De Kracht van Marjolein

Geplaatst op Geef een reactie

Marjolein essentiële olie is uitermate geschikt voor therapeutische doeleinden. In combinatie met pepermunt werkt het bijvoorbeeld effectief bij de bestrijding van hoofdpijn en migraine. Marjolein essentiële olie heeft een ontkrampende werking. 

Verder lezen De Kracht van Marjolein

De Kracht van Geranium

Geplaatst op Geef een reactie
geranium essentiële olie

Geranium olie is een ideale eerste hulp-olie. Ze werkt geweldig bij zenuwpijn en bij het behandelen van littekens. Lavendel vormt daarbij een enorme goede combinatie bij huidproblemen en spier- en gewrichtspijnen. Geraniumolie heeft daarnaast een balancerend effect op het hormoonstelsel. 

Verder lezen De Kracht van Geranium

De Kracht van Tea tree

Geplaatst op Geef een reactie
teatree essentiele olie

Tea tree-olie is wereldwijd één van de meest bekende oliën. Ze is het meest bekend geworden door de bijzondere geneeskrachtige werking. De olie werkt ondersteunend bij vele klachten en ongemakken. Het is een echte EHBO-olie die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben. Zeker in tijden dat er griep heerst. Nu het coronavirus zich door de wereld verspreidt is tea tree olie bij uitstek goed om in te zetten. 

Verder lezen De Kracht van Tea tree

De Kracht van Ylang Ylang

Geplaatst op Geef een reactie
de kracht van ylangylang

De Cananga wordt ookwel wilde Ylang-ylang boom genoemd. Deze tropische boom kan ongeveer 80 meter hoog kan worden en komt oorspronkelijk van de Filippijnen. De naam Ylang Ylang betekent ‘Bloem der Bloemen’. De bloemen zijn geel van kleur. In de Costa Rica groeien diverse soorten. 

Verder lezen De Kracht van Ylang Ylang

Parfum maken met essentiële oliën

Geplaatst op Geef een reactie
parfum zelf maken essentiële olie

Parfum maken met essentiële oliën, ookwel etherische oliën genoemd, is heel gemakkelijk en kan al met een paar oliën gedaan worden. Je kunt je eigen unieke kenmerkende geur creëren voor persoonlijk gebruik of om aan een vriendin te geven. Door je eigen parfum te maken heb je controle over de ingrediënten en de kwaliteit van je parfum. Verder lezen Parfum maken met essentiële oliën

Recept: siroop van gedroogde vlierbloesem

Geplaatst op Geef een reactie
vlierbloesem siroop

Dit recept vlierbloesem siroop is goed bij als ziek bent, de vlierbloesem is een namelijk een zeer geneeskrachtig kruid. Én het is nog lekker ook!  Vlierbloesem is één van mijn favoriete siropen. Je kunt er limonade van maken, maar ook in een gin-tonic smaakt het fantastisch. Als limonade smaakt hij een stuk subtieler dan je standaard citrus-, bosvruchten- of tropische vruchtenlimonade.

Verder lezen Recept: siroop van gedroogde vlierbloesem