwaal helemaal is verdwenen. 

Bij de hoofdbestanddelen en basisbestanddelen staan voldoende aanknopingspunten waar u deze zalf voor kan gebruiken. Daarbij willen we graag vermelden dat een liefdevolle verzorging al een geneeskracht op zichzelf is.  Als iemand zeer ziek is, geef hem dan zelfgemaakte bouillon. Want daarin zit allemaal goede krachtstoffen terwijl het lichaam zich niet hoeft in te spannen voor de opname daarvan. 

Lees eens het boek “De zin van ziekzijn”van Thorwald / Rüdiger Dahlke. Het is een goede aanzet tot het begrip ziekte. Het gaat over de signalen van de ziel en de betekenis van ziekten. Want een lichamelijke ziekte komt overeen met een gebrek in de ziel. 

Wij hopen dat u veel baat heeft bij onze zalf. Houdt u aan de lijfspreuk “Help ever and Hurt never”dan komt het uiteindelijk wel goed.

Vriendelijk  groet,

Kruidenremedies

Uitleg werking ingrediënten

Hoofdbestanddelen;

Allium Sativum

Knoflook is al eeuwenlang bekend als een remedie tegen vele kwalen. Het is een natuurlijke penicilline. Het is de bestrijder van bacteriën, schimmels en virussen en van zowel inwendige als uitwendige ontstekingen. Het werkt ook preventief en zonder bijwerkingen. Het remt bloedstolling en lost bloedstolsels op. Het is bloedverdunnend en vaatverwijdend. Het is ook bloeddruk- en cholesterolverlagend. 

Calendula Officinalis

Goudsbloem ontsmet en geneest huidwonden, infecties, snijwonden en blauwe plekken. Door de samentrekkende eigenschappen heelt het kloven, aambeien, spataderen en littekens. Maar ook eczeem en psoriasis, winterhanden en brandwonden. 

Echinacea Purpurea

Rode Zonnehoed bevordert de toename van witte bloedlichaampjes en dat is goed tegen alle virussen en infectieziekten. Het is een preventieve schimmelbestrijder en ziektebestrijder. Het is goed voor de luchtwegen, urinewegen en huid. Het bestrijdt griep, neusverkoudheid, keelpijn, kinkhoest, chronische luchtweginfectie, bronchitis, acne, steenpuisten, zweren, etterende wonden, candida infecties zoals spruw en vaginale candida. Maar ook eczeem, psoriasis, cystitis of blaasontsteking. Wonden, schaafwonden, slecht helende wonden, lichte brandwonden en tenslotte gingivitis. Het is een middel dat werkzaam is op vele terreinen.

Basisbestanddelen

Propolis

Bijenwas  is een natuurlijk antibioticum en werd al in het oude Griekenland gebruikt. De naam stamt uit het Grieks. Pro betekent ´voor´ en polis is ´stad´. Propolis betekent; de verdediging van de stad. De bijenkorf en alles wat daarin afspeelt, wordt beschermd tegen wind, water en bacteriën door gebruikmaking van dit bijenproduct. 

Cocoes Oleum

Kokosolie is ook een ingrediënt die bescherming biedt voor de mens. In de hete landen wordt het gebruikt als zonbescherming voor huid en haren maar ook tegen virussen, bacteriën en schimmels. Kokosolie bestaat uit laurinezuur wat ontstekingsremmend werkt. Bovendien werkt het zeer positief op allerlei lichaamsprocessen.

Prunus Dulcis

Amandelolie is een gewild product in de cosmetica want het is zeer zorgzaam voor de huid. Het kalmeert een geïrriteerde en schrale huid. Het vertraagt het verouderingsproces en het maakt zelfs donkere kringen wat lichter. Bovendien bevat het vitamine A, D en E.

Vitamine E

Voegen we extra toe aan elke zalf want deze beschermt de cellen en regelt een goede stofwisseling. Ook helpt het bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes dat noodzakelijk is voor weefsels in het algemeen. Vitamine E speelt een positieve rol voor ons afweersysteem.

Aloë Vera

Aloë Vera is zeer gezond en bevat veel vitamines en mineralen, teveel om op te noemen.Het is goed tegen bloedarmoede. Bovendien ondersteunt het de werking van lever en gal.

Ook is het goed voor de huid. Het werkt verzachtend, hydraterend, wondherstellend, ontstekingsremmend, pijnstillend, doorbloedingstimulerend en infectiewerend. Dus goed voor een droge, schrale, jeukende of schilferende huid. Aloë Vera wordt gebruikt door mensen die zelf hun zonnebrand maken. 

Theobroma Cacao

Cacaoboter is goed voor de huid  en werkt verzachtend. Theobroma Cacao betekent letterlijk “Godenvoedsel”. Ook is het een zeer goede bron van magnesium en zorgt dat een tekort aan dit mineraal wordt opgeheven. Het werkt positief op de luchtwegen en heeft een luchtwegenverwijdende werking en verlicht op deze manier astmatische klachten.

De kruidenbeschrijvingen komen uit het “Groot handboek geneeskrachtige planten” van  dr. Geert Verhelst.

 

1 beoordeling voor Antibioticazalf – Knoflookzalf – 50 ml

 1. M. Springer (geverifieerde eigenaar)

  Super leuk ingepakt
  Weet nog niet of het werkt.

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen