Ginger (Gember) essentiële olie 10ml

(2 klantbeoordelingen)

10,95

Warm, kruidig en verwarmend

✓  High Therapeutic Grade
  Stimuleert de bloedcirculatie
  Werkt licht pijnverdovend
  In te zetten bij kiespijn

484 op voorraad

Beschrijving

Gember essentiële olie heeft een warme, kruidige, iets zoete geur. De olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie uit de verse wortels. De etherische olie werkt zeer verwarmend. Bij pijnlijke spieren.

gember plantBijzondere olie

De gemberplant is een tot 1,2 meter vaste hoge plan met een rietachtige stengel, lange smalle bladeren, op orchideeën lijkende bloemen en snel vertakte wortelstokken.  Gember is één van de belangrijkste en oudste specerijen en wordt al meer dan 3000 jaar in Azië gecultiveerd voor culinaire en medicinale eigenschappen. Opmerkelijk is dat gember in 3 grote gezondheidstradities voorkomt: Chinese geneeskunst, Ayurveda en de Griekse geneeskunde. Alle drie zijn ze opvallend eensgezind over de werking van gember: verwarmend, stimulerend en pijnverlichtend.

Via verdamping is de olie goed in te zetten bij ontstoken neusslijmvlies en bronchitis. Gember veroorzaakt ontspanning van de gladde spieren in de luchtwegen en zorgt voor schone luchtwegen. Daarom is gember olie ook een natuurlijk middel bij astmapatiënten. Alleen al de geur van Gemberolie kan misselijkheid (wagenziekte, zwangerschap of chemotherapie) verlichten en zelfs voorkomen, vooral de eerste 6 uur na inhalatie. Door de verwarmende en stimulerende werking van Gember olie als een natuurlijk afrodisiacum werken en het libido verhogen. Doe hiervoor 2 druppels onder de voeten of op de onderbuik.

Verwarmend de huid

Op de huid (toegevoegd aan een basisolie) is gember geschikt als verwarmer en pijnverdover bij jicht en spierpijn. De olie werkt ontstekingsremmend en pijnverdovend bij reuma en artrosepijn. De olie doet de bloedcirculatie stimuleren. Gember essentiële olie is verbazend zacht en huidvriendelijk. Gember remt de ontstekingen en de antioxidanten in de olie maakt dat gemberolie een beschermend effect heeft op huidveroudering. Elke (sport)masseur zou gember olie in huis moeten hebben. Bij kiespijn werkt Gember olie licht pijnverdovend; een druppeltje olie insmeren op de pijnlijke kies. Gember olie wordt in China gebruikt voor de behandeling van veel aandoeningen waaronder reuma, malaria en verkoudheid.

Voordelen Gember etherische olie:

 • Verwarmend (bij koude), stimulerend en pijnverlichtend
 • Werkt ontkrampend, pijnverdovend en ontstekingsremmend
 • De geur gaat misselijkheid tegen (bijv bij wagenziekte)
 • In te zetten bij misselijkheid en kiespijn
 • Activeert, stimuleert en bevordert de concentratie (Wortelchakra)

Emotionele en psychische werking

gember bloem

De olie is de grote verwarmer. Gember brengt levenskracht en geeft energie in tijden van lichamelijk en psychische zwakte. Een olie die bij de winter past wanneer we ons allen omhullen en verwarmen. Gember olie wakkert een je mentaliteit aan die op je eigen integriteit gebaseerd is. De olie helpt je de slachtofferrol los te laten en jezelf open te stellen voor de juiste weg naar een succesvol leven, jij bepaalt immers zelf wat voor jou succesvol is. De geur werkt stimulerend en activerend bij vermoeidheid. 

Psychisch werkt gember stimulerend, ze bevordert de concentratie, verwarmt bij depressie en moedeloosheid en geeft zelfvertrouwen. De olie maakt direct verstarringen en verhardingen in je los, ze helpt bij het loslaten van blokkades en laat je energie weer vrij stromen. De olie is voor iedereen die te hard met zichzelf en anderen omgaat, te gedisciplineerd leeft. Gember etherische olie mobiliseert heel sterk wilskracht en onderscheidingsvermogen.

Gember olie stimuleert de verbeelding en is daarom bij uitstek de essence voor kunstenaars of mensen die moeite hebben vorm te geven aan hun leven of hun eigen mogelijkheden niet zien. Het is eveneens een licht afrodisiacum.

Affirmatie

“Ik breng weer pit in je leven”. of “Succesvol zijn is je geboorterecht.”

Specificaties 


Naam: Gember (Ginger)Gember qoute
Botanische naam: Zingiber officinale
Plantfamilie: Gemberfamilie (Zingiberaceae)
Land van Herkomst: Madagascar
Winning: Waterdampdestillatie
Kleur: Lichtgeel tot groen
Geur: Warm en kruidig met een zoete ondertoon

High Therapeutic Grade: 
Biologisch: 
Vegan: 
Dierproefvrij: 

Gember essentiële olie laat zit goed mengen met:


Citroen, Cederhout, Eucalyptus, Geranium, Neroli, Patchouli, Petitgrain, Roos, Rozenhout, Sandelhout, Vetiver, Wierook en Ylang-Ylang.

Contra-indicaties


In lage dosering is gember etherische olie niet giftig en zeer huidvriendelijk. De olie geeft zelden bijwerkingen. De fototoxische werking van gember is te verwaarlozen. Geen inwendig gebruik bij mensen met bloedverdunnende medicijnen. Gember kan inwendig bij zwangere vrouwen worden gebruikt, echter in een lage dosing (2 druppels per dag). Bij baby’s en kleine kinderen kan de olie niet Inwendig worden gebruikt.

Extra informatie

Gewicht 50 g
Afmetingen 2.5 × 2.5 × 6.5 cm
Inhoud

10 ml

Certificaat

Biologisch

Materiaal Verpakking

Glas

Wordt geleverd met

Druppeldop

2 beoordelingen voor Ginger (Gember) essentiële olie 10ml

 1. Jolanda (winkelmanager)

  Heerlijk verwarmende geur

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
 2. Katrien Lens (geverifieerde eigenaar)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  Eerste keer dat ik het gebruik.

  Was deze recensie nuttig voor je?
  Ja
  Nee
Een beoordeling toevoegen