Ginger (Gember) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

(5 klantbeoordelingen)

10,95 incl. BTW

Eigenschappen Gember olie

 • Geur: Warme, kruidige, verwarmende geur
 • INCI: Zingiber officinale
 • Extractie: Waterdamp destillatie
 • Kleur: Lichtgeel tot groen
 • Consistentie: Dun 
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologisch vegan, organic en natural100% puur

 

 

Op voorraad

Beschrijving

Gember essentiële olie heeft een warme, kruidige geur. De olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie uit de verse wortels. Gember olie is  verwarmend.

Bijzondere olie

De Gemberplant is een tot 1,2 meter vaste hoge plant. Ze heeft een rietachtige stengel, lange smalle bladeren en op orchideeën lijkende bloemen. De wortelstokken in de aarde vertakken vrij snel. Gember is één van de belangrijkste en oudste specerijen. Ze wordt al meer dan 3000 jaar in Azië gecultiveerd voor haar culinaire en medicinale eigenschappen. 

In de aromatherapie

gember plant

Opmerkelijk is dat Gember in 3 grote gezondheidstradities voorkomt: Chinese geneeskunst, Ayurveda en de Griekse geneeskunde. Alle drie zijn ze opvallend eensgezind over de werking van Gember. Samengevat is Gember olie verwarmend, stimulerend en pijnverlichtend.

Gember olie is verwarmend. Mede door haar circulatie bevorderende  eigenschappen is ze in staat om het hele lichaam te verwarmen. Zowel de huid, armen en benen als ook de organen intern. Gemberolie bevordert de eetlust. Ze stimuleert, geeft meer energie en helpt de darmen te reinigen. De pijnverlichtende werking is handig bij bijvoorbeeld kiespijn. Eén druppels is al voldoende.

De verwarmende en stimulerende werking maakt Gember ook tot een natuurlijk afrodisiacum die het libido verbetert. Doe hiervoor 2 druppels puur onder de voeten of op je onderbuik. Tot slot werkt Gember goed bij seizoensgebonden oncomfortabelheden. Ze maakt de luchtwegen schoon zodat je weer vrijer kunt ademhalen. 

Op de huid

Op de huid is Gember olie een echte verwarmende en stimulerende olie voor de spieren en gewrichten. Daarbij werkt de olie werkt ook nog eens ontstekingsremmend en pijnverdovend. En de olie heeft een gunstig effect op de bloedcirculatie. Dit maakt dat elke (sport)masseur zou daarom Gember olie in huis moeten hebben.

Gember essentiële olie is zacht en huidvriendelijk. Gember remt de ontstekingen. De antioxidanten in de olie maakt dat gemberolie tevens een beschermend effect heeft op huidveroudering. Perfect als je zelf je eigen dagcrème voor de oudere huid wilt maken!

Voordelen Gember etherische olie:

 • Verwarmend (bij koude), stimulerend en pijnverlichtend
 • Werkt ontkrampend, pijnverdovend en ontstekingsremmend
 • Voor goede de werking van spieren en gewrichten.
 • Draagt bij aan een goede spijsvertering
 • Draagt bij aan het versterken van vitaliteit en energie.
 • Activeert, stimuleert en bevordert de concentratie (Wortelchakra).

Emotionele en psychische werking

gember bloem

De olie is de grote verwarmer. Gember olie brengt levenskracht en geeft energie in tijden van lichamelijk en psychische zwakte. Een olie die bij de winter past wanneer we ons allen omhullen en verwarmen. Gember olie wakkert een je mentaliteit en integriteit aan. De olie helpt je de slachtofferrol los te laten en jezelf open te stellen voor de juiste weg naar een succesvol leven. Jij bepaalt immers zelf wat voor jou succesvol is. De geur werkt stimulerend en activerend bij vermoeidheid. 

Psychisch werkt gember stimulerend. Ze bevordert namelijk de concentratie. Ze verwarmt tevens bij depressie en bij een moedeloos gevoel. Gember geeft je zelfvertrouwen. De olie maakt direct verstarringen en verhardingen in je los. Ze helpt bij het loslaten van blokkades en laat je energie weer vrij stromen. De olie is voor iedereen die te hard met zichzelf en anderen omgaat en te gedisciplineerd leeft. Gember etherische olie mobiliseert wilskracht en onderscheidingsvermogen.

Gember olie stimuleert de verbeelding en is daarom bij uitstek de essence voor kunstenaars. Ook helpt  ze mensen die moeite hebben vorm te geven aan hun leven. De olie laat je je eigen mogelijkheden niet zien. Het is eveneens een licht afrodisiacum.

Affirmatie

“Ik breng weer pit in je leven”. of “Succesvol zijn is je geboorterecht.”

Gember essentiële olie laat zit goed mengen met:


Citroen, Cederhout, Eucalyptus, Geranium, Kaneel, Neroli, Patchouli., Petitgrain, Roos, Rozenhout, Sandelhout, Vetiver, Wierook en Ylang-Ylang.

Contra-indicaties


In lage dosering is Gember etherische olie niet giftig en zeer huidvriendelijk. De olie geeft tevens zelden bijwerkingen. Bij  bloedverdunnende medicijnen mag je de olie niet inwendig gebruiken. Ook bij baby’s en kinderen wordt inwendig gebruik afgeraden. Zwangere vrouwen mogen dit dan weer wel. Echter wel in een lage dosing (2 druppels per dag).

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Gember (Ginger)

Botanische naam: Zingiber officinaleGember qoute

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

Plantfamilie: Gemberfamilie (Zingiberaceae)

Extractie: Waterdamp destillatie

Gebruikte delen: Wortels

Land van herkomst: India

Kleur: Lichtgeel tot groen

Consistentie: Dun 

Geur: Warme, kruidige, verwarmende geurur

Werking: Verwarmt lichaam en geest

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Zingiber officinale

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 4% bij volwassenen in een basisolie

In het bad: Maximaal 8 druppels in een vol bad

Inname: 1 druppel in 500 ml heet water

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

Kiespijn: Gember olie werkt pijnverdovend. Bij kiespijn doe je 1 druppel op de kiezen om de pijn te verminderen

Libido: Om het libido te verbeteren doe je 2 druppels puur onder de voeten of op de onderbuik. Gember werkt als een natuurlijk afrodisiacum

Luchtwegen: Gember olie zorgt voor schonere luchtwegen. Verdamp de olie in de diffuser of verwerk de olie in een huidolie.

Spijsvertering: Gember olie heeft een zeer gunstig effect op de darmen. Gember stimuleert de stofwisseling en stimuleert de spijsvertering. Een druppel opgelost in een theelepel honing en vervolgens aan heet water toevoegen. Zo heb je een Gember thee.

Spieren en gewrichten: Toegevoegd aan een basisolie is Gember geschikt voor de spieren en gewrichten. De olie werkt verwarmend, is ontstekingsremmend en pijnverdovend. Tevens remt de olie ontstekingen en stimuleert de olie de bloedcirculatie. Ideaal voor een sportmassage!

Vermoeidheid: Een paar druppels in de diffuser werkt stimulerend en activerend.

Zwakte: Gember olie brengt levenskracht in tijden van lichamelijk en psychische zwakte. Ze wakkert tegens je mentaliteit en integriteit aan. 

5 beoordelingen voor Ginger (Gember) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

 1. Jolanda (store manager)

  Heerlijk verwarmende geur

  (0) (0)
 2. Katrien Lens (geverifieerde eigenaar)

  Eerste keer dat ik het gebruik.

  (0) (0)
 3. Daisy Vermeulen (geverifieerde eigenaar)

  Echt een olie om te detoxen en alle gifstoffen het lichaam uit te bannen. De olie doet duidelijk de spijsvertering op gang zetten.

  Afbeelding #1 van Daisy Vermeulen
  (0) (0)
 4. Debora Slingerland (geverifieerde eigenaar)

  Awesome oil! Love it!

  Afbeelding #1 van Debora Slingerland
  (0) (0)
 5. Hannie Halma (geverifieerde eigenaar)

  Hetzelfde als boven.

  (0) (0)
Een beoordeling toevoegen