AlgenPakking: goed voor lichaam én geest

Geplaatst op Geef een reactie
dit algen pakking

Het verschil tussen een algenmasker en een algenpakking is niet heel erg groot. Bij een algenpakking wordt het aangebrachte product altijd afgedekt met bijvoorbeeld een folie en bij een masker wordt het niet afgedekt. 

Door het afdekken ontstaat er een warmteontwikkeling en daardoor droogt de pakking niet in. Een pakking wordt vaak gebruikt voor het lichaam, als bijvoorbeeld een lichaamspakking of op delen van het lichaam. Tevens kan een pakking wel gebruikt worden voor het gezicht.

Een pakking kan verschillende doelen hebben zoals pure ontspanning of voor een betere doorbloeding van de huid, het verbeteren van de vochtregulatie en voor het verstevigen van het weefsel. Als je het beste resultaat wilt kan je de pakking bijvoorbeeld in een kuurverband doen.

Algen: ‘Het groene goud uit de zee’

Algen zijn zeeplanten die veel actieve bestandsdelen van de zee in hun cellen hebben opgeslagen. De vitaminen, mineralen zoals jodium, ijzer koper, chroom en kobalt en de sporenelementen zijn voor het menselijk lichaam erg belangrijk omdat ze zorgen voor een goede afvoer van afvalstoffen, een hydraterende werking en zijn ook nog eens zeer effectief voor de bloedsomloop
Algen hebben een sterk ontgiftende werking waardoor ze het weefsel sneller kunnen zuiveren van gif en afvalstoffen. Het lichaam ziet er na een kuur fitter en stralender uit. Het verstevigt het weefsel, en heeft een positieve werking zoals bij aandoeningen als reuma, artrose, psoriasis, eczeem en aandoeningen aan de luchtwegen. Het is een goede ondersteuning bij afslanken. Naast de gunstige werking op het lichaam, hebben de behandelingen met algen een heerlijk ontspannen en weldadig effect. Voel je je moe, ziek of gestrest? Dan kan een algenpakking zeker uitkomst brengen!

Een algenpakking werkt in de eerste plaats afslankend en ontgiftend, maar kan ook zeker een ontspannende werking hebben. Ben je van plan om af te slanken, dan kan een algenpakking je alvast op weg helpen. De pakking zet je stofwisseling en bloedcirculatie immers aan het werk en activeert de afvoer van afvalstoffen en de afbraak van onderhuids vet. Bovendien bevorderen de algen de lymfedrainage, waardoor ze cellulite helpen te bestrijden. Ideaal dus om je huid diep te reinigen en te verstevigen.

 

Hoe gaat een algenpakking?

1. Maak een pasta van algen poeder, Argan olie en warm water. Je hebt voor het lichaam ongeveer 2 eetlepels algen nodig, 2 pompjes Argan olie en 35 ml warm water. Roer het tot een gladde pasta.

2. Scrub het lichaam of exfolier het lichaam met zwarte zeep.

3. Smeer het lichaam in met de algen pasta. Bedek het lichaam met plastic en ga rustig liggen om de algen haar werking te laten doen. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Je kan ook in de doucheruimte blijven en een tijdschrift lezen.

4. Afspoelen onder de douche.

5. Smeer het lichaam in met Argan olie of een heerlijk zelfgemaakte body butter.

 

Ga voor kwaliteit

Een parfumolie is niet hetzelfde als een echte olie en zal ook niet de therapeutische waarde hebben die een etherische olie met zich meeneemt. Kies daarom altijd voor kwaliteit! Bij Pure Naturals bieden we alleen etherische olie van High Therapeutic Grade en de hoogste kwaliteit verkrijgbaar. Pure Naturals, als kwaliteit telt!

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.5 / 5. Aantal stemmen: 44

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie