Vetiver BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

(5 klantbeoordelingen)

22,95 incl. BTW

Eigenschappen Vetiver olie

 • Geur: Houterige, warme, rijke en aardse geur
 • INCI: Vetiveria zizanoides
 • Extractie: Waterdamp destillatie
 • Kleur: Dieprood bruin
 • Consistentie: Licht stroperig 
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologisch vegan, organic en natural100% puur

 

 

Beschrijving

Vetiver essentiële olie heeft een rijke, zware, harsige geur en wordt verkregen door waterdampdestillatie van de wortels van het wilde Vetiver gras, welke zeer zeldzaam is. Deze etherische olie is vanwege haar typische, unieke geur veel in parfums te vinden. Vetiver olie is vooral bekend om haar kalmerende en rustgevende effect (bijv. bij ADHD en ADD).

vetiver plantageBijzondere olie

Vetiveria is een tropische grassoort die wel 2 meter hoog kan worden en groeit in Zuid India en Sri Lanka. De naam komt van het Zuid Indiaase ‘vetryveer’. Vetiver etherische olie is één van de weinige oliën die van de wortels wordt gedestilleerd. De olie is zeer geliefd in de parfumindustrie. De essentiële olie is niet de enige reden om Vetiver te planten. Van de bladeren en wortels worden matten, gordijnen en waaiers gevlochten die huizen aangenaam laten ruiken en insecten op afstand houden.

In de Aromatherapie

In de landen waar Vetiver groeit is Vetiver gras al eeuwenlang een nuttige en medicinale plant. De olie werkt verkoelend en kan goed ingezet worden tijdens de warme zomers. Vetiver is een effectief middel tegen maagklachten en koorts. De verkoelende werking kan ook nuttig zijn in een middel voor de verbrande huid. In de Ayurveda hoort Vetiver bij de groep middel die koorts, jeuk, huidonreinheden en hoofdpijn kan verlichten. Als je de geur van Vetiver ruikt, voel je dat de olie staat voor aarding, herstel en verkoeling. Overal waar overprikkeling heerst, ontspant Vetiver. De olie trekt als het ware de hitte uit je hoofd.

Op de huid

Op de huid is de olie sterk regenererend en voedend en past goed bij een droge, oudere en/ of geïrriteerde huid. Vetiver olie een anti-allergische werking en is geschikt bij (allergische) huidaandoeningen. Vetiver is antiseptisch en huidherstellend. De olie regenereert niet alleen de huidcellen bij acne, maar ook bij wonden en striae. Onderzoek heeft aangetoond dat Vetiver het melaninegehalte in de huid kan reguleren en kan daarom hyperpigmentatie deels voorkomen. Dit zou alles te maken hebben met de anti-oxidatieve activiteit van de olie. Vetiver werkt ook herstellend en krampstillend op het vrouwelijke hormoonstelsel. Zo werkt een huidolie met Vetiver in combinatie met Scharlei, ontkrampend bij pijnlijke menstruatie en PMS/ Vetiver is licht toniserend op bindweefsel en bloedvaten en bevordert de doorbloeding. De pijnverdovende eigenschappen van de olie kan goed ingezet worden bij gewrichts- en spierpijn.

Voordelen Vetiver etherische olie:Vetiver wortels

 • Regenereert en voedt de droge, oudere en geïrriteerde huid
 • Anti-allergische werking en pijnverdovend
 • Herstelt de huid bij acne en bij wondjes
 • Reguleert en voorkomt (deels) hyperpigmentatie
 • Reguleert hormoonstelsel bij menstruatie en PMS
 • Verdrijft insecten en parasieten
 • Stimulerend en anti-bacteriële eigenschappen
 • Kalmeert en rustgevend effect (1e en 2e chakra)

Emotionele en psychische werking

Vetiver olie brengt de mens in verbinding met de aardse krachten waaraan hij regeneratie en versterking ontleent. Voor van de aarde losgekomen fantasten die geen contact met hun wortels meer hebben is dit de ideale olie. Vertiver olie verbindt ons weer op krachtige wijze met ons eigen lichaam en daarmee ook onze seksualiteit. Dit gebeurt op een sterke, kalme en aardgebonden wijze. Door de aardende werking wordt de olie veel ingezet bij ADHD en ADD met veel bewezen resultaten.

Vetiver olie helpt jezelf uit te dagen om bij jezelf te blijven en confronteert je als je van jezelf (en je emoties) aan het vluchten bent. De olie zorgt er zo sterk voor dat je bij jezelf naar binnen kijkt, dat je direct de oorsprong van je emotionele thema’s ziet. De olie helpt je erbij als je jezelf wilt bevrijden van je emoties, zonder ze weg te drukken, en draagt bij aan het emotionele genezingsproces. Vetiver etherische olie bevordert een diepgaande verbinding met je gevoelens en gedachten.

‘Zweef’ je te veel door het leven en boek je niet echt succes, dan wordt dat meestal veroorzaakt doordat je niet gefocust bent of in spiritualiteit bent gevlucht. Vetiverolie brengt je met beide benen op de grond. De olie helpt je in de stoffelijke wereld te aarden en in het hier en nu aanwezig te zijn. De olie brengt je hoofd tot rust als je voortdurend aan het nadenken bent. Laat je door de olie van de vetiver wortel uit de vicieuze cirkel bevrijden van het steeds terneergeslagen voelen. In de aromatherapie wordt de olie ingezet bij: slapeloosheid, angst, depressies, nervositeit en stress. Vetiverolie begeleidt je ten tijde van crisis en bij het rustig slapen gaan.

Affirmatie

Voel de kracht in je.”

Vetiver essentiële olie laat zich goed combineren met:


BergamotGeranium, JasmijnLavendelNeroliPatchouli, RoosSandelhout, Scharlei, Sinaasappel en Ylang-ylang.

Contra-indicaties


Is niet giftig of irriterend en veroorzaakt meestal geen overgevoeligheid. Op de overgevoelige huid en bij baby’s en kinderen verdund gebruiken met een max van 0,5%. Niet inwendig gebruiken bij zwangere vrouwen, baby’s en kinderen.

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Vetiver

vetiver qouteBotanische naam: Vetiveria zizanoides

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

Plantfamilie: Grasachtigen (Poaceae/ Graminaceae)

Extractie: Waterdamp destillatie

Gebruikte delen: Wortels

Land van herkomst: India

Kleur: Dieprood bruin

Consistentie: Licht stroperig

Geur: Houterige, warme, rijke en aardse geur

Werking: Aardend en kalmerend

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Vetiveria zizanoides

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 8% bij volwassenen in een basisolie. Eventueel 1 druppel puur op een wondje of insectenbeet.

In het bad: Maximaal 8 druppels in een vol bad

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al  onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

AD(H)D: De sterk aardende olie trekt als het ware de hitte en drukte uit je hoofd en laat je weer ontspannen. De olie herstelt de verbinding met jezelf en je emoties.

Hitte golf: Tijdens een hitte golf kan Vetiver verlichting bieden door haar verkoelende werking. Je kunt net als de mensen in India de gordijnen er mee insmeren (druppels) of op de westerse manier de geur in een aroma diffuser branden.

Hormoonstelsel: Doordat Vetiver het hormoonstelsel reguleert is ze goed in te zetten tijdens de menstruatie periode of tijdens de overgang. Doe de olie in de diffuser of smeer lokaal in met behulp van een basisolie.

Insekten en parasieten: De olie verdrijft insekten en parasieten. Paar druppels in een aromaverdamper of die een druppel in je parfum.

Verbrande huid: De verkoelende werking van Vetiver biedt uitkomst bij een verbrande huid. Doe een paar druppels in een basisolie en smeer de verbrande plek in.

 

5 beoordelingen voor Vetiver BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

 1. Koen Sanders (store manager)

  Van alle merken Vetiver die ik geprobeerd heb is dit hekel duidelijke de beste kwaliteit! Ik gebruik het dagelijks voor mijn ADHD dus de kwaliteit is zeker erg belangrijk voor me. Ga zo door!

  (0) (0)
 2. Koen Sanders (store manager)

  Van alle merken Vetiver die ik geprobeerd heb is dit heel duidelijk de beste kwaliteit! Ik gebruik het dagelijks voor mijn ADHD dus de kwaliteit is zeker erg belangrijk voor me. Ga zo door!

  (0) (0)
 3. roelanda de graaf (geverifieerde eigenaar)

  top olie

  (0) (0)
 4. Karin v. (store manager)

  Goede kwaliteit, love the new design!

  (0) (0)
 5. Else (geverifieerde eigenaar)

  Een mooie zuivere olie die rust brengt in onrustige tijden. Ik draag de olie in een geurmedaillion als ketting, en ruik er geregeld aan.

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen