Het ruiken aan Rozemarijn verbetert het geheugen

Geplaatst op Geef een reactie
Ruiken aan rozemarijn verbetert het geheugen

Rozemarijn is een geweldig kruid met meerdere toepassingen. De bladeren worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde voor haar geneeskrachtige werking. Rozemarijn etherische olie staat bekend om het verhogen van de concentratie en verbeteren van het geheugen.

In het oude Griekenland, zetten studenten vaak takjes Rozemarijn  in hun haar bij het ​​studeren voor de examens. Een verwijzing naar Rozemarijn is ook te vinden in Shakespeare’s Hamlet, wanneer Ophelia verklaart:

‘Er is Rozemarijn, dat is voor de herinnering: bid, heb lief, herinner.’

Rozemarijn verbetert het geheugen

Onderzoek heeft aangetoond dat Rozemarijn carnosine zuur bevat. Carnosine is een stofje dat vecht tegen vrije radicalen die schade kunnen aanbrengen aan de hersenen. Bovendien bevat Rozemarijn natuurlijke zuren die helpen bij de bescherming van de cellen van het lichaam en voorkomt DNA-schade veroorzaakt door vrije radicalen. Over de verbindingen in Rozemarijn kruid wordt gezegd dat ze de afbraak van acetylcholine voorkomen, een chemische stof in de hersencellen die verantwoordelijk is voor het geheugen en redeneren en communiceren induceert.

Herinneren verhoogt met 60 – 75%

In een reeks proeven werd aangetoond dat Rozemarijn etherische olie de kans om dingen in de toekomst te herinneren, met 60-75 procent verhoogt, in vergelijking met mensen die niet waren blootgesteld aan de olie.

Een studie gepubliceerd in de ” Psychofarmacologie” suggereert dat de chemische verbinding 1,8-cineol verantwoordelijk is voor een verbeterde geheugenfunctie. Volgens de studie kregen de testpersonen Rozemarijn extract, die ze moesten inhaleren voor het uitvoeren van bepaalde taken. Hierbij werden hun stresslevel, stemming, snelheid en nauwkeurigheid gemeten. Hoe meer 1,8-cineol opgenomen werd in de bloedbaan, hoe positiever het resultaat!

Ook goed als milde pijnstiller

Rozemarijn olie is al lang in verband gebracht met het geheugen, met de meest beroemde literaire verwijzing gevonden in Hamlet. Het wordt gebruikt in de hedendaagse kruidengeneeskunde als een milde pijnstiller en voor migraine en problemen met de spijsvertering.

Koop nu in de webshop de etherische olie van Rozemarijn voor in de oliebrander of diffuser en ervaar zelf het effect.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.6 / 5. Aantal stemmen: 117

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie