Lemongrass essentiële olie 10ml

(2 klantbeoordelingen)

8,95

Frisse, zoete geur

✓  High Therapeutic Grade
  Verdrijft onaangename geurtjes
  Beschermt tegen muggen, vliegen en teken
  Verbetert onderhuid bindweefsel bij cellulite
 Maakt helder en verbetert concentratie
  Goed bij acne en vette huid.

985 op voorraad

Beschrijving

Lemongrass essentiële olie heeft een krachtige, frisse, citroenachtige geur. De olie wordt gewonnen uit waterdamp destillatie van de verse grassen. De olie wordt wereldwijd veel in schoonmaakproducten gebruikt. Ze verjaagd onprettige geuren, is insectenwerend en geeft helderheid.

Bijzondere olie

lemongrass olie

Lemongrass (Citroengras) is een grassoort waarvan de olie ruikt naar citroen, maar iets bitterder. De grassen komen veel voor in India en Thailand en is in de Indonesische en Thaise keuken bekend onder de naam sereh. De grassen kunnen tot wel een meter hoog worden. Lemongrass olie verfrist en is een echte oppepper door zijn kruidige citroenaroma.

Lemongrass olie is tegelijkertijd verkoelend op lichaam en geest. Het is een geschikte olie om koorts te verlagen en acute ontstekingen (hitte) in het lichaam te bestrijden. Dat is ook de reden dat de olie vaak bij tropeninfecties wordt ingezet. De olie werkt ook nog eens anti-bacterieel en schimmeldodend. In lage dosering ontspant lemongrass essentiële olie de spieren en kan bij spierkrampen en andere spanningen in het lichaam worden ingezet.

De geur van Lemongrass essentiële olie is krachtig en kan daarom goed onaangename geuren (zoals rook) maskeren. De microbendodende werking van lemongrass zorgt voor een zuiverende en desinfecterende werking als de olie wordt verdampt. Een goede olie ter voorkoming en bestrijding van het griepvirus en luchtweginfecties door bacteriën en schimmels.

Op de huid is de olie in te zetten bij een vettige huid, acne en vergrote poriën. De samentrekkende, versterkte en ontstoppende werking zorgt dat de huid weer mooi glad wordt. De schimmeldodende en antibacteriele werking gaat huidparasieten, zwemmerseczeem en overmatig zweten tegen. Hierdoor kan ze goed gebruikt worden in zelf gemaakte deodorants. De samentrekkende werking en versterking van het onderhuids bindweefsel heeft de huid profijt van die last heeft van cellulite.

Voordelen Lemongrass etherische olie:

 • Koorts verlagend en bestrijdt infecties
 • Schimmeldodend en anti-bacterieel
 • Verdrijft onaangename luchtjes zoals rook
 • Insektwerend, beschermt tegen muggen, vliegen en teken
 • Goed bij een vette huid, acne en verstopte poriën
 • Opmonterend, concentratie verhogend en activerend (zonnevlecht chakra)

Emotionele en psychische werking

lemongrass struik

Lemongrass olie draagt bij aan een optimistische stemming. De olie verdrijft lusteloosheid en moedeloosheid en versterkt als men zich zwak voelt. Het verfrissende van de geur helpt om nieuwe ideeën en inzichten te verkrijgen en is daarom een goede begeleider bij veranderingsprocessen.

De frisse geur van lemongrass etherische olie geeft heldere gedachten als we ons voor een lange tijd moeten concentreren. Ideaal bij lange autoritten, overwerk en lange vergaderingen. Naast de frisheid van de olie geeft de olie ook hitte die in ons lichaam energie oplevert bij nieuwe denkprocessen.

Psychische is citroengras olie een krachtige olie die ervoor zorgt dat je energieveld gezuiverd wordt. Als je geen helderheid voelt, uitgeput en kwetsbaar dan kan je de olie goed gebruiken. De olie helpt je oude beperkingen, allerlei toxisch energiën en vel negativiteit loslaten. Lemongrass olie geeft je het vertrouwen in je levensweg terug en sterkt je om verder te gaan zonder dat je daarbij aan jezelf hoeft te twijfelen. Je ervaart helderheid, zodat je op alle niveaus jouw ‘ik ben’ kunt volgen.

Affirmatie 

“Alles is fris en nieuw.”

Specificaties 


Naam: Citroengras (Lemongrass)lemongrass quote
Botanische naam: Cybopogon citratus
Plantfamilie: Grasachtigen (Poaceae/ Gramineae)
Land van Herkomst: India
Winning: Waterdampdestillatie
Kleur: Helder geel
Geur: Krachtig, Fris, kruidig en citroenachtig

High Therapeutic Grade: 
Biologisch: 
Vegan: 
Dierproefvrij: 

Lemongrass essentiële olie laat zich goed combineren met:


Bergamot, Cederhout, Cypress, Eucalyptus, Geranium, Grapefruit, Lavendel, Mandarijn, Marjolein, Palmarosa, Petitgrain, Rozemarijn en Zilverspar.

Contra-indicaties


Is niet giftig, maar kan soms huidirritatie veroorzaken, vermijd de olie op de gevoelige of beschadigd huid. Alleen uitwendig gebruiken bij de zwangerschap. Bij glaucoom (oogziekte) de olie niet inwendig gebruiken.

Extra informatie

Gewicht 40 g
Afmetingen 2.4 × 2.4 × 6.5 cm
Inhoud

10 ml

Certificaat

Biologisch

Materiaal Verpakking

Glas

Wordt geleverd met

Druppeldop

2 beoordelingen voor Lemongrass essentiële olie 10ml

 1. Jolanda (winkelmanager)

  Echt een heerlijke geur. Vedrijft snel nare geurtjes, doe hem dagelijks in de diffuser voor een heerlijke geur in huis.

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 2. Linda (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
Een beoordeling toevoegen