DIY: Ghassoul Klei Lichaamspakking

Geplaatst op Geef een reactie

Ghassoul klei kan je gebruiken als detox lichaamspakking. Dit is zeer goed om overtollige afvalstoffen kwijt te raken en de huidcondititie te verbeteren. Ghassoul, ook wel Rhassoul of Rasul genoemd, is een vulkanische klei dat oorspronkelijk uit Marokko komt. Het wordt al van oudsher gebruikt door de Marokkaanse bevolking. Vooral in de Marokkaanse badhuizen (hammam) zul je vaak Ghassoul-producten aantreffen. Leuk weetje: het woord Ghassoul komt uit het Berbers en betekent letterlijk “wassen”.

Natuurlijk Ghassoul Klei lichaamspakking

Ghassoul is natuurlijk leem van vulkanische oorsprong. De kracht van de klei zit in het opnemen van afval- en gifstoffen, de antiseptische werking en diverse huidverzorgende mineralen. Ze staat bekend om haar detoxerende werking. Een heerlijke lichaamspakking.

Gebruiksaanwijzing

Meng 70gr Ghassoul poeder (2,5 eetlepels) in een klein kommetje. Voeg er een paar druppels Argan olie aan toe en voldoende water om een gladde pasta te maken. Let op dat deze niet te dun is en niet te dik. Scrub eerst het lichaam met onze Black Soap. Breng dan het papje aan op het droge lichaam. Eventueel kunt u er plastic over heen doen, zodat de ghassoul niet gaat trekken. Na ongeveer 25 – 30 minuten kunt u het plastic verwijderen en het lichaam met lauwwarm water schoonspoelen. Smeer de huid in met Argan olie en u heeft weer een stralende huid!

Voordelen van Ghassoul:

  • Goed voor afvoer overtollige gifstoffen
  • 100% natuurlijk product
  • Geschikt voor elk huidtype
  • Onbeperkt houdbaar
  • Ideaal voor mensen die hun huidconditie willen verjongen, de huid komt er jonger uit te zien!
  • Jeukt en irriteert niet.

Kortom, echt een heel fijn product! Ten eerste omdat het natuurlijk is en geen schadelijke ingrediënten bevat, maar ook omdat het goed werkt voor je haar en betaalbaar is. Zeker een aanrader voor mensen met een oudere huid! Gebruik Ghassoul alleen niet al te vaak. Eén keer per week is meer dan genoeg.

Ghassoul en Arganolie: een dream team

Na een reinigingsbeurt is het prettig om het te voeden met Arganolie. Het lichaam dat gedetoxt is door de Ghassoul neemt arganolie sneller op, wat de voordelen van Arganolie ten goede komt. Arganolie laat de huid weer prettig aanvoelen. Bovendien geeft arganolie een gezonde gloed aan je gezicht, werkt het hydraterend én verjongend. Ghassoul en Arganolie zijn een perfect koppel.

Kies voor de beste kwaliteit

Ghassoul en Arganolie zijn natuurlijke producten en dat is de kracht van haar werking. Arganolie doet voor je huid wat gezonde voeding voor je lichaam doet. Eén avond gezond eten is niet hetzelfde als structureel gezond leven. Zo is het voor je huid ook niet voldoende om het één keer goed te voeden. Voor een blijvend gezonde en gave huid is het nodig om Arganolie dagelijks te gebruiken. Wil je Ghassoul en Arganolie opnemen in je dagelijkse huidverzorgingsritueel? Ga dan altijd voor de beste kwaliteit.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.8 / 5. Aantal stemmen: 26

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie