Neroli (oranjebloesem) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

(6 klantbeoordelingen)

22,95 incl. BTW

Eigenschappen Neroli olie

 • Geur: Sterke, kruidige en fruitige geur
 • INCI: Citrus Aurantium
 • Extractie: Waterdamp destillatie
 • Kleur: Lichtgeel
 • Consistentie: dun 
 • Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

100% biologisch vegan, organic en natural100% puur

 

 

Beschrijving

Neroli (oranjebloesem) essentiële olie is kruidig en fruitig. De olie heeft een sterk effect op de psyche. Ze werkt als een antidepressivum. En ze is een natuurlijke rustgever. Op de huid werkt de olie verzachtend en verzorgend.

neroli boomBijzondere olie

De bittere sinaasappel of bigaarde (Citrus aurantium) is een boom die wel 10 meter lang kan worden. Van origine komt de bittere sinaasappel uit Oost-Indië. Voor de parfumindustrie is Neroli olie één van de belangrijkste bloemenoliën. Ze wordt veel verwerkt in eau de colognes. Oranjebloesemwater wordt veel gebruikt als smaakmaker in desserts en dranken.

In de Aromatherapie

Neroli olie is een belangrijke olie voor de aromatherapie door de sterke kalmerende en antidepressivum werking. Het wordt wel de grote ‘trooster’ genoemd in tijden van verdriet en strijd. Neroli heeft een opbeurende geur. De olie is antiseptisch en bloeddruk regulerend. Ze draagt bij aan een gezonde de werking van de lever en milt. Neroli heeft een krampstillende en infectie bestrijdende werking. Hierdoor kan de olie ondersteunend zijn bij luchtwegklachten. Neroli kalmeert het sympatische deel van het autonome zenuwstelsel.

Op de huid

Neroli etherische olie één van de beste oliën bij ontsierde aders en het voorkomen van striae. De olie heeft een verzachtende en verzorgende werking op de huid. Veel huidtypes verbeteren bij deze olie: droge, vette, oudere en gevoelige huid. Neroli verbetert de elasticiteit en is een ader- en harttonicum. De essentiële olie ondersteunt een goede doorbloeding. Hierdoor kan ze goed in een sport massage olie gemengd worden. Op de huid, gemengd in een vette plantolie, past Neroli weer bij een huid met gesprongen adertjes (couperose) en deze olie zou ook zwangerschapsstrepen kunnen voorkomen.

Voordelen Neroli etherische olie:

 • Antiseptisch
 • Bloeddruk regulerende werkingNeroli olie
 • Helpt bij ontsierde adertjes
 • Verbetert alle huidtypes:
 • Draagt bij aan een goede huidelasticiteit
 • Stimuleert de doorbloeding
 • Heerlijke, vrolijke en opbeurende geur

Emotionele en psychische werking

Neroli olie verspreidt een unieke zoete en fruitige geur en heeft een sterk effect op de psyche en geest. Ze maakt hierdoor direct weer vrolijk! De olie geldt als één van de beste oliën om je op te beuren en weer moed te geven. Neroli kalmeert ook het zenuwstelsel. De olie heeft hierdoor een kalmerende werking op mensen die geplaagd worden door bijvoorbeeld: slapeloosheid, panische angsten, hysterische of depressieve buien. Ook na een opwindende, geestelijk uitputtende periode helpt Neroli olie. Als iemand zojuist een shock heeft ondergaan werkt deze olie als eerste hulp olie om weer bij zinnen te komen.

Tot slot wantrouwt Het Nerolitype de wereld en tracht zijn problemen te ontvluchten. Hij kan zijn problemen niet eeuwig negeren. Niet altijd in een droomwereld leven. En niet steeds maar vage plannen maken. Het Neroli-type moet dus leren met beide voeten stevig op de grond te staan en de waarheid moedig onder ogen te zien.

Affirmatie: 

“Kom hier, ik bescherm je.”

Neroli essentiële olie laat zich goed combineren met:


BergamotBenzoë, Geranium, Jasmijn, Helicryse. Lavendel, Roos, SandelhoutWierook en andere citrusoliën.

Contra-indicaties


De olie is niet giftig of irriterend. En veroorzaakt geen overgevoeligheid. De olie is goed te verdragen, ook bij zwangeren en kinderen.

Specificatie

Inhoud: 10 ml

Keurmerk: Biologisch

Naam: Neroli (Oranjebloesem)Neroli qoute

Botanische naam: Citrus Aurantium

Kwaliteit: 100% puur, biologisch en compleet

Plantfamilie: Ruitgewassen (Rutaceae)

Extractie: Waterdampdestillatie

Gebruikte delen: Bloesems

Land van herkomst:Marocco

Kleur: Lichtgeel

Consistentie: Dun

Geur: Kruidige, bitter en fruitige geur

Werking: Vrolijkt op en is troostend

Vegan en Dierproefvrij: ja

Ingrediënten: 100% Citrus Aurantium

Gebruikswijze & Dosering

In de aromaverdamper: Enkele druppels, naar eigen voorkeur

Op de huid: Maximaal 5% bij volwassenen in een basisolie

In het bad: Maximaal 5 druppels in een vol bad

Essentiële oliën zijn krachtige kruiden extracten en conform aan Warenwetbesluit Kruidenpreparaten anno 2001. Al onze essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door USDA. 

Toepassingen

Bloeddruk: Voor mensen met een hoge bloeddruk is Neroli een uitkomst. Oranjebloesem doet de bloeddruk reguleren. Doe een paar druppels in een eetlepel basis olie in een warm bad.

Doorbloeding: Doordat Nerolie de doorbloeding stimuleert wordt ze vaak toegevoegd aan een sportmassage olie. Doe een paar druppels in Arnica olie om de doorbloeding te stimuleren.

Elasticiteit: Deze oranjebloesem olie verbetert elasticiteit van de huid. Veel huidtypes verbeteren bij deze olie: droge, vette, oudere en gevoelige huid.Doe een paar druppels in een neutrale nachtcrème en smeer de huid dagelijks in. Of maak je eigen natuurlijke nachtcrème.

Ontsierde aders: Op ontsierde aders, zoals couperose en spataderen heeft Neroli een verzachtende en verzorgende werking op de huid. Gebruik de olie in een neutrale nachtcrème op huidolie en smeer de huid dagelijks lokaal in.

Shock: Voor mensen die net een shock hebben ondergaan, zoals een scheiding of een auto ongeluk, kan Neroli de zenuwen kalmeren en schenkt je vertrouwen weer in het leven. Ze is de eerste hulp olie bij shock.

Zenuwen: Neroli olie heeft een kalmerende werking op mensen die last hebben van bijvoorbeeld slapeloosheid, angsten en depressie. Ook na een uitputtende periode helpt Neroli je weer jezelf te vinden. Neroli heeft een heerlijke, opbeurde geur. Verdamp dagelijks Neroli olie in de verdamper of gebruik de olie in een massage olie.

 

6 beoordelingen voor Neroli (oranjebloesem) BIOLOGISCHE essentiële olie 10ml

 1. Karin van der Bie (store manager)

  Wauw echt goede kwaliteit Neroli zeg!!!

  (1) (0)
 2. Bianca (geverifieerde eigenaar)

  Goede prijs kwaliteit verhouding

  (0) (0)
 3. Daisy Vermeulen (geverifieerde eigenaar)

  Hele fijne geur, goede kwaliteit. Je wordt er direct weer vrolijk van!

  Afbeelding #1 van Daisy Vermeulen
  (0) (0)
 4. Anouk (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijke geur, voelt heel puur. Tijdje gezocht bij verschillende aanbieders, maar deze is echt top. Heel blij mee en ik verheug me om ook de andere oliën te gaan proberen.

  (0) (0)
 5. Debora Slingerland (geverifieerde eigenaar)

  Heel blij met de kwaliteit, absoluut de beste van alle oliën die ik voorheen geprobeerd hebt.

  Afbeelding #1 van Debora Slingerland
  (0) (0)
 6. Rosalie (geverifieerde eigenaar)

  Deze geur is heerlijk. Ik heb ook van andere merken Neroli olie geprobeerd maar die van pure naturals is voor mij de beste

  (1) (0)
Een beoordeling toevoegen