De Kracht van Jasmijn essentiële olie

Geplaatst op Geef een reactie
jasmijn struik

Jasmijn etherische olie is een geweldige olie voor ontspanning. Jasmijn is verzacht en voedt de huid. Het is een goede en rijke olie in allerlei huidverzorgingsproducten. Voor de psyche kan de jasmijn etherische olie goed verwerkt worden in een persoonlijk parfum. 

De jasmijnstruik is een groenblijvende struik of klimplant die tot 10 meter hoog kan worden. De jasmijnstruik heeft een heldergroene bladeren en stervormige geurige witte bloemen. Inheems komt de jasmijn struik voor in het noorden van India, China en West-Azië. De jasmijnplanten worden gecultiveerd in Frankrijk, Marokko, Egypte, Tunesië, Turkije en Algerije. In het begin van de vorige eeuw vond in Grass, Frankrijk, de belangrijkste en grootste productie van jasmijn essentiële olie plaats. Daarna ook in de Franse koloniën in Afrika, Spanje en Italië. In 1921 startte Egypte de jasmijn olie productie in de Nijldelta en in de woestijngebieden die werkten met irrigatie. Egypte levert per jaar maar liefst 7 ton jasmijnolie.

Koningin van de nacht

De naam Jasmijn is afgeleid van het Perzische woord ‘Yasmin’. Jasmijn essentiële olie wordt de koningin van de nacht genoemd. Deze naam komt omdat Jasmijn bloemen in de nacht hun geur rijkelijk afgeven aan de omgeving. Deze geur valt als een zwoele zoete deken over je heen. s‘ Nachts is het gehalte aan etherische olie in de bloem het hoogst, daarom worden de bloemen ‘s nachts of ’s morgens vroeg geplukt.

Wat een geweldige olie voor de aromatherapie! De werking is afrodiserend, ontspannend en voor de huid heel verzorgend en beschermend. Heerlijk om toe te voegen in een gezichtsolie, lichaamsolie, bodyboter en eigen parfum.

Jasmijn olie wordt nog steeds in vele bekende parfums gebruikt. Zo wordt in Chanel nr. 5 ongeveer 0,7% pure jasmijn olie gebruikt. Vroeger werd er regelmatig jasmijn enfleurage aangeboden. De geen van enfleurage heeft een zeer zachte jasmijngeur met een vleugje banaan. De enfleurage wordt gemaakt in Colombia. In Nederland wordt de jasmijn absolue olie het meest gebruikt.

Kenmerken:

Naam: Jasmijn jasmijn essentiële olie
Botanische naam: Jasminum gofficinalis var.randiflorum
Familie: Oleaceae familie
Herkomst: India en Egypte
Winning: Extractie of Waterdampdestillatie van de vers geplukte bloemen
Houdbaarheid: Na opening 2 tot 3 jaar
Geur: Zoete, exotische, zwarte bloemige geur
Kleur: Van lichtgeel tot donkergeel of oranje

Essentiële olie

Jasmijn moet zo vers mogelijk verwerkt worden. De jasmijn bloemen worden geplukt in manden of in kistjes van bamboe. Jasmijn olie is een kostbare, luxe en geliefde olie. Er zijn ongeveer 1000 kilo bloemen nodig voor 1 liter essentiële olie. Eén kilo bloemen staat gelijk aan ongeveer 5.000 bloemen. Voor één ton olie zijn dus 5 miljoen bloemen nodig. Dit geeft bij hexaanextractie 2,65 kilo concrete. 54% daarvan is jasmijnwas. Deze wordt met ethanol uitgewassen. De olie lost erin op en zo wordt een absolue olie, oftewel een pure jasmijn absolue, geproduceerd. Hexaan is bij een goede Jasmijn olie niet terug te vinden.

Psychische werking 

Jasmijn olie is de sleutel tot het paradijs en dat paradijs is hier en nu. Zij heeft de zoete zwaarte van het vergeten en loslaten, de overgave aan wat onvoorwaardelijk is. De geur tovert een nooit eindige overvloed voor van waaruit geven en nemen een en hetzelfde is. Er is zo veel dat delen een groot plezier is. Kortom, Jasmijn olie is pure zinnelijkheid.

Eigenschappen

Werking: Rustgevend, pijnverzachtend, afrodiserend, kalmerend, angststillend, verwarmend, onvoorwaardelijke overgave
Inzetbaar bij: Depressies, stress , angsten, nervositeit, onzekerheid, menopauze, impotentie, onrust en een droge huid.
Gaat goed samen met: Bergamot, Citroen, Cypress, Geranium, Grapefruit,  Lavendel, Mandarijn, May Chang, Melisse, Neroli, Palmarosa, Petitgrain, Roos, Sandelhout, Scharlei, Sinaasappel, Tijm, Wierook en Ylang-ylang.
Contra-indicatie: Niet in het 1e trimester van de zwangerschap gebruiken.
Culinair: De bloemetjes zijn eetbaar. Een paar druppels Jasmijn olie in heet water geeft een heerlijke honingachtige-thee.
Voetenbad: Een voetenbad bevordert de ontspanning en geef de cliënt zachte, schone en warme voeten. Gebruik voor een voetenbad 5 ml neutrale basisolie waarin 2 druppels Jasmijn olie opgelost zijn.

Toepassingen

Badolie bij Stress

 • eetlepel basisolie
 • 4 druppels Jasmijn
 • 4 druppels Kamille
 • 3 druppels Lavendel

Ontspannende badolie

 • eetlepel basisolie
 • 2 druppels Jasmijn
 • 3 druppels Vetiver
 • 3 druppels Sinaasappel
Romantische massageolie

 • 50 ml amandel olie
 • 10 druppels Jasmijn
 • 10 druppels Roos
 • 5 druppels Ylang-ylang

Jasmijn parfum

 • 50 druppels Jasmijn oliejasmijn etherische olie
 • 5 druppels benzoë
 • 5 druppels Lavendel
 • 5 druppels Sinaasappel
 • 2 eetlepels alcohol 96%
 • 1 eetlepel Oranjebloesem water

Kies voor kwaliteit

Pure Naturals heeft alleen essentiële oliën van de hoogste kwaliteit, 100% Organic en zonder toevoegingen! U kunt hier Jasmijn essentiële olie kopen.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 5 / 5. Aantal stemmen: 35

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een antwoord