Melissa essentiële olie 10ml

(6 klantbeoordelingen)

34,95

Kalmeert bij angst en onrust

High Therapeutic Grade
Bestrijdt koortslip.
Helpt bij insektenbeten.
Meeste effectieve olie bij hoofdpijn.

488 op voorraad

Beschrijving

Melissa essentiële olie, ook wel citroen melisse genoemd, heeft een zoet, groene, citroenachtige geur. De olie wordt gewonnen door waterdamp destillatie van de verse bladeren en bloeiende toppen. Deze etherische olie is bekend om haar hulp bij angsttoestanden, rusteloosheid en virusbestrijdende eigenschap.

Bijzondere olie: Virusbestrijder

Melisse etherische olie kopen
Melissa officinalis is een vaste plant met naar citroen ruikende ovale bladeren. Melissa kan tot wel 80 cm groot worden en krijgt in de zomermaanden nietige, bleekgele bloemen. De olie is één van de kostbaarste oliën en wordt daarom vaak vervalst met citroen of citronella olie. Melisse olie is zeer populair als kruidenthee. Ze geeft namelijk een heerlijke aroma en bezit kalmerende kwaliteiten.

Studies hebben aangetoond dat een zalf met Melisse etherische olie de genezingstijd van herpes simplex I (koortslip) versnelt en nieuwe uitbraak vertraagd. Het antivirale karakter van Melisse olie is o.a. getoond door Kucere en Hermann (1967) bij herpes I en II, de bof en influenza.

Op de huid kan Melisse olie ingezet worden bij een vette huid, acne, allergieën (dosering 1%), insectenbeten, herpesinfecties. Bij een koortslip druppel je 1 druppel op een wattenstaafje en dep je deze op de koortslip. Elke uur herhalen. Bij wondjes stopt Melisse olie de bloeding. De olie is huidverzorging na bestraling. In een huidolie of massage olie vertraagt de olie de circulatie, verlaagt de bloeddruk, versterkt en vertraagd het hart. Hierdoor kan de olie goed ingezet worden tijdens crisismomenten om zo het hartritme weer rustig te krijgen.

Voordelen Melisse Etherische olie

 • Bestrijdt virussen (herpes I en II, de bof en influenza)
 • Bloeddrukverlagend en hart versterkend
 • Helpt bij insectenbeten
 • Kalmeert de zenuwen bij angst en rusteloosheid (hart chakra)

Emotionele en psychische werking 

Melisse essentiële olie wordt verbonden met stervensbegeleiding. Het geeft troost aan de mensen die achterblijven na een plotselinge dood van een geliefd persoon. Het geef ook troost aan mensen die weten dat ze gaan sterven. Het zoete, frisse aroma van Melisse olie lijkt angst en spijt weg te blazen en brengt een beschermend en omhullend gevoel. Voor mensen die zich bezig houden met vorige levens kan Melisse etherische olie helpen deze herinneren. Misschien is dat wel de grootste kracht van Melisse bij het sterven; het besef dat we een vorige leven hebben gehad, geeft ook de zekerheid dat weer opnieuw mogen beginnen. De aard van de plant weerspiegelt dit idee, zelfs als de Melisse plant volledig is terug gesnoeid, herstelt deze zich en groeit weer uit. Melisse essentiële olie kalmeert de zenuwen en laat het leven beminnen. Melisse essence schenkt vitaliteit en maakt seksueel begeerlijk.

Affirmatie

“Zet je hart open, de wereld is je vriend.”

Specificaties 


melissa qouteNaam: Melisse (Melissa)
Botanische naam: Melissa officinalis
Plantfamilie: Lipbloemigen (Lamiaceae)
Land van Herkomst: Slovenië
Winning: Waterdampdestillatie
Kleur: Licht geel tot geelgroen
Geur: Zoet, groen citroen achtig

High Therapeutic Grade: 
Biologisch: 
Vegan: 
Dierproefvrij: 

Melissa essentiële olie laat zich goed combineren met:


BergamotGemberGeranium, Jasmijn, Jeneverbes, KamilleLavendel, Marjolein, Neroli, RoosWierook en Ylang ylang

Contra-indicaties


Is niet giftig of irriterend. Bij een gevoelige huid eerst de olie verdund op de elleboog doen en 24 uur laten zitten om te kijken of er reacties zijn. Door de hoge gehalte aan citral kan Melisse olie op de gevoelige huid irriteren. Inwendig gebruik moet worden vermeden bij glaucoom (oogziekte) en prostaat hyperplasie.

Extra informatie

Gewicht 50 g
Afmetingen 2.5 × 2.5 × 6.5 cm
Inhoud

10 ml

Certificaat

Biologisch

Materiaal Verpakking

Glas

Wordt geleverd met

Druppeldop

6 beoordelingen voor Melissa essentiële olie 10ml

 1. Karin van der Bie (winkelmanager)

  Super goede kwaliteit zeg!

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 2. Cloe

  Mooie prijs, goede kwaliteit

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 3. Steven F

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 4. LeonardVub

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 5. CharlesRit

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 6. Joseph

  Heerlijke olie!

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
Een beoordeling toevoegen