Ghassoul Klei als Gezichtsmasker

Geplaatst op Geef een reactie

Ghassoul klei, ook wel Rhassoul of Rasul genoemd, is een vulkanische klei dat oorspronkelijk uit Marokko komt. Het wordt al van oudsher gebruikt door de Marokkaanse bevolking. Ghassoul klei heeft een bewezen goede werking voor mensen met huidproblemen! Dit is hoe je een gezichtsmasker maakt.

Vooral in de Marokkaanse badhuizen (hammam) zul je vaak Ghassoul-producten aantreffen. Leuk weetje: het woord Ghassoul komt uit het Berbers en betekent letterlijk “wassen”. Niet iedereen heeft een mooie, gladde huid. Maar met ghassoul kan iedereen dat wel krijgen.

Natuurlijk Ghassoul KleiMasker

  • Ghassoul klei is ontsmettend en neemt afvalstoffen op van de huid. Het heeft van nature een peelende werking, waardoor dode huidcellen worden verwijderd en de huid grondig wordt gereinigd. Daarnaast is Ghassoul zeepvrij en zou je het in plaats van shampoo, zeep of douchegel kunnen gebruiken. Een prima alternatief voor mensen die een huidallergie of een gevoelige huid hebben.

Gebruiksaanwijzing

  • Meng 20gr Ghassoul poeder (kleine eetlepels) in een klein kommetje. Voeg er een paar druppels Arganolie aan toe en voldoende water om een gladde pasta te maken. Let op dat deze niet te dun is en niet te dik.
  • Reinig je gezicht met black soap en zorg dat je gezicht droog is. Breng het papje aan. Vermijn het gebied rond de ogen. Laat de Ghassoul klei langzaam hard worden. Na ongeveer 15-20 minuten was je je gezicht met lauwwarm water. Smeer je gezicht in met een klein beetje Arganolie en je ziet er weer stralend uit!

Voordelen van Ghassoul Klei

  • Werkt desinfecterend en reinigd de huid tot in de poriën.
  • Rijk aan mineralen, ijzer, calcium, kalium, natrium en anti-oxidanten.
  • 100% natuurlijk product.
  • Geschikt voor elk huidtype.
  • Onbeperkt houdbaar.
  • Ideaal voor mensen met huidallergie of huidproblemen.
  • Jeukt en irriteert niet.

Kortom, echt een heel fijn product! Ten eerste omdat het natuurlijk en geen schadelijke ingrediënten bevat, maar ook omdat het goed werkt voor je haar en betaalbaar is. Zeker een aanrader voor mensen met droog en beschadigd haar! Gebruik Ghassoul alleen niet al te vaak, een keer per week is meer dan genoeg.

Ghassoul en arganolie: een dream team

Na een reinigingsbeurt is het prettig om het te voeden met Arganolie. Het haar dat gereinigd is door de Ghassoul neemt arganolie sneller op, wat de voordelen van arganolie ten goede komt. Arganolie laat het haar weer prettig aanvoelen. Bovendien geeft arganolie een gezonde gloed aan je haar, werkt het hydraterend én verjongend. Ghassoul en arganolie zijn een perfect koppel.

Kies voor de beste kwaliteit

Ghassoul is een natuurlijke product en dat is de kracht van haar werking. Ghassoul & Arganolie doen voor je huid wat gezonde voeding voor je lichaam doet. Eén avond gezond eten is niet hetzelfde als structureel gezond leven. Zo is het voor je huid ook niet voldoende om het één keer goed te voeden. Wil je Ghassoul opnemen in je wekelijks haar verzorgingsritueel? Ga dan altijd voor de beste kwaliteit.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.8 / 5. Aantal stemmen: 48

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een antwoord