Lime (Limoen) BIOLOGISCHE essentiële olie 10 ml

(6 klantbeoordelingen)

8,95 incl. BTW

Eigenschappen Limoen olie

 • Geur: Licht, zoete, citrusachtige, bloemige geur
 • INCI: Citrus Aurantifolia
 • Extractie: Koude persing
 • Kleur: Geel groen
 • Consistentie: dun 
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologisch vegan, organic en natural100% puur

 

 

Op voorraad

Beschrijving

Koudgeperste Limoen olie heeft een knapperig, zoet en fris aroma. Ze wordt gewonnen van de schillen van de Limoen. Limoen olie zuivert het hart. Echt een olie voor mensen die te veel in hun denken zitten.

Bijzondere olie

limoen bomen

De Limoenboom is een kleine groenblijvende boom die tot ongeveer 5 meter hoog kan worden. In het voorjaar verschijnen er witte bloempjes, gevolgd door limoenen in de zomer. De boom is oorspronkelijk afkomstig uit de vochtige tropen, vooral het Caraïbisch gebied. Tegenwoordig groeien de Limoenbomen ook veel in Italië, Brazilië en Mexico. De geur van de Limoen is superieur en te omschrijven als intens, zoet en levendig.

In de aromatherapie 

Limoen olie is één van de meest gebruikte etherische oliën. Het is een verwarmende olie. Limoen olie is vooral een een krachtige antioxidant die een gezonde immuunfunctie ondersteunt. Ze heeft een stimulerende en verfrissende geur. De geur kan de stemming positief beïnvloeden en emotioneel evenwicht en welzijn bevorderen. De olie ontsmet de omgeving als je ‘m in de diffuser doet.

Hierdoor past hij goed bij luchtwegen en de ademhaling. Het zorgt er namelijk voor dat je vrijer kan ademen. Limoen olie is net als Citroen olie een sterke immuunsysteem booster en een goede olie verkoudheid. Limoenolie is koortsverdrijvend, ontsmettend en bacterie dodend. Om deze reden kan de olie ook goed in zelfgemaakte schoonmaakproducten worden toegepast.

Tot slot heeft Limoenolie een versterkend effect op de spijsvertering.

Op de huid

In de huidverzorging is Limoen olie in te zetten bij een vette en/of droge huid. Ze balanceert de sebum (talg) productie en bevordert de circulatie in de opperhuid. Limoen heeft dezelfde werking als andere citrusoliën. Ze is hierdoor geschikt voor lymfedrainage massages. 

Voordelen Limoen etherische olie kopen

 • Verwarmende olie
 • Immuunsysteem booster
 • Olie voor het verdiepen van de ademhaling
 • Helpt bij verkoudheid
 • Koortsverdrijvend
 • Goed inzetbaar bij vette huid en puistjes
 • Boordevol anti-oxidanten
 • Stimulerende en verfrissende geur
 • Krampstillend, microbendodend en anti-viraal.

Emotionele en psychische werking

Limoen stimuleert en verfrist een vermoeide geest en kan ingezet worden bij vermoeidheid, apathie en depressie. Limoen olie is fris en verheldert de geest. De uitdrukking “na regen komt zonneschijn” is bij deze olie van toepassing. Limoen olie is namelijk een krachtige, reinigende olie voor het hart. Laat je door Limoenolie bevrijden!

Het thema wat bij Limoen olie hoort is om de zuiverheid van je hart te volgen en al het oude los te laten. Door verbinding te maken met je hart, creëer je de vrijheid zodat je je weer vrij tot ontwikkeling kan komen. Limoen helpt je om je weer te verheugen op alle uitdagingen van het leven. Wanneer je te veel vanuit je hoofd leeft en niet genoeg uit je hart, kan Limoen olie het evenwicht herstellen. De olie zorgt voor een gezond balans tussen hart en verstand. Limoen olie zorgt er namelijk voor dat je weer moedig bent om het leven te vertrouwen. Ze verwijdert alle alle gevoelens van lijdzaamheid. Ze inspireert je ziel om zich weer dor de echte gevoelens van het leven te laten leiden. Hierdoor bouw je een diepere band met jezelf op. Dit zorgt ook ervoor dat de levenslust weer terugkeert.

Affirmatie

“Ik was je schoon”

Limoen essentiële olie laat zich goed combineren met:


Geranium, Jasmijn, Lavendel, Lemongrass, Neroli, Palmarosa, Rozemarijn, Sandelhout, Sinaasappel, Ylang-ylang en andere citrusoliën.

Contra-indicaties


Is niet giftig of irriterend. Niet op de huid als je de zon in gaat. Veroorzaakt geen overgevoeligheid.

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Limoen (Lime)

Botanische naam: Citrus Aurantifolia

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

Plantfamilie: Ruitachtigen (Rutaceae)

Extractie: Koude persing

Gebruikte delen: Schillen

Land van herkomst:Italië

Kleur: Geel groen

Consistentie: Dun

Geur: Licht, zoete, citrusachtige, bloemige geur

Werking: Verfrist en stimuleert

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Citrus Aurantifolia

 

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 4% bij volwassenen in een basisolie.

In het bad: Maximaal 5 druppels in een vol bad

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

Ademhaling: Limoenolie heeft een verwarmende werking. Ze verdiept de ademhaling en zorgt dat je vrijer kan ademen. Doe een paar druppels in de diffuser of neem een stoombad met een paar druppels Limoenolie.

Hartchakra: Limoen olie is dé olie voor als je te veel in je denken zit en te weinig vanuit je hart leeft. Doe een paar druppels in de aromaverdamper om weer evenwicht te creëren tussen je hart en je verstand.

Immuunsysteem: Door de krachtige antioxidanten en vitamine C in Limoen olie is dit echt een olie voor het immuunsysteem. Doe een paar druppels in een basisolie en smeer de huid in. Of doe de olie in de aromaverdamper.

Koorts: De koortsverdrijvende werking van Limoen olie komt goed tot recht wanneer je de olie verdampt in de diffuser of aromaverdamper. 

Lymfedrainage: Gemengd in een basisolie maakt Limoen een goede olie bij lymfedrainage massage. Dit is een zachte massage die zorgt dat de lymfe systeem weer gaat stromen en je weer open staat om liefde te ontvangen. 

Schoonmaakproduct: De ontsmettende, bacterie dodende werking past heel goed bij je DIY schoonmaak producten. En het ruikt nog lekker ook!

Spijsvertering: Limoen verbetert de spijsvertering. Doe 1 druppel in honing in heet water en drink de Limoen thee 1 daags. Dit versterkt de spijsvertering.

Vette huid: Op de huid doet deze olie de talgproductie in balans brengen. Dit helpt bij een vette (acne) huid. Doe een paar druppels in een neutrale nachtcrème en smeer elke avond in voor het slapen.

Verkoudheid: Een paar druppels in de diffuser of maak je eigen verkoudheidszalf. Limoen heeft een rustig effect op de ademhaling, immuunsysteem en bij koorts.

 

6 beoordelingen voor Lime (Limoen) BIOLOGISCHE essentiële olie 10 ml

 1. Karin v. (store manager)

  Goede kwaliteit, love the new design!

  (0) (0)
 2. Jolanda O. (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijke limoen geur, erg sterk en prettig dat de olie ook voor inname is.

  (0) (0)
 3. Ozo

  Fijn om het immuunsysteem te ondersteunen in deze tijden.

  (0) (0)
 4. Tineke van der Bie

  Fijne frisse limoen geur. Zelf zet ik de olie in in zelfgemaakte schoonmaakmiddelen of na het huis luchten om m’n huis een heerlijke frisse geur te geven.

  (0) (0)
 5. Naomi

  Alles oke weer

  (0) (0)
 6. J.C. B. (geverifieerde eigenaar)

  Verrassend populair bij cliënten, toegankelijk!

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen