Innerlijke rust – Ashwagandazalf – 50 ml

23,95 incl. BTW

Eigenschappen Ashwagandazalf

Geur: Lichte Ashwaganda geur
Kleur: Roomwit
Werking: o.a. voor innerlijke rust
Houdbaarheid: Na opening 1 jaar
Verpakking: Miron (blauw) glas
Kwaliteit: 100% pure biologische ingrediënten

100% biologisch 100% puur

 

 

Artikelnummer: 9 509834 283999 Categorie: Tag:

Beschrijving

Innerlijke Rust werkt als balsem voor de ziel. Het geeft harmonie en afstemming op alle lichamelijke en geestelijke delen. Het is een zeer goed middel bij zware geestelijke inspanning en lichamelijke oververmoeidheid. Het verbetert het immuunsysteem. 

Innerlijke rust zalf

aswagandha innerlijke rust zalf natuurlijk geert Verhelst De werkzame stof in deze zalf is Ashwagandha. Ashwagandha is één van de belangrijkste kruiden in de Ayurveda. In de traditionele Indiase geneeskunde staat het kruid bekend om haar revitaliserende werking op je lichaam. Ashwagandha zorgt ervoor dat je innerlijk tot rust komt. Ze werkt op de bijnieren en schildklier.

Daarnaast zit er Sint-Janskruid in de zalf. Sint-Janskruid is een natuurlijke antidepressiva. Dit geneeskrachtige kruid stamt uit de tijd van de oude Grieken. Deze gebruikten het kruid om boze geesten uit te drijven. Ze herstelt lichaam en geest en is zeer rustgevend.

Tot slot zit er ook Kattenklauw in. Kattenklauw heeft als bijnaam medicijnman. Ze is namelijke een goed middel tegen alle bacteriële, schimmel, virale en parasitaire ziekten. Kattenklauw zuivert en verbetert de darmflora. Hierdoor wordt het aanpassingsvermogen in het hele lichaam verhoogd.

Eigenschappensint Jans kruid innerlijke rust

  • Innerlijke rustgever
  • Biedt het gevoel van harmonie
  • Stimuleert het immuunsysteem
  • Verbetert de doorbloeding
  • Verwarmt de spieren
  • Stimuleert de nieren en de schildklier

Toepassingen 

Op de huid is de zalf bij uitstek voor het behandelen van alle vormen van spanning. Ze biedt het gevoel van harmonie en stemt af op alle lichamelijke en geestelijke delen. Hierdoor kan de zalf gebruikt worden bij bijvoorbeeld zware geestelijke inspanning en lichamelijke vermoeidheid. Ook verbetert ze het immuunsysteem.

100% puur natuur

De zalven van kruidenremedies zijn erg krachtig doordat ze 100% puur natuur zijn. In de Ayurveda zeggen ze niet voor niets “Smeer niets op je huid dat je niet kunt eten”. De huid is het grootste orgaan waarmee we werkzame stoffen kunnen opnemen. Er zijn geen geuren toegevoegd die iets prettig laten ruiken, alle zalfjes ruiken naar de ingrediënten waarvan ze gemaakt zijn.

Contra-indicaties

Innerlijke rust zalf is voor uitwendig gebruik. Ze is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. Contra-indicaties zijn er niet maar het kan altijd dat u allergisch bent voor een grondstof of dat het niet samengaat met een gebruikt geneesmiddel. Houdt daarbij altijd contact met uw arts. Het liefst een arts die ook een natuurarts is.

Specificaties

Merk: KruidenRemedies.
Zalf: Innerlijke rust zalf.
Inhoud: 50 ml.
Kleur: Roomwit.
Grondstoffen: 100% biologisch.
Fabricage: Hand gemaakt.
Kwaliteit: Uitmuntend.
Verpakking: Mironglas.
Houdbaar: 12 mnd na opening.
Gebruik: Alleen voor uitwendig gebruik.
Bewaarvoorschrift: Goed afgesloten en op een koele droge plaats. Buiten het bereik van kinderen houden.
Let op: Niet voor kinderen onder de 6 jaar.
Kruidenbeschrijving: Groot handboek geneeskrachtige planten, dr. G.Verhelst.
Ingrediënten*: Withania Somnifera  (Ashwaganda), Hypericum Perforatum (St-Janskruid), Uncaria Tomentosa  (Katteklauw), Propolis (Bijenwas), Cocoes Oleum (Kokosolie), Prunus Dulcis (Amandelolie), Aloe Barbadensis Extract (Aloë Vera), Theobroma Cacao (Cacaoboter) en Vitamine E.

*Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw

Advies

Denk bij het gebruiken van onze zalven altijd in kuurvorm. Uiteindelijk is helen een proces. Gebruik 1 á 2 keer per dag met een tijdsduur van 3 tot 10 dagen. Aanbrengen op de slapen of de ruggengraat of de achterkant van de nek, hierbij licht masseren. Houdt het  helingsproces dagelijks nauwlettend in de gaten. Liever dun smeren of masseren en iets vaker dan dik. Hierbij doorgaan tot de zalf overbodig is geworden. 

Bij de hoofdbestanddelen en basisbestanddelen staan voldoende aanknopingspunten waar u deze zalf voor kan gebruiken. Daarbij willen we graag vermelden dat een liefdevolle verzorging al een geneeskracht op zichzelf is.  Als iemand zeer ziek is, geef hem dan zelfgemaakte bouillon. Want daarin zit allemaal goede krachtstoffen terwijl het lichaam zich niet hoeft in te spannen voor de opname daarvan. 

Lees eens het boek “De zin van ziekzijn”van Thorwald / Rüdiger Dahlke. Het is een goede aanzet tot het begrip ziekte. Het gaat over de signalen van de ziel en de betekenis van ziekten. Want een lichamelijke ziekte komt overeen met een gebrek in de ziel. 

Wij hopen dat u veel baat heeft bij onze zalf. Houdt u aan de lijfspreuk “Help ever and Hurt never”dan komt het uiteindelijk wel goed.

Vriendelijk  groet,

Kruidenremedies

Uitleg werking ingrediënten

Hoofdbestanddelen;

Withania Somnifera 

Ashwaganda, Indiase Ginseng, is als een balsem voor de ziel. Het werkt op de bijnieren en schildklier. Daardoor brengt het harmonie en stemt alle lichamelijke en geestelijke delen op elkaar af. Te gebruiken bij  geestelijke inspanning of bij  lichamelijke oververmoeidheid. 

Hypericum Perforatum

Sint-Janskruid is een natuurlijke antidepressiva (natuurlijke Prozac) . Het herstelt lichaam en geest en het is zeer rustgevend. Het herstelt de huid en doorbloedt de spieren. Wondjes genezen sneller. Het verwarmt de spieren en de gewrichten. 

Uncaria Tomentosa

Kattenklauw, bijgenaamd de medicijnman, is tegen alle bacteriële, schimmel, virale en parasitaire ziekten. Voor gewone huidwonden en infecties. Hij zuivert en verdunt het bloed en verbetert de darmflora. Hij verhoogt het aanpassingsvermogen van het hele lichaam.

Basisbestanddelen

Propolis

Bijenwas  is een natuurlijk antibioticum en werd al in het oude Griekenland gebruikt. De naam stamt uit het Grieks. Pro betekent ´voor´ en polis is ´stad´. Propolis betekent; de verdediging van de stad. De bijenkorf en alles wat daarin afspeelt, wordt beschermd tegen wind, water en bacteriën door gebruikmaking van dit bijenproduct. 

Cocoes Oleum

Kokosolie is ook een ingrediënt die bescherming biedt voor de mens. In de hete landen wordt het gebruikt als zonbescherming voor huid en haren maar ook tegen virussen, bacteriën en schimmels. Kokosolie bestaat uit laurinezuur wat ontstekingsremmend werkt. Bovendien werkt het zeer positief op allerlei lichaamsprocessen.

Prunus Dulcis

Amandelolie is een gewild product in de cosmetica want het is zeer zorgzaam voor de huid. Het kalmeert een geïrriteerde en schrale huid. Het vertraagt het verouderingsproces en het maakt zelfs donkere kringen wat lichter. Bovendien bevat het vitamine A, D en E.

Vitamine E

Voegen we extra toe aan elke zalf want deze beschermt de cellen en regelt een goede stofwisseling. Ook helpt het bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes dat noodzakelijk is voor weefsels in het algemeen. Vitamine E speelt een positieve rol voor ons afweersysteem.

Aloë Vera

Aloë Vera is zeer gezond en bevat veel vitamines en mineralen, teveel om op te noemen.Het is goed tegen bloedarmoede. Bovendien ondersteunt het de werking van lever en gal.

Ook is het goed voor de huid. Het werkt verzachtend, hydraterend, wondherstellend, ontstekingsremmend, pijnstillend, doorbloedingstimulerend en infectiewerend. Dus goed voor een droge, schrale, jeukende of schilferende huid. Aloë Vera wordt gebruikt door mensen die zelf hun zonnebrand maken. 

Theobroma Cacao

Cacaoboter is goed voor de huid  en werkt verzachtend. Theobroma Cacao betekent letterlijk “Godenvoedsel”. Ook is het een goede bron van magnesium en zorgt dat een tekort aan dit mineraal wordt opgeheven. Het werkt positief op de luchtwegen en heeft een luchtwegenverwijdende werking en verlicht op deze manier astmatische klachten.

De kruidenbeschrijvingen komen uit het “Groot handboek geneeskrachtige planten” van  dr. Geert Verhelst.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Innerlijke rust – Ashwagandazalf – 50 ml” te beoordelen