Etherische olie bij Blaasontsteking

Geplaatst op Geef een reactie
Aromatherapie bij blaasontsteking
De meeste vrouwen hebben er weleens last van gehad, blaasontsteking. Enorm vervelend; een brandend gevoel en continu naar het toilet moeten.

Bij de dokter wordt je waarschijnlijk aan de antibiotica gezet. Je bent er snel vanaf, maar is het wel gezond en veilig? Mensen die liever geen kuur gebruiken grijpen naar cranberrysap. Lekker zo’s sapje, maar is het wel effectief? Wat een verwarring! Een blaasontsteking moet serieus genomen worden, negeren kan ernstige gevolgen hebben. Wat is dan wijsheid? Toegeven aan de antibiotica, of het heft in eigen handen nemen? Dat ligt aan de ernst en aard van de ontsteking en de natuurlijke middelen die je gebruikt als natuurlijke behandeling.

Wat te doen bij een acute blaasontsteking

Een blaasontsteking is eigenlijk een ontsteking van de urinewegen waarbij de ontsteking zowel in de blaas als in de urinebuis of urineleiders kan zitten. Er zijn twee verschillende soorten blaasontsteking: acute en chronische blaasontsteking. Bij acute blaasontsteking heb je last van een infectie door bacteriën. Bij chronische blaasontsteking zijn bacteriën niet het probleem, maar is de blaas continu ontstoken door een beschadiging van slijmvlies.

Dokter of zelf dokteren? 

Soms gaat een lichte blaasontsteking vanzelf over. Toch is het niet raadzaam om bij een blaasontsteking met de armen over elkaar te gaan zitten om het simpelweg uit te zitten. Je kunt er voor kiezen om langs de dokter te gaan om te controleren of je daadwerkelijk last hebt van een ontsteking. Als je daadwerkelijk een acute blaasontsteking hebt dan krijg je hoogstwaarschijnlijk een antibioticumkuur voorgeschreven. Het is echter niet nodig en aan te raden om voor elke ontsteking een kuur te nemen. Zeker niet als je regelmatig last hebt van de blaasontstekingen. Je kunt namelijk op den duur  resistent worden voor het antibioticum en daarnaast haalt het ook de goede bacteriën in de darmen weg. Hierdoor creëer je een disbalans in de darmflora en dit kan allerlei nare gevolgen hebben voor je gezondheid en humeur. En dit wil je zeker niet hebben, houd jezelf dus goed in de gaten. Voel dus bij jezelf aan en vraag aan de dokter of het een milde ontsteking is. Dan kun je namelijk eerst het heft zelf in handen nemen. Milde blaasontstekingen kunnen namelijk goed verholpen worden met de juiste natuurlijke middeltjes.

Blaasontsteking voorkomen en verhelpen

Drink genoeg water, en ga regelmatig naar de wc en plas je blaas goed leeg. Herken je de pijn van een lichte ontsteking, probeer dan zelf in te grijpen met minder drastische maatregelen dan antibiotica. Wist je dat je met een paar kleine aanpassingen of toevoegingen in je voedingspatroon de klachten van een blaasontsteking kan verlichten, verhelpen en zelfs voorkomen?

Welke etherische olie werken bij blaasontsteking? 

Bergamot, Kamille, Citroen en Lavendel zijn de beste middelen, als zitbad of als wassing. Maak een 1⁄2 % oplossing. Ook een massage olie met bovengenoemde oliën zachtjes op de onderbuik en rug gewreven zal verlichting brengen. Via de huid zal het snel in het bloed en daarmee in de urine terecht komen, waar het zijn bacteriedodende werk kan verrichten.

Wat kan je nog meer doen?Citroensap

– Drink veel, liefst Kamille of Citroenthee. Dit werkt ontstekingsremmend, samentrekkend en urinedrijvend.

– Bij chronische blaasontsteking kan een week lang cranberries + vitamine C + Echinacea erbij nemen

Kies voor kwaliteit

Ga altijd voor kwaliteit! Een parfumolie is niet hetzelfde als een echte olie en zal ook niet de therapeutische waarde hebben die een etherische olie met zich meeneemt. Kies daarom altijd voor kwaliteit! Bij Pure Naturals bieden we alleen etherische olie van High Therapeutic Grade en de hoogste kwaliteit verkrijgbaar. Kies voor kwaliteit, kies Pure Naturals.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.6 / 5. Aantal stemmen: 86

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie