Ginger (Gember) ORGANIC essentiële olie 10ml

(3 klantbeoordelingen)

10,95

Warm, kruidig en verwarmend

✓  100% puur, biologisch en compleet
  Stimuleert de bloedcirculatie
  Werkt licht pijnverdovend
  Prettig in een sportmassage olie

Op voorraad

Beschrijving

Gember essentiële olie heeft een warme, kruidige, iets zoete geur. De olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie uit de verse wortels. De etherische olie werkt zeer verwarmend. Is goed voor de werking van de spieren en gewrichten.

gember plantBijzondere olie

De gemberplant is een tot 1,2 meter vaste hoge plan met een rietachtige stengel, lange smalle bladeren, op orchideeën lijkende bloemen en snel vertakte wortelstokken.  Gember is één van de belangrijkste en oudste specerijen en wordt al meer dan 3000 jaar in Azië gecultiveerd voor culinaire en medicinale eigenschappen. Opmerkelijk is dat Gember in 3 grote gezondheidstradities voorkomt: Chinese geneeskunst, Ayurveda en de Griekse geneeskunde. Alle drie zijn ze opvallend eensgezind over de werking van Gember: verwarmend, stimulerend en pijnverlichtend.

Via verdamping is de olie goed in te zetten bij seizoensgeboden oncomfortabelheden.  Gember olie zorgt voor ontspanning van de gladde spieren in de luchtwegen en zorgt voor schone luchtwegen. Door de verwarmende en stimulerende werking van Gember essentiële olie kan de olie als een natuurlijk afrodisiacum werken en het libido verbeteren. Doe hiervoor 2 druppels puur onder de voeten of op de onderbuik. Op de kiezen werkt Gember olie licht pijnverdovend; een druppeltje olie hiervoor voldoende.

Op de huid

Op de huid (toegevoegd aan een basisolie) is Gember geschikt als verwarmer van spieren en gewrichten. De olie werkt ontstekingsremmend en pijnverdovend. De olie heeft een gunstig effect op de bloedcirculatie. Gember essentiële olie is zacht en huidvriendelijk. Gember remt de ontstekingen en de antioxidanten in de olie maakt dat gemberolie een beschermend effect heeft op huidveroudering. Elke (sport)masseur zou gember olie in huis moeten hebben.

Voordelen Gember etherische olie:

 • Verwarmend (bij koude), stimulerend en pijnverlichtend
 • Werkt ontkrampend, pijnverdovend en ontstekingsremmend
 • Voor goede de werking van spieren en gewrichten.
 • Draagt bij aan een goede spijsvertering
 • Draagt bij aan het versterken van vitaliteit en energie.
 • Activeert, stimuleert en bevordert de concentratie (Wortelchakra)

Emotionele en psychische werking

gember bloem

De olie is de grote verwarmer. Gember olie brengt levenskracht en geeft energie in tijden van lichamelijk en psychische zwakte. Een olie die bij de winter past wanneer we ons allen omhullen en verwarmen. Gember olie wakkert een je mentaliteit en integriteit aan. De olie helpt je de slachtofferrol los te laten en jezelf open te stellen voor de juiste weg naar een succesvol leven. Jij bepaalt immers zelf wat voor jou succesvol is. De geur werkt stimulerend en activerend bij vermoeidheid. 

Psychisch werkt gember stimulerend. Ze bevordert de concentratie, verwarmt bij depressie en bij een moedeloos gevoel. Gember geeft je zelfvertrouwen. De olie maakt direct verstarringen en verhardingen in je los. Ze helpt bij het loslaten van blokkades en laat je energie weer vrij stromen. De olie is voor iedereen die te hard met zichzelf en anderen omgaat en te gedisciplineerd leeft. Gember etherische olie mobiliseert wilskracht en onderscheidingsvermogen.

Gember olie stimuleert de verbeelding en is daarom bij uitstek de essence voor kunstenaars of mensen die moeite hebben vorm te geven aan hun leven of hun eigen mogelijkheden niet zien. Het is eveneens een licht afrodisiacum.

Affirmatie

“Ik breng weer pit in je leven”. of “Succesvol zijn is je geboorterecht.”

Specificaties 


Naam: Gember (Ginger)Gember qoute
Botanische naam: Zingiber officinale
Plantfamilie: Gemberfamilie (Zingiberaceae)
Land van Herkomst: India
Winning: Waterdampdestillatie
Kleur: Lichtgeel tot groen
Geur: Warm en kruidig met een zoete ondertoon

High Therapeutic Grade: 
Biologisch: 
Vegan: 
Dierproefvrij: 

Gember essentiële olie laat zit goed mengen met:


Citroen, Cederhout, Eucalyptus, Geranium, Kaneel, Neroli, Patchouli, Petitgrain, Roos, Rozenhout, Sandelhout, Vetiver, Wierook en Ylang-Ylang.

Contra-indicaties


In lage dosering is gember etherische olie niet giftig en zeer huidvriendelijk. De olie geeft zelden bijwerkingen. De fototoxische werking van gember is te verwaarlozen. Geen inwendig gebruik bij mensen met bloedverdunnende medicijnen. Gember kan inwendig bij zwangere vrouwen worden gebruikt, echter in een lage dosing (2 druppels per dag). Bij baby’s en kleine kinderen kan de olie niet inwendig worden gebruikt.

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 4% bij volwassenen in een basisolie

In het bad: Maximaal 8 druppels in een vol bad

Inname: 1 druppel in 500 ml heet water

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Essentiële oliën staan op de GRAS-list van Fema en de FDA en zijn daarom geschikt voor inwendig gebruik. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

3 beoordelingen voor Ginger (Gember) ORGANIC essentiële olie 10ml

 1. Jolanda (winkelmanager)

  Heerlijk verwarmende geur

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 2. Katrien Lens (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Eerste keer dat ik het gebruik.

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 3. Daisy Vermeulen (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Echt een olie om te detoxen en alle gifstoffen het lichaam uit te bannen. De olie doet duidelijk de spijsvertering op gang zetten.

  Geüploade afbeelding(en):

  Afbeelding #1 vanDaisy Vermeulen
  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *