Gewrichtenbalsem – Reumazalf – 50 ml

23,95 incl. BTW

Eigenschappen Reumazalf

Geur: Lichte Jeneverbes geur
Kleur: Roomwit
Werking: o.a. bij reuma
Houdbaarheid: Na opening 1 jaar
Verpakking: Miron (blauw) glas
Kwaliteit: 100% pure biologische ingrediënten

100% biologisch 100% puur

 

 

Artikelnummer: 9 509637 712122 Categorie: Tag:

Beschrijving

Gewrichtenbalsem is een natuurlijk middel tegen stijfheid van spierbanden en gewrichten en het beschermen van het kraakbeen. Het verhoogt de bloedcirculatie en werkt ontgiftend. Het verdrijft het urinezuur, werkt bloedzuiverend en het bestrijdt oedemen. 

Gewrichtenbalsem

jeneverbes olieDe werkzame stoffen in deze zalf zijn Jeneverbes en Duivelsklauw. Beide hebben ontgiftende kwaliteiten. Jeneverbessen waren al bekend in het oude Griekenland als antiseptisch en afvoerend geneesmiddel. De boom staat ook bekend als beschermer van mens en dier. Jeneverbessen stimuleren de nieren. Deze zorgen voor een vochtafvoerende werking. Deze vochtafdrijvende werking kan benut worden bij reumatische klachten. Duivelsblauw is een geneeskrachtige plant die letterlijk haar ‘klauwen’ uitslaat tegen reuma, artrose en rugpijn. Duivelsklauw bezit pijnverzachtende, ontstekingsremmende en mobiliteitsbevorderende kwaliteiten. Ze zorgt ervoor dat bewegen weer leuk is.

Naast Jeneverbes en Duivelsklauw zit er in de zalf ook Paardebloemwortel. Paardebloemwortel staat bekend om haar voedende werking. Ze bezit veel vitamines, vooral vitamine B, en mineralen die nodig zijn om je immuunsysteem te stimuleren.

Tot slot zit er ook Arnica en Wilgenbarst in de zalf. Arnica is een zeer oude geneesplant die de spieren en gerichten ondersteunt en herstelt. Wilgenbarst wordt vanaf oudsher gebruikt als een natuurlijke aspirine. Ze wordt vaak gebruikt bij reumatische pijnen en spierklachten.

Eigenschappenwilgenbarst

  • Helpt om spieren en gewrichten soepel te maken en behouden
  • Verhoogt de bloedcirculatie
  • Pijnverzachtend en ontstekingsremmend
  • Mobiliteitsbevorderend
  • Sterk ontgiftend
  • Verdrijft het urinezuur en vochtafvoerend
  • Bloedzuiverend

Toepassingen 

De zalf is een natuurlijk middel tegen stijve spieren, gewrichten en het beschermen van het kraakbaan. Waar stijfheid de spieren hebben overgenomen en bewegen niet meer met plezier wordt gedaan, daar biedt deze zalf uitkomst. De geneeskrachtige werking van de ingrediënten vermindert pijn en ondersteunt het herstel van de spieren en gewrichten.

100% puur natuur

De zalven van kruidenremedies zijn erg krachtig doordat ze 100% puur natuur zijn. In de Ayurveda zeggen ze niet voor niets “Smeer niets op je huid dat je niet kunt eten”. De huid is het grootste orgaan waarmee we werkzame stoffen kunnen opnemen. Er zijn geen geuren toegevoegd die iets prettig laten ruiken, alle zalfjes ruiken naar de ingrediënten waarvan ze gemaakt zijn.

Contra-indicaties

Gewrichtenbalsem is voor uitwendig gebruik. Ze is niet geschikt voor kinderen onder 12  jaar. Contra-indicaties zijn er niet maar het kan altijd dat u allergisch bent voor een grondstof of dat het niet samengaat met een gebruikt geneesmiddel. Houdt daarbij altijd contact met uw arts. Het liefst een arts die ook een natuurarts is.

Specificaties

Merk: KruidenRemedies.
Zalf: Gewrichtenbalsem.
Inhoud: 50 ml.
Kleur: Roomwit.
Grondstoffen: 100% biologisch.
Fabricage: Hand gemaakt.
Kwaliteit: Uitmuntend.
Verpakking: Mironglas.
Houdbaar: 12 mnd na opening.
Gebruik: Alleen voor uitwendig gebruik.
Bewaarvoorschrift: Goed afgesloten en op een koele droge plaats. Buiten het bereik van kinderen houden.
Let op: Niet voor kinderen onder de 12 jaar.
Kruidenbeschrijving: Groot handboek geneeskrachtige planten, dr. G.Verhelst.
Ingrediënten*: Juniperus Communis (Jeneverbes), Harpagophytum Procumbens  (Duivelsklauw), Taraxacum Officinale (Paardenbloem), Arnica Montana (Arnica), Salix Alba (Wilgenbast), Propolis (Bijenwas), Cocoes Oleum (Kokosolie), Prunus Dulcis (Amandelolie), Aloe Barbadensis Extract (Aloë Vera),  Theobroma Cacao (Cacaoboter), Urtica Dioica (Brandnetel) en Vitamine E.

*Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw

Advies

Denk bij het gebruiken van onze zalven altijd in kuurvorm. Uiteindelijk is helen een proces. Gebruik 2 á 3 keer per dag met een tijdsduur van 3 tot 10 dagen. Bij uitwendige kwetsuren direct op het gebied aanbrengen en hierbij niet wrijven. Bij inwendige gewrichtskwetsuren op de huid dichtbij het probleemgebied aanbrengen en hierbij licht masseren. Houdt het helingsproces dagelijks nauwlettend in de gaten. Liever dun smeren of masseren en iets vaker dan dik. Hierbij doorgaan tot de kwaal helemaal is verdwenen. 

Bij de hoofdbestanddelen en basisbestanddelen staan voldoende aanknopingspunten waar u deze zalf voor kan gebruiken. Daarbij willen we graag vermelden dat een liefdevolle verzorging al een geneeskracht op zichzelf is.  Als iemand zeer ziek is, geef hem dan zelfgemaakte bouillon. Want daarin zit allemaal goede krachtstoffen terwijl het lichaam zich niet hoeft in te spannen voor de opname daarvan. 

Lees eens het boek “De zin van ziekzijn”van Thorwald / Rüdiger Dahlke. Het is een goede aanzet tot het begrip ziekte. Het gaat over de signalen van de ziel en de betekenis van ziekten. Want een lichamelijke ziekte komt overeen met een gebrek in de ziel. 

Wij hopen dat u veel baat heeft bij onze zalf. Houdt u aan de lijfspreuk “Help ever and Hurt never”dan komt het uiteindelijk wel goed.

Vriendelijk  groet,

Kruidenremedies

Uitleg werking ingrediënten

Hoofdbestanddelen;

Juniperus Communis 

Jeneverbes werkt sterk diuretisch, urinezuurverdrijvend, vochtafdrijvend en bloedzuiverend. Ook is het infectiewerend en helpt het bloed te zuiveren. 

Harpagophytum Procumbens 

Duivelsklauw is goed voor gewrichten en spieren. Het heeft een kalmerende, antiseptische en  ontstekingsremmende werking die de bloedcirculatie stimuleert en de gifstoffen verdrijft. Bij reumatische aandoeningen, rugpijn, spit, reuma, slijmbeursontsteking, spierpijn, zenuwpijnen, ontstoken spataderen, aambeien en jicht. Het beschermt het kraakbeen.

Taraxacum Officinale 

Paardenbloemwortel staat bol van voedingsstoffen. Het is een vitaminebom, vooral de B vitamines. Daarbij veel kaliumzouten en mineralen als selenium, magnesium en zink. Het is galdrijvend en beschermt de lever, de nieren en is bloedzuiverend.

Arnica Montana

Arnica (Valkruid) helpt bij het regenereren van het weefsel en de doorbloeding van spieren. Het is ontstekingsremmend en pijnstillend. Daarnaast vermindert deze plant zwellingen; het is anti-oedemateus. Om deze redenen wordt de plant gebruikt tegen bloeduitstortingen, builen, pijnlijke stootplekken, kneuzingen, verzwikkingen en verstuikingen, spierverrekkingen en overbelaste spieren.

Salix Alba 

Wilgenbast is een natuurlijke aspirine. Het is pijnstillend, antiseptisch, ontstekingswerend. Het is tegen hoofdpijn en met koorts gepaard gaande ziekten, reumatische klachten, kiespijn, spierpijn en griep. Het versterkt de eigenschappen van andere kruiden. Het wordt gebruikt in cosmetische producten om dode cellen, onregelmatigheden en verstoppingen van de huid tegen te gaan.

Basisbestanddelen

Propolis

Bijenwas  is een natuurlijk antibioticum en werd al in het oude Griekenland gebruikt. De naam stamt uit het Grieks. Pro betekent ´voor´ en polis is ´stad´. Propolis betekent; de verdediging van de stad. De bijenkorf en alles wat daarin afspeelt, wordt beschermd tegen wind, water en bacteriën door gebruikmaking van dit bijenproduct. 

Cocoes Oleum

Kokosolie is ook een ingrediënt die bescherming biedt voor de mens. In de hete landen wordt het gebruikt als zonbescherming voor huid en haren maar ook tegen virussen, bacteriën en schimmels. Kokosolie bestaat uit laurinezuur wat ontstekingsremmend werkt. Bovendien werkt het zeer positief op allerlei lichaamsprocessen.

Prunus Dulcis

Amandelolie is een gewild product in de cosmetica want het is zeer zorgzaam voor de huid. Het kalmeert een geïrriteerde en schrale huid. Het vertraagt het verouderingsproces en het maakt zelfs donkere kringen wat lichter. Bovendien bevat het vitamine A, D en E.

Vitamine E

Voegen we extra toe aan elke zalf want deze beschermt de cellen en regelt een goede stofwisseling. Ook helpt het bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes dat noodzakelijk is voor weefsels in het algemeen. Vitamine E speelt een positieve rol voor ons afweersysteem.

Aloë Vera

Aloë Vera is zeer gezond en bevat veel vitamines en mineralen, teveel om op te noemen.Het is goed tegen bloedarmoede. Bovendien ondersteunt het de werking van lever en gal.

Ook is het goed voor de huid. Het werkt verzachtend, hydraterend, wondherstellend, ontstekingsremmend, pijnstillend, doorbloedingstimulerend en infectiewerend. Dus goed voor een droge, schrale, jeukende of schilferende huid. Aloë Vera wordt gebruikt door mensen die zelf hun zonnebrand maken. 

Theobroma Cacao

Cacaoboter is goed voor de huid  en werkt verzachtend. Theobroma Cacao betekent letterlijk “Godenvoedsel”. Ook is het een zeer goede bron van magnesium en zorgt dat een tekort aan dit mineraal wordt opgeheven. Het werkt positief op de luchtwegen en heeft een luchtwegenverwijdende werking en verlicht op deze manier astmatische klachten.

Toegevoegde tinctuur;

Urtica Dioica

Brandnetel is bloed- en lymfezuiverend, ontgiftend en ontzurend. Het is een opruimer van slijm, hoest, bronchitis, hooikoorts en astma. Het is antiseptisch en bestrijdt ontstekingen. Het is de belangrijkste hulp bij andere kruiden. Het is een uitstekend middel tegen artrose, artritis, reuma, blaasontsteking, steenpuisten, acne, eczeem en mondvliesontsteking. 

De kruidenbeschrijvingen komen uit het “Groot handboek geneeskrachtige planten” van  dr. Geert Verhelst.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gewrichtenbalsem – Reumazalf – 50 ml” te beoordelen