Wat voor invloed hebben essentiële oliën op ons?

Geplaatst op Geef een reactie

Etherische oliën hebben een invloed op ons lichaam en geest. Als je wel eens aan een bos Rozen,Lavendel of vers gesneden Munt geroken hebt, de geur van vers gemaaid gras of een uitgeperste Sinaasappel, dan heb je zeker invloed gevoelt van de essence van bloemen en planten. En dit is wat etherische oliën zijn… de essence van bloemen en planten. 

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Vrijwel alle planten produceren essentiële oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe Sinaasappel of Mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Krachtige, reinigende werking

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Therapeutische werking

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

Voordelen gezondheid

Aromatherapie met essentiële oliën speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Twee factoren zijn hierbij erg belangrijk. Ten eerste de eigenschappen van onze huid om heilzame stoffen goed op te nemen. De tweede factor is de positieve invloed van geuren op onze geest. De invloed van deze positieve effecten wordt nog niet over de hele wereld erkend. Maar dat verandert. Tegenwoordig hebben we niet genoeg aan ervaring en een lekkere geur alleen. Bewijs willen we zien!

Nu kan de moderne wetenschap via kwaliteitsonderzoek gelukkig verklaren wat onze voorouders instinctief al wisten: etherische oliën spelen een belangrijke rol in onze gezondheid. 

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.4 / 5. Aantal stemmen: 46

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *