10 redenen waarom Citroen goed voor je is

Geplaatst op Geef een reactie
lemon olie

Citroenen (en citroen olie) zijn zeer gezond en hebben veel voordelen voor je gezondheid. Het is niet voor niets dat in grote delen van de wereld vaak rijkelijk citroensap over het eten wordt gesprenkeld, om op die manier extra citroensap binnen te krijgen.

De flavonoïden in het sap zijn sterke anti-oxidanten, wat een reden is waarom citroenen nuttig zijn bij de behandeling van veel kwalen. Hier zijn 10 redenen om zo snel mogelijk te genieten van de citroen!

  1. Helpt om nierstenen te voorkomen Het drinken van een halve kop citroensap per dag verhoogt het citraat-niveau in de urine. Studies hebben aangetoond dat dit kan beschermen tegen de vorming van nierstenen.    
  2. Verzacht een zere keel Het mengen van citroensap met honing kan helpen tegen keelpijn.
  3. Helpt bij het verliezen van gewicht Er zijn nieuwe studies waarbij wordt aangetoond dat citroen kan helpen om gewicht te verliezen. Citroensap bevat pectine, een oplosbare vezel die kan helpen bij het afvallen.
  4. Een gezond begin van de dag Laat cafeïnehoudende dranken zoals koffie en thee achterwege en begin de dag met warm water met vers citroensap om uw spijsverteringskanaal te stimuleren en extra vitamine C binnen te krijgen.     
  5. Helpt tegen jeuk Als je last hebt van een insectenbeet of branderige pijn door brandnetels of andere planten, gebruik dan de combinatie van citroensap met maizena om de pijn te verlichten. Maak er een papje van en smeer het op de pijnlijke plek.
  6. Helpt bij de spijsvertering Zelfs Dr Oz gelooft in de kracht van citroensap voor gewichtsverlies. Hij geeft de tip om een mengsel van citroensap met lijnzaad te gebruiken om afvalstoffen sneller uit je lichaam te verwijderen en sneller af te vallen.
  7. Kaliumgehalte verhogen Bananen zijn niet de enige manier om te zorgen voor voldoende kalium in het lichaam. Naast vitamine C bevatten citroenen namelijk ook 80 milligram van dit mineraal dat helpt om je lichaam sterk en lenig te houden.     
  8. Koortsverlagend Zodra je koorts krijgt is het goed om citroensap in je thee te doen of te drinken in een glas warm water. Het zal helpen om de koorts sneller te laten zakken.
  9. Balanceert de pH balans in je lichaam Het lijkt tegenstrijdig omdat citroenen erg zuur zijn, maar ze helpen toch om de pH balans in je lichaam te herstellen.
  10. Geeft een mooie huid  Citroensap helpt om de afvalstoffen sneller uit je lichaam te verwijderen. Dit heeft ook invloed op je huid, waardoor deze er gezonder en gladder zal uitzien als je dagelijks verse citroensap gebruikt! Als je ruwe handen hebt, helpt het om deze 10 minuten in citroensap te weken of om met een citroen in te smeren. Hierna heb je direct heerlijk zachte handen.

Doe ’s ochtends op de nuchtere maag een uitgeperste citroen of 3 druppels Citroen olie en binnen no-time zul je het verschil merken! Het is ook lekker om te mengen met warm water en honing en maak er zo een heerlijke thee van.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 5 / 5. Aantal stemmen: 127

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie