Rosemary (Rozemarijn) essentiële olie 10ml

(2 klantbeoordelingen)

9,95

Kruidig, iets houtig

  High Therapeutic Grade
  Stimulerend en activerend
✓  Bevordert de circulatie
  Goed voor een vettige huid
  Een natuurlijke oppepper!

300 op voorraad

Beschrijving

Rozemarijn essentiële olie is kruidig, iets houtige geur. De olie wordt gewonnen door waterdamp destillatie van de bloeiende toppen. De etherische olie is bekend om haar stimulerende, activerende en verhelderende werking.

Bijzondere olie: Natuurlijke oppepper

Rozemarijn is een altijdgroen blijvend struikje met rechtopstaande takken en smalle naaldvormige blaadjes. In januari verschijnen de lila bloementjes. De plant kan tot wel 1,5 meter hoog worden en groeit in het hele Middellands Zeegebied. De naam ‘Rozemarijn” is afkomstig van ‘ros Maris’ en betekent “zeedauw”. Rozemarijn heeft haar naam dus te danken doordat ze graag aan de kust groeit. Rozemarijn heeft een lange geschiedenis als een geneeskrachtig kruid. De oude Grieken kenden er een versterkende werking op het verstand en geheugen aan toe en dientengevolge werd Rozemarijn een symbool van nagedachtenis, liefde en vriendschap bij geboorten, bruiloften en begrafenissen. In veel landen stond Rozemarijn bekend als beschermer tegen boze geesten. In Frankrijk werd de geur van Rozemarijn verspreid om de pest tegen te gaan.

Rozemarijn olie verspreid een frisse. kruidige geur, die stimulerend werkt en de concentratie verhoogt. Het is een geschikte olie voor in de ochtend. Via verdamping is Rozemarijn essentiële olie in te zetten als preventie voor luchtweginfecties. Het inhaleren van deze geur werkt stimulerend en slijmoplossend op de longen. Mensen met zwakke luchtwegen hebben baat bij het inhaleren van deze Rozemarijn geur. Inwendig helpt Rozemarijn etherische olie helpt bij het ondersteunen van de lever en galblaas.

Rozemarijn etherische olie verbetert het concentratievermogen, geeft nieuwe energie en werkt opmonterend. Hierdoor is ze in te zetten bij uitputting, chronische vermoeidheid, lusteloosheid en somberheid. Rozemarijnolie stimuleert de ademhaling.

Op de huid bevordert rozemarijn de bloedcirculatie en verwarmt de huid. Vooral bij een slecht doorbloede huid, vette huid, vet haar, oedeemweefsel en koude handen hebben baat bij Rozemarijn etherische olie. Rozemarijn olie is krampstillend, pijnverdovend en helpt het bestrijden van huidontstekingen. Hierdoor is de olie prettig om in te zetten bij spierklachten en reumatische pijnen. De olie is geschikt voor mensen met een lage bloeddruk. In bad werkt de olie opwekkend en helpt bij het bestrijden van schimmelinfecties.

Voordelen Rozemarijn etherische olie

 • Werkt stimulerend, verhoogt de concentratie en verbetert het geheugen
 • Bevordert bloedcirculatie en is krampstillend
 • In te zetten bij vette huid en vettig haar
 • Stimulerende olie die heldere gedachtes brengt (Zonnevlecht en derde oog chakra)

Emotionele en psychische werking

Rozemarijn etherische olie kopenRozemarijn essentiële olie geeft bescherming en kracht en past daarom bij de eerste momenten van de dag voordat we ons blootstellen aan allerlei invloeden van buitenaf. Vanwege het sterk stimulerende karakter is rozemarijn echt een ochtendolie. Rozemarijn is één van de planten die in de Middeleeuwen werd ingezet om kwade geesten te verdrijven. De olie hoort bij het 6e chakra, waar Rozemarijn etherische olie de hersenen en mentale arbeid stimuleert. Op subtiel niveau brengt rozemarijn heldere gedachten. Zeker op momenten dat het nodig is.

Iedereen die uit traagheid tot gewoonten vervalt, vindt de helderheid en kracht om problemen te overwinnen. Rozemarijn olie zuivert lichaam en geest en stimuleert een blijde, optimistische sfeer. Verdamp deze olie als je moe bent of in de put zit. Op apatische, chaotisch denkende, fysisch verzwakte of geestelijk uitgeputte mensen heeft deze essence een opwekkende en verwarmende werking.

Affirmatie

“Ik maak dat je weer zin krijgt.”

Specificaties 


Naam: Rozemarijn (Rosemary)Rosemary Qoute
Botanische naam: Rosmarinus Officiinalis
Plantfamilie: Lipbloemigen  (Lamiaceae)
Land van Herkomst: Spanje
Winning: Waterdampdestillatie
Kleur: Helder tot Lichtgeel
Geur: Kruidig, iets houtige geur

High Therapeutic Grade: 
Biologisch:
Vegan:
Dierproefvrij:

Rozemarijn essentiële olie laat zich goed combineren met:


BergamotCitroengras, Den, Geranium, Grapefruit, Lavendel, Mandarijn, Petitgrain, Sinaasappel en Wierook.

Contra-indicaties


Is niet giftig en niet irriterend. Niet inwendig gebruiken tijdens de zwangerschap, kleine kinderen tot 6 jaar. of bij hoge bloeddruk of epilepsie. Gebruik olie niet rondom de neus van baby’s en kleine kinderen. Niet gebruiken vlak voor het slapen, de olie is sterk stimulerend.

Lees ook het artikel “Het ruiken aan Rozemarijn verbetert het geheugen” in onze blog.

Extra informatie

Gewicht 50 g
Afmetingen 2.5 × 2.5 × 6.5 cm
Inhoud

10 ml

Certificaat

Biologisch

Materiaal Verpakking

Glas

Wordt geleverd met

Druppeldop

2 beoordelingen voor Rosemary (Rozemarijn) essentiële olie 10ml

 1. Karin van der Bie (store manager)

  Een goede olie om bij te studeren of tijdens het autorijden.

  Vond je deze beoordeling nuttig?
 2. Koen Sanders (store manager)

  Top kwaliteit!

  Vond je deze beoordeling nuttig?
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *