Sandalwood (Sandelhout) essentiële olie 10ml

(1 klantbeoordeling)

16,95

Zoet, warm en houtachtig

✓  High Therapeutic Grade
  Verbonden met stabiliteit en balans
✓  Ideaal voor meditatie
✓  Werkt goed in huidverzorging

393 op voorraad

Beschrijving

Sandelhout essentiële olie heeft een zoet, warm en houtachtige geur. De olie wordt gewonnen door waterdamp destillatie van de verpulverd kernhout van de tropische Sandelhout boom. De olie staat bekent omdat ze spanningen wegneemt en veel in de huidverzorging wordt gebruikt.

Bijzondere olie: Zielenrust  

Sandelhout bomenDe Sandelhout boom is een kleine, altijd groene boom of struik tot 8 meter hoog wordt, met geuriend hout. De olie is aanwezig in alle houtdelen van de boom ,maar vooral uit de lagere delen (rond de stam) komt de beste kwaliteit essentiële olie. De olie is viskeus (dik) en bij gebruik blijft de geur lang hangen. Sandelhout olie is één van de belangrijkste oliën die een parfumeur ter beschikking heeft. Het wordt veel in klassieke en oosterse parfum gebruikt.

Binnen de Ayurveda staat de olie verbonden met zielenrust, alles wordt door Sandelhout olie verzacht: zenuwpijn, spanning en depressie. De olie over verbonden met balans en stabiliteit.

Op de huid is Sandelhout essentiële olie een goede huidverzorgingsolie: vette huid, acne, droge, ontstoken huid,  oudere en gebarsten huid. De olie werkt als een moisturizer bij een droge huid. Sandelhout heeft de eigenschap de circulatie in haarvaatjes en lymfe te verbeteren. Ook wordt de huid en onderliggend bindweefsel versterkt. Aftershaves bevatten vaak Sandelhout olie voor haar verzachtende kwaliteiten. De olie versterkt het immuumsysteem en verzacht bij spier- en zenuwpijn.

Voordelen Sandelhout etherische olie:

  • Verzacht zenuwpijnen, spanningen en depressie
  • Schept een meditatieve sfeer
  • Goede huidverzorging bij alle huidtypes
  • Verzacht de huid, verbetert de circulatie en is een goede moisturizer
  • Schenkt stabiliteit en balans (alle chakra’s)

Emotionele en psychische werking

Sandalwood OLIE

Al eeuwenlang wordt Sandelhout olie als wierook en meditatiehulp gebruikt in India, waar de plant vandaan komt. Sandelhout zorgt voor het sneller maken van gedachten tijdens meditatie. Dit zijn de gedachten die meditatie in eerste instantie zo moeilijk maken. Bij het stiller worden van de bewuste geest, kan meditatie naar een dieper nviveau gaan. De boodschap is steeds: laat de gedachte maar los. De warme geur van de stroperige sandelhout olie is doet en blijft zeer lang handen. Dit geeft een verbinding met de basis, maar ook met de bovenste chakra’s waar persoon-lijkt ontwikkeling vermakkelijkt wordt.In feite is Sandelhout essentiële olie één van de grote bindende oliën tussen chakra’s. Sandelhout olie past bij mensen die ‘overhit’ zijn. In de aromatherapie is Sandelhoutolie in te zetten bij depressie en slapeloosheid.

Met behulp van Sandelhout olie leer je jezelf een periode van rust te geven, Sandelhoutolie leert je weer volkomen in het huidige moment te zijn en je aan het nu over te geven. De meeste gedachtes gaan namelijk over de toekomst of het verleden. Sandelhout olie ondersteunt je spiritueel over te geven en dingen los te laten die je niet helpen bij het groeien. De olie brengt vrede in je hart en bereidt je voor om je met je innerlijke te communiceren.

Affirmatie 

“Ik wijs je de weg naar God.”

Specificaties


Naam: Sandelhout (Sandalwood)sandelwood qoute
Botanische naam: Amyris Balsamifera
Plantfamilie: Sandelhoutachtigen (Santalaceae)
Land van Herkomst: Australia
Winning: Waterdampdestillatie
Kleur: Donkergeel/ oranje
Geur: Zoet, warm en houtachtig

High Therapeutic Grade: 
Biologisch:
Vegan:
Dierproefvrij:

Sandelhout essentiële olie laat zich goed combineren met:


Benzoë, Cederhout, Citronella, Geranium, Jasmijn, Lavendel, Melisse, Mirre, Roos, Rozenhout, Scharlei, Wierook, Ylang ylang, Zilverspar.

Contra-indicaties


Niet giftig, niet irriterend en geschikt voor de gevoelige huid. Allergische reacties komen zelden voor. De geur blijft lang hangen en bij overdosering voor hoofdpijn zorgen. Dosering op de huid: maximaal 10% bij volwassen.

Extra informatie

Gewicht 50 g
Afmetingen 2.5 × 2.5 × 6.5 cm
Inhoud

10 ml

Certificaat

Biologisch

Materiaal Verpakking

Glas

Wordt geleverd met

Druppeldop

1 beoordeling voor Sandalwood (Sandelhout) essentiële olie 10ml

  1. Karin van der Bie (store manager)

    heerlijke geur om je huis te zuiveren.

    Vond je deze beoordeling nuttig?
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *