Wat is zwarte olijvenzeep?

Geplaatst op Geef een reactie
gebruik zwarte olijvenzeep

Waar Arganolie het vloeibare goud van Marokko wordt genoemd, staat zwarte zeep bekend als het zwarte goud. Deze bijzondere zwarte zeep, ook wel sabon beldi genoemd, is gemaakt van biologische zwarte olijven en maakt de huid schoon, glad en stralend. We leggen je uit wat deze donkere zeepsoort voor jou kan doen.

Wat is Marokkaanse zwarte zeep?

In Marokko wordt zwarte zeep ook wel Sabon beldi genoemd. De zeep is niet volledig zwart; van binnen is hij groenig. Sabon beldi wordt gemaakt van zongerijpte zwarte olijven, iets wat ervoor zorgt dat de zeep rijk is aan weldadige ingrediënten, zoals vitamine E. Deze vitamine is geweldig voor de huid: het verjongt en maakt zacht en glad. Ook bevat de zwarte zeep van nature vetzuren en vitamine A. Aan sommige soorten sabon beldi is eucalyptus toegevoegd.

Een diepe reiniging met zwarte zeep

Zwarte zeep is geschikt als cleanser en exfoliant in één. Sabon beldi maakt de huid schoon en ontdoet ‘m tegelijkertijd van dode huidcellen. Dit is te danken aan de exfoliërende eigenschappen van zwarte zeep, voornamelijk door de textuur van de zeep. Zwarte zeep reinigt diep en grondig en is bovendien heel geschikt bij verschillende huidproblemen, zoals acne. Ook werkt sabon beldi actief tegen vroegtijdige huidveroudering, omdat de reinigende zeep de huid soepel en glad houdt. De grote hoeveelheid vitamine E maakt van zwarte zeep een echte anti-aging zeep.

Gebruiksaanwijzing zwarte zeep voor de huid 

Neem een kleine hoeveelheid zwarte zeep, meng met wat water en masseer in op gezicht en/of lichaam. Je kunt hiervoor je handen gebruiken, maar ook een washandje. Goed om te weten is dat zwarte zeep nauwelijks schuimt. Laat de sabon beldi vijf tot tien minuten intrekken en spoel af. Hiervoor kun je eventueel een Marokkaanse scrubhandschoen gebruiken. Het resultaat? Een zijdezachte, schone huid die straalt en glad is.

Zwarte zeep voor schoon haar

Niet alleen voor je huid doet zwarte zeep wonderen, ook je haar wordt er schoon van. Gebruik zwarte zeep eens als vervanger van je shampoo. Neem een kleine hoeveelheid sabon beldi, meng het met water en masseer in op je hoofdhuid. Laat vijf minuten intrekken en spoel grondig uit. Je zult zien en voelen dat je lokken glad en schoon zijn.

De geur van zwarte zeep 

Maak je voor het eerst kennis met zwarte zeep? Dan zal de geur je opvallen. Zwarte zeep is een natuurproduct zonder toevoegingen. Dit zorgt ervoor dat de zeep neutraal, ietwat aards ruikt. Het is even wennen, maar onprettig is de geur allerminst.

Zwarte zeep en arganolie: een dream team

Na een reinigingsbeurt met zwarte zeep kan de huid wat droog aanvoelen. De oplossing: Arganolie. Een huid die grondig is gereinigd met zwarte zeep neemt Arganolie sneller op, wat de voordelen van Arganolie ten goede komt. Arganolie laat de huid weer prettig aanvoelen. Bovendien geeft Argan olie een gezonde gloed aan je gezicht, werkt het hydraterend én verjongend. Sabon beldi en Arganolie zijn een perfect koppel.

Kies voor de beste kwaliteit

BlackSoap en Arganolie zijn natuurlijke producten en dat is de kracht van haar werking. Arganolie doet voor je huid wat gezonde voeding voor je lichaam doet. Eén avond gezond eten is niet hetzelfde als structureel gezond leven. Zo is het voor je huid ook niet voldoende om het één keer goed te voeden. Voor een blijvend gezonde en gave huid is het nodig om arganolie dagelijks te gebruiken. Wil je Blacksoap en Arganolie opnemen in je dagelijkse huidverzorgingsritueel? Ga dan altijd voor de beste kwaliteit.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.1 / 5. Aantal stemmen: 22

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie