5 Blijmakers

Geplaatst op Geef een reactie
blikmakers voor in de tuin

Geranium, klimop, Lavendel, Jasmijn en Aloë Vera….. deze bloemen en planten maken supergelukkig en gezond.

Geranium

De Geranium met zijn felgekleurde bloemen is erg geliefd in het Middellandse zee gebied. Dit vrolijke plantje zorgt voor een vrolijk humeur! Geranium wordt veel gebruikt in de aromatherapie. De geurige essentiële olie ervan zit barstensvol krachtige antioxidanten en heeft rustgevende eigenschappen. Geranium kan helpen bij hormoonschommelingen, stress en angstgevoelens. De olie verbetert ook de conditie van je huid en haar – daar krijg je er een mooie glans van.

Klimop

Het is een goed idee om de Klimop van buiten (waar hij graag tegen muren groeit) naar binnen te halen, want deze topper zuivert volgens American College of Allergy, Asthma & Immunology maar liefst 94% van de vervuilde lucht en 78% van schimmels in 12 uur tijd. We ademen en slapen meteen stukken beter en ontspannener door. Ook mensen die last hebben van allergieën en astma knappen enorm op van deze plant: hij helpt de symptomen te verminderen.

Lavendel 

Iedereen die weleens door zo’n heerlijk geurende Lavendelveld heeft gereden, kent het ontspannen effect van deze mediterrane plant. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt deze bevindingen: Lavendel geur ontspant bij (menstruatie)pijnen, verlaagt de hartslag en bloeddruk en vermindert stress. In een studie bleek door Lavendel zelfs het gehuil van baby’s af te nemen (en dat verlaagt het stressniveau van meerdere mensen!) Deze paarse bloeier vermindert depressieve gevoelens en zorgt voor een diepe, ontspannen slaap. Wie met Lavendel op het nachtkastje slaapt wordt minder vaak wakker.

Jasmijn

Deze oosterse, diepgroene plant met z’n prachtige witte (eetbare) bloemen heeft een heerlijke zoete geur en een wilde, natuurlijke uitstraling. Vroeger werd het sap uit de blaadjes gebruikt als pijnstiller. Er zit namelijk salicylzuur in, wat de werkzame stof in aspirines is. De bloemen van de Jasmijn worden gebruikt als anti-bacterieel medicijn, om krampen mee te behandelen en om de productie van moedermelk te bevorderen. Maar ook als je liever geen planten eet, helpt Jasmijn je. Deze aromatische olie vermindert angsten en gepieker, en verbetert de kwaliteit van de slaap. Overdag maakt Jasmijn alert en productief. En kan je seksleven wel een boost gebruiken? Masseer je partner dan eens met een massageolie met Jasmijn erin. De geur alleen al kan lust opwekken.

Aloë Vera

Aloë Vera ziet er stoer uit, is supergemakkelijk in onderhoud en een alleskunner. Het sap helpt bij eczeem, tegen zonnebrand en bij het genezen van wondjes. Je kunt het ook drinken: Aloë Vera sap stimuleert de spijsvertering en geeft het immuunsysteem een boost. En dan heeft deze plant bij wijze van spreken ook nog een lintje gekregen van de NASA, omdat uit onderzoek van de organisatie blijkt dat Aloë Vera een krachtige luchtzuiveraar is. De plant geeft zuurstof af en neemt ’s nachts koolmonoxide op. Perfect voor in de slaapkamer: dit plantje stimuleert een ontspannen slaap.

Kies voor kwaliteit

Ga altijd voor kwaliteit! Een parfumolie is niet hetzelfde als een echte olie en zal ook niet de therapeutische waarde hebben die een etherische olie met zich meeneemt. Kies daarom altijd voor kwaliteit! Bij Pure Naturals bieden we alleen etherische olie van High Therapeutic Grade en de hoogste kwaliteit verkrijgbaar. Kies voor kwaliteit, kies Pure Naturals.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.6 / 5. Aantal stemmen: 37

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie