Verschillende Soorten Draagolie

Geplaatst op Geef een reactie

Als je zelf je eigen massage olie (of bijvoorbeeld badolie of dagcréme) gaat maken is het handig om te weten welke olie je kan gebruiken. Om een massageolie zelf te maken voeg je een paar druppels etherische olie toe aan een basis olie. Elke basis olie heeft andere eigenschappen. Hier hebben we de basis olies op een rijtje met bij elke de eigenschappen.

Arganolie: Argania spinosa, deze olie wordt geperst uit de noten die in vruchten zitten. Deze hype ontstond zo’n 10 jaar geleden, de groep aanhangers van deze bijzonder olie wordt steeds groter. Niet enkel op culinair vlak is het een zachte, mineraalrijke olie ook op het gebied van cosmetica wordt hij ingezet om huid, nagels en haren te verzorgen. Arganolie kun je hier kopen.

Avocado-olie: rijk aan vitaminen A,C, E en aminozuren rijk aan phytosterinen waardoor de olie goed kan verdeeld worden over de huid. Maakt de vetarme huid glad en zacht; voedend en vochtregulerend. Bevat een natuurlijke beschermingsfactor 4. Avocado best niet gebruiken bij normale/vette huid, uitsluitend bij zeer droge huid en dan nog liefst met andere olie vermengd

Abrikozenpitolie: bevat herstellende en voedende bestanddelen

Cocosvet: beschermend, mild en koelend voor de huid; trekt langzaam in. Deze olie is ook bruikbaar om haren te beschermen op het strand tegen de uitdrogende effecten van zon en wind.

Jojoba-olie: ideale olie voor vette, maar vochtarme huid met een natuurlijke beschermingsfactor 4.

Calendula olie: dit is steeds een maceraat (een aftreksel) vaak in een zonnebloemolie als basisolie. Dit maceraat wordt ingezet als zonbescherming of als aftersun: zeer verzachtend, herstellend en verzorgend voor de huid!

Cacaoboter: voedt de huid uitstekend en laat een zachte glans (film) na op de huid, bij het maken van een crème kan het drie dagen duren voor de vastigheid is bereikt, nadien niet meer gevoelig voor ranzig worden; (vers koel bewaren.)

Sheabutter: verhindert uitdrogen van de huid, maakt zacht en heeft een natuurlijke beschermingsfactor 3, omwille van zijn verzorgende eigenschappen kan sheabutter overal ingezet worden. Geeft wel vettiger crème.

Olijfolie: is een vette olie die traag in de huid dringt. Deze wordt vaak gebruikt om vooral de toplaag van de huid te voeden.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.5 / 5. Aantal stemmen: 82

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *