Hamamelisbalsem – Aambeienzalf – 50 ml

23,95 incl. BTW

Eigenschappen Aambeienzalf

Geur: Lichte Hamamelis geur
Kleur: Roomwit
Werking: o.a. bij aambeien
Houdbaarheid: Na opening 1 jaar
Verpakking: Miron (blauw) glas
Kwaliteit: 100% pure biologische ingrediënten

100% biologisch 100% puur

 

 

Artikelnummer: 9 509684 266890 Categorie: Tag:

Beschrijving

Hamameliszalf  is een natuurlijk middel en het werkt samentrekkend. Deze samentrekkende kracht is zeer groot en ideaal bij aambeien, kloven, spataderen en oedemen. Het kan ook gebruikt worden bij verstuikingen, spierpijnen, blauwe plekken en schaafwonden. 

Aambeienzalf

hamamelis kruiden remedies aambeien zalfEén van de werkzame stoffen in deze zalf is Hamamelis, ookwel Toverhazelaar genoemd. Van oorsprong komt de Hamamelis uit de bossen van Noord-Amerika. De prachtige gele bloemen zijn geurend en openen wanneer de winter zich aandient. De volksnaam Toverhazelaar duidt op occulte krachten van de boom. De takken werden gebruikt als wichelroede voor het zoeken naar water en goud. Indianen kennen de therapeutische eigenschappen van deze boom. Hamemelis heeft een sterk samentrekkende werking die bloedingen kan stoppen en ontstekingen kan verlichten. Op die manier herstelt ze aambeien, maar kan ook toegepast worden bij bijvoorbeeld spataderen, oedeem of spierklachten.

Wat er ook in de zalf zit is Wilgenbarst en Sint-Janskruid. Beide zijn natuurlijke aspirines. Van oudsher worden ze ingezet voor een breed scala aan aandoeningen. Daarbij versterken ze de eigenschappen van de andere kruiden. Ze herstellen de huid en wondjes genezen sneller.

Tot slot is zit er ook Witte Kastanje in de zalf. Kastanje stimuleert de doorbloeding en wordt vaak ingezet als natuurlijke remedie tegen vermoeide benen, stramme spieren en spataderen. Kastanje doorbloedt het hele vatenstelsel en maakt de vaatwanden sterker.

Eigenschappensint janskruid aambeienzalf natuurlijk remedie kruiden

  • Vermindert aambeien
  • Sterke samentrekkende werking
  • Pijnstillend, antiseptisch en ontstekingswerend
  • Wondgenezend en huidherstellend
  • Versterkt de bloedvaten

Toepassingen 

Op de huid is de zalf bij uitstek geschikt voor het behandelen van aambeien, kloven, spataderen en oedemen. De zalf kan ook gebruikt worden bij bijvoorbeeld verstuikingen, spierpijnen, blauwe plekken en schaafwonden.

100% puur natuur

De zalven van kruidenremedies zijn erg krachtig doordat ze 100% puur natuur zijn. In de Ayurveda zeggen ze niet voor niets “Smeer niets op je huid dat je niet kunt eten”. De huid is het grootste orgaan waarmee we werkzame stoffen kunnen opnemen. Er zijn geen geuren toegevoegd die iets prettig laten ruiken, alle zalfjes ruiken naar de ingrediënten waarvan ze gemaakt zijn.

Contra-indicaties

Aambeienzalf is voor uitwendig gebruik. Ze is niet geschikt voor kinderen onder 12  jaar. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of periode van borstvoeding. Niet gebruiken bij nierletsel of bij een slechte leverfunctie. Het kan altijd dat u allergisch bent voor een grondstof of dat het niet samengaat met een gebruikt geneesmiddel. Houdt daarbij altijd contact met uw arts. Het liefst een arts die ook een natuurarts is.

Specificaties

Merk: KruidenRemedies.
Zalf: Hamameliszalf.
Inhoud: 50 ml.
Kleur: Roomwit.
Grondstoffen: 100% biologisch.
Fabricage: Hand gemaakt.
Kwaliteit: Uitmuntend.
Verpakking: Mironglas.
Houdbaar: 12 mnd na opening.
Gebruik: Alleen voor uitwendig gebruik.
Bewaarvoorschrift: Goed afgesloten en op een koele droge plaats. Buiten het bereik van kinderen houden.
Let op: Niet voor kinderen onder de 12 jaar.
Kruidenbeschrijving: Groot handboek geneeskrachtige planten, dr. G.Verhelst.
Ingrediënten*: Hamamelis Virginiana (Toverhazelaar), Hypericum Perforatum (Sint Janskruid), Salix Alba (Wilgenbast), Aesculus Hippocastanum (Witte Paardenkastanje), Propolis (Bijenwas), Cocoes Oleum (Kokosolie), Prunus Dulcis (Amandelolie), Aloe Barbadensis Extract (Aloë Vera),  Theobroma Cacao (Cacaoboter), Equisetum Arvense (Heermoes) en Vitamine E.

*Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw

Advies

Denk bij het gebruiken van onze zalven altijd in kuurvorm. Uiteindelijk is helen een proces. Gebruik 1 á 2 keer per dag met een tijdsduur van 3 tot 10 dagen. Aanbrengen vlak na de stoelgang en eventueel vlak voor de nachtrust. U kunt het eventueel ook aanbrengen vlak voor de stoelgang. Liever dun smeren dan dik.  Houdt het helingsproces nauwlettend in de gaten. Met de kuur doorgaan tot de kwaal helemaal is verdwenen. 

Bij de hoofdbestanddelen en basisbestanddelen staan voldoende aanknopingspunten waar u deze zalf voor kan gebruiken. Daarbij willen we graag vermelden dat een liefdevolle verzorging al een geneeskracht op zichzelf is.  Als iemand zeer ziek is, geef hem dan zelfgemaakte bouillon. Want daarin zit allemaal goede krachtstoffen terwijl het lichaam zich niet hoeft in te spannen voor de opname daarvan. 

Lees eens het boek “De zin van ziekzijn”van Thorwald / Rüdiger Dahlke. Het is een goede aanzet tot het begrip ziekte. Het gaat over de signalen van de ziel en de betekenis van ziekten. Want een lichamelijke ziekte komt overeen met een gebrek in de ziel. 

Wij hopen dat u veel baat heeft bij onze zalf. Houdt u aan de lijfspreuk “Help ever and Hurt never”dan komt het uiteindelijk wel goed.

Vriendelijk  groet,

Kruidenremedies

Uitleg werking ingrediënten

Hoofdbestanddelen;

Hamamelis Virginiana

De Toverhazelaar heeft een samentrekkende werking. Deze samentrekkende kracht is groot en ideaal bij aambeien, kloven, spataderen en oedemen. Toverhazelaar wordt uitsluitend uitwendig gebruikt en doet ook zijn dienst bij verstuikingen, spierpijnen, blauwe plekken en schaafwonden. 

Salix Alba

Wilgenbast is de natuurlijke aspirine. Het is pijnstillend, antiseptisch en ontstekingswerend. Het is geschikt bij hoofdpijn en met koorts gepaard gaande ziekten, reumatische klachten, kiespijn, spierpijn en bij griep. Versterkt eigenschappen van andere kruiden. Het wordt gebruikt in cosmetische producten om dode cellen, onregelmatigheden en verstoppingen van de huid tegen te gaan.

Hypericum Perforatum

Sint-Janskruid is een natuurlijke antidepressiva (natuurlijke Prozac). Het herstelt lichaam en geest en het is rustgevend. Het herstelt de huid en doorbloedt de spieren. Wondjes genezen sneller. Het verwarmt de spieren en de gewrichten. 

Aesculus Hippocastanum

Kastanje oftewel Witte Paardenkastanje stimuleert de doorbloeding. Het gebruik als remedie tegen vermoeide benen en stramme spieren is het bekendst. Het doorbloedt het hele vatenstelsel en maakt de vaatwanden sterker. Het bestrijdt de gevolgen van bloedstuwingen zoals; spataderen, trombose en aambeien.

Basisbestanddelen

Propolis

Bijenwas  is een natuurlijk antibioticum en werd al in het oude Griekenland gebruikt. De naam stamt uit het Grieks. Pro betekent ´voor´ en polis is ´stad´. Propolis betekent; de verdediging van de stad. De bijenkorf en alles wat daarin afspeelt, wordt beschermd tegen wind, water en bacteriën door gebruikmaking van dit bijenproduct. 

Cocoes Oleum

Kokosolie is ook een ingrediënt die bescherming biedt voor de mens. In de hete landen wordt het gebruikt als zonbescherming voor huid en haren maar ook tegen virussen, bacteriën en schimmels. Kokosolie bestaat uit laurinezuur wat ontstekingsremmend werkt. Bovendien werkt het positief op allerlei lichaamsprocessen.

Prunus Dulcis

Amandelolie is een gewild product in de cosmetica want het is zeer zorgzaam voor de huid. Het kalmeert een geïrriteerde en schrale huid. Het vertraagt het verouderingsproces en het maakt zelfs donkere kringen wat lichter. Bovendien bevat het vitamine A, D en E.

Vitamine E

Voegen we extra toe aan elke zalf want deze beschermt de cellen en regelt een goede stofwisseling. Ook helpt het bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes dat noodzakelijk is voor weefsels in het algemeen. Vitamine E speelt een positieve rol voor ons afweersysteem.

Aloë Vera

Aloë Vera is gezond en bevat veel vitamines en mineralen, teveel om op te noemen.Het is goed tegen bloedarmoede. Bovendien ondersteunt het de werking van lever en gal.

Ook is het goed voor de huid. Het werkt verzachtend, hydraterend, wondherstellend, ontstekingsremmend, pijnstillend, doorbloedingstimulerend en infectiewerend. Dus goed voor een droge, schrale, jeukende of schilferende huid. Aloë Vera wordt gebruikt door mensen die zelf hun zonnebrand maken. 

Theobroma Cacao

Cacaoboter is goed voor de huid  en werkt verzachtend. Theobroma Cacao betekent letterlijk “Godenvoedsel”. Ook is het een goede bron van magnesium en zorgt dat een tekort aan dit mineraal wordt opgeheven. Het werkt positief op de luchtwegen en heeft een luchtwegenverwijdende werking en verlicht op deze manier astmatische klachten.

Toegevoegde tinctuur;

Equisetum Arvense  

Heermoes (Akkerpaardenstaart ) is voor pezen en botten. Heermoes stimuleert de aanmaak en herstelt het bindweefsel.  Het bevordert de soepelheid van bindweefsel, botten, kraakbeen, pezen, gewrichtsbanden, huid, haar en nagels. Heermoes is bloedstelpend, zowel voor inwendige als uitwendige bloedingen. In de natuur is Heermoes door zijn lange wortels en de rijke voeding in de bladeren een grondreiniger en staat naast of onder andere struiken. 

De kruidenbeschrijvingen komen uit het “Groot handboek geneeskrachtige planten” van  dr. Geert Verhelst.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hamamelisbalsem – Aambeienzalf – 50 ml” te beoordelen