Clary Sage (Scharlei) BIOLOGISCHE essentiële olie 10 ml

(8 klantbeoordelingen)

16,95 incl. BTW

Eigenschappen Scharlei olie

 • Geur: Bloemige, aardse geur
 • INCI: Salvia Sclarea L
 • Extractie: Waterdamp destillatie
 • Kleur: Licht geelgroen
 • Consistentie: Dun 
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologischduurzaam vegan, organic en natural100% puur

 

 

Op voorraad

Beschrijving

Scharlei essentiële olie heeft een bloemige en aardse geur. De olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van verse bloemen en blaadjes. Scharlei olie heeft  hormoonregulerende eigenschappen en is echt  olie voor de psyche.

veld van scharleiBijzondere olie

Clary Sage is één van de aromatische salie-soorten. Het is een twee-jarige plant, te herkennen aan de paarse bloemen en kan tot wel 1 meter hoog worden. De Kelten zouden uit de bladeren thee trekken om trance op te wekken. Salvia sclarea, te herkennen aan de prachtige paarden velden, wordt gekweekt in de berggebieden van Frankrijk. Scharlei  betekend letterlijk  ‘helder oog’ vanwege het traditionele gebruik als een behandeling voor de gezondheid van het oog.

In de aromatherapie

Van Scharlei kun je zeggen dat het echt een vrouwen olie is met een tegelijkertijd herstellende, versterkende en ontspannende werking. Dit maakt Scharlei essentiële olie één van de belangrijkste etherische oliën rondom de menstruatie periode, tijdens de bevalling en bij PMS. Naast het helpen verlichten van spierspasmen, kan Scharlei helpen bij het verminderen van lichte pijn en ontstekingen. Ook stimuleert de olie het immuunsysteem.

Op de huid

In de huidverzorging werkt Scharlei essentiële olie antibacterieel, ontstekingsremmend, regenererend en ontstoppend. De olie werkt daarom goed bij een vette huid, rimpels, acne, (steen)puisten en huidinfecties. Verwerkt in een neutrale shampoo werkt de olie goed tegen vet haar en roos.

Voordelen Scharlei etherische olie:

 • Herstellende, versterkende en ontspannende werking
 • Ontkrampend en pijnverdovend
 • Dé olie bij menstruatieklachten, overgang en tijdens de bevalling
 • Remt overmatig zweten
 • Kan worden ingezet bij een vette, ontstoken huid en bij puistjes

Emotionele en psychische werking

De sterk ontspannende werking komt naar voren in het behandelen van depressie, burn-out, migraine en stress. Scharlei olie heeft dan ook een licht euforische werking. Deze olie versterkt de bereidheid tot het wagen van stappen over de eigen grenzen. Bij depressies die afkomstig zijn van het niet-verantwoordelijk-willen-zijn neemt scharlei olie de donkere zwaarte weg. Scharlei geeft het innerlijke instemmen en het plezier in het leven terug.

scharlei bloemenIn ieder van ons sluimert een creatieve kracht. Iets in je wil graag, en moet ook, tot uitdrukking worden gebracht. Doe je dit niet, vind je het niet of luister je niet naar je innerlijke stem die tot je spreekt, dan leidt dat tot innerlijke conflicten, frustratie en woede. Dus vroeg of laat moet je dus voor de weg kiezen als je bij jezelf wilt komen en een leven met geluksmomenten wilt ervaren. Scharlei olie helpt de jou creatieve kracht te deblokkeren en jezelf opnieuw te leren kennen. Deze olie geeft je moed en vertrouwen om jouw waarheid te zien.

Scharlei olie is één van de fijnste oliën voor het energiecentrum. Het deel van je bewustzijn waarmee je visioenen waarneemt en je toekomst kunt zien. Als deze op dit moment leeg of donker is, dan helpt Scharlei je licht te schenken en je  voorstellingsvermogen aan te wakkeren. Tot slot geeft deze olie je nieuwe inspiratie en helpt jouw pad van levensgeluk te bewandelen.

Affirmatie

Sla je vleugels uit, heb vertrouwen, je kunt vliegen.”

Scharlei essentiële olie kan goed gecombineerd worden met


Bergamot, Cypress, Geranium, Grapefruit, Jasmijn, Jeneverbes, Lavendel, Sandelhout en Wierook.

Contra-indicaties


Niet giftig of irriterend. Alleen uitwendig gebruiken bij zwangere vrouwen. Niet gebruiken bij baby’s en kleine kinderen. Gebruik dan liever een hydrolaat, die heeft een zachtere werking. Niet in combinatie met alcohol.

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Scharlei

Botanische naam: Salvia Sclarea L.

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleetclary sage qoute

Plantfamilie: Lipbloemigen (lamiaceae)

Extractie: Waterdampdestillatie

Gebruikte delen: Bloemen en bladeren

Land van herkomst: Frankrijk

Kleur: Licht geelgroen

Consistentie: Dun

Geur: Bloemige, aardse geur

Werking: Biedt inspiratie en vertrouwen

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Salvia Sclarea L.

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 6% bij volwassenen in een basisolie

In het bad: Maximaal 5 druppels in een vol bad

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

Dagcrème: Scharlei olie is antibacterieel, ontstekingsremmend, regenererend en ontstoppend. De olie werkt daarom goed bij een vette huid, rimpels, acne, (steen)puisten en huidinfecties.

PMS: Scharlei heeft hormoonregulerende eigenschappen en kan hiervoor in de diffuser verdampt worden. Ze ondersteunt tevens bij menstruatie klachten en is een goede olie tijdens de bevallen.

Shampoo: Een paar druppels in een neutrale shampoo helpt goed tegen vet haar en roos.

Slapen: Scharlei zorgt voor ontspanning en een ontspannen slaap. Paar druppels in een aromadiffuser verdampen. Let op dat je nooit te veel doet verdampen in de slaapkamer.

8 beoordelingen voor Clary Sage (Scharlei) BIOLOGISCHE essentiële olie 10 ml

 1. Karin van der Bie (store manager)

  Heerlijke olie, goede kwaliteit!

  (0) (0)
 2. iris bloembergen (geverifieerde eigenaar)

  goed

  (0) (0)
 3. Karin (store manager)

  Hele fijne olie!

  (0) (0)
 4. Ilse (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb deze olie nog niet kunnen proberen i.v.m. zwangerschap. Deze olie kan namelijk zorgen dat de bevalling op gang komt, dus het flesje gaat pas open als de kleine zich aandient, of anders pas als het juist te lang gaat duren.

  Afbeelding #1 van Ilse
  (0) (0)
 5. Hannie Halma (geverifieerde eigenaar)

  Hetzelfde als bovenstaande

  (0) (0)
 6. Najat Johri (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijk….ontspannend….maakt mijn geest rustig

  (0) (0)
 7. Elif (geverifieerde eigenaar)

  Je hebt maar 1 druppel nodig

  (0) (0)
 8. Marieke (geverifieerde eigenaar)

  verzachtend op een geirriteerde huid, snel werkend en heerlijk pittige geur

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen