Wintergreen (Wintergroen) essentiële olie 10ml

(1 klantbeoordeling)

8,95

Zoete, houtachtige geur

High Therapeutic Grade
Stimuleert om te kunnen loslaten.
 Goed bij spier- en gewrichtspijn
Ideaal voor in de massage olie

293 op voorraad

Beschrijving

Wintergreen of Wintergroen essentiële olie heeft een houtachtige, fruitige geur. De olie wordt gewonnen door waterdamp destillatie van de bladeren. Ze staat bekent om haar pijnverdovende werking en werkt als een natuurlijke aspirine.

Bijzondere olie: natuurlijke aspirine

wintergroen olieDe Gaulheria procumbens is een kruipende heestertje tot 15 cm groot met glimmende ellipsvormige bladeren en roze witte bloemen in de zomer, gevolgd door rode bessen in de winter. De struik komt veel voor in koele bossen in Noord-Amerika. Ze gebruiken de plant daar om pijn te verlichten, koorts te verlichten en de ademhaling onder controle te krijgen tijdens inspanning. De olie wordt in zeer sterke verdunning gebruikt in tandpasta, kauwgom en frisdranken. De olie is sterk opwekkend op de geest en verlicht hoofdpijn doe veroorzaakt wordt door leverklachten.

De olie is een zeer rijke natuurlijke bron voor methylsalicylaat (maar liefst 98%) dit is een ontstekingsremmende stof die het gelijke effect heeft als aspirine. Deze grondstof, gebruikt in veel geneesmiddelen en sportcrèmes gebruikt. 

Op de huid heeft Wintergroen essentiële olie een ontstekingsremmende werking bij huidinfecties en acne. In combinatie met lavendel, eucalyptus en pepermunt werkt Wintergroen olie krampstillend bij pijnlijke spieren, artritis, ischias en epicondylitis.

Voordelen Wintergroen etherische olie: 

 • Sterk ontstekingsremmend en pijn verlichtend
 • Verlicht hoofdpijn en stimuleert (de lever)
 • Anti-reumatisch en sterk krampstillend
 • Geeft je sterke innerlijke kracht

Emotionele en psychische werking

Wintergroen olie helpt het best bij geestelijke traagheid en verstarring. Als uit gemakzucht of ontwetendheid vooroordelen bestaan en de mens de bereidheid heeft verloren om vooringenomen situaties en meningen op zich te laten inwerken, krijgt men van Wintergreen olie de kans om zijn sjabloondenken en -voelen los te laten.

De olie geeft je een sterke innerlijke kracht en nodigt je uit om je voor de wijsheid van het Goddelijke open te stellen en om vanuit het liefdevolle aspect te handelen. Wintergroenolie herinnert je eraan dat je in je leven niet alles zelf hoeft te dragen, maar dat je altijd terug kunt vallen op steun van het Goddelijk. De olie geeft je zekerheid en moed om te vertrouwen dat j op elke bomen de beslissing kunt nemen die juist is voor je.

Affirmatie 

“Het leven is altijd weer nieuw, vergeet je oude patroon.”

Specificaties


Naam: Wintergroen (Wintergreen)wintergeen quote
Botanische naam: Gaultheria procumbens  (Ericaceae)
Plantfamilie: Ericagewassen
Land van Herkomst: Nepal
Winning: Waterdampdestillatie
Kleur: Helder tot lichtgeel
Geur: Intens zoet houtig en licht rokerig

High Therapeutic Grade: 
Biologisch: 
Vegan: 
Dierproefvrij: 

Wintergroen essentiële olie laat zich goed combineren met:


Dennen, Lavendel, Cypress, Jeneverbes, Citrus (zoals Citroen, Sinaasappel, Neroli, Petitgrain)- en Muntoliën (zoals Kruizemunt en Pepermunt),  maar ook Tijm en Ylang-Ylang.

Contra-indicaties


Kan irritaties en overgevoeligheid veroorzaken. Niet geschikt voor inname. Tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode alleen verdampen. Niet gebruiken bij baby’s en kinderen tot 6 jaar. Vermijd Wintergreen olie bij het gebruik van bloedverdunnende middelen en bij een overgevoeligheid voor aspirine.

Extra informatie

Gewicht 50 g
Afmetingen 2.5 × 2.5 × 6.5 cm
Inhoud

10 ml

Certificaat

Biologisch

Materiaal Verpakking

Glas

Wordt geleverd met

Druppeldop

1 beoordeling voor Wintergreen (Wintergroen) essentiële olie 10ml

 1. Lisetje v. (winkelmanager)

  Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  0 op 2 mensen vonden dit nuttig. Was deze beoordeling nuttig voor jou?
  Ja
  Nee
Een beoordeling toevoegen