De Kracht van Jasmijn essentiële olie

Geplaatst op Geef een reactie
jasmijn struik

Jasmijn essentiële olie is een geweldige olie voor ontspanning. Op de huid is jasmijnolie verzachtend en voedend. Het is een goede en rijke olie in allerlei huidverzorgingsproducten. Voor de psyche kan de jasmijnolie verwerkt worden in een persoonlijk parfum. 

De jasmijnstruik is een groenblijvende struik of klimplant die tot 10 meter hoog kan worden. De jasmijnstruik heeft een heldergroene bladeren en stervormige geurige witte bloemen. Inheems komt de jasmijnstruik voor in China, het noorden van India en West-Azië. De jasmijnplanten worden gecultiveerd in Egypte, Marokko, Tunesië, Turkije, Algerije en Frankrijk. In het begin van de vorige eeuw vond in Frankrijk, rondom Grasse, de belangrijkste en grootste productie van jasmijnolie plaats. Daarna ook in de Franse koloniën in Afrika, Spanje en Italië. In Egypte startte in 1921 de jasmijnproductie in de Nijldelta en in de woestijngebieden die werkten met irrigatie. Egypte levert per jaar 7 ton jasmijnolie.

Koningin van de nacht

De naam Jasmijn is afgeleid van het Perzische woord ‘Yasmin’. Jasmijn essentiële olie wordt de koningin van de nacht genoemd. In de nacht geven de bloemen namelijk hun geur rijkelijk af aan de omgeving. De geur valt als een zwoele zoete deken over je heen. s‘ Nachts is het gehalte aan essentiële olie in de bloem het hoogst. Voor de essentiële olie van jasmijn worden de bloemen daarom ’s nachts of ’s morgens vroeg geplukt.

Wat een fantastische olie voor de aromatherapie! De werking is super ontspannend en voor de huid heel verzorgend en beschermend. Heerlijk in een gezichtsolie, lichaamsolie, bodyboter en eigen parfum.

Jasmijn olie wordt nog steeds in vele bekende parfums gebruikt. Zo wordt in Chanel nr. 5 ongeveer 0,7% pure jasmijn olie gebruikt. Vroeger werd er regelmatig jasmijnenfleurage aangeboden. De geen van enfleurage heeft een zeer zachte jasmijngeur met een vleugje banaan. De enfleurage wordt gemaakt in Colombia. In Nederland wordt de jasmijn absolue het meest gebruikt.

Kenmerken:

Naam: Jasmijn jasmijn essentiële olie
Botanische naam: Jasminum gofficinalis var.randiflorum
Familie: Oleaceae familie
Herkomst: India en Egypte
Winning: Extractie of Waterdampdestillatie van de vers geplukte bloemen
Houdbaarheid: Na opening 2 tot 3 jaar
Geur: Zoete, exotische, zwarte bloemige geur
Kleur: Van lichtgeel tot donkergeel of oranje

Essentiële olie

Jasmijn moet zo vers mogelijk verwerkt worden. De bloemen worden geplukt in manden of in kistjes van bamboe. Hussein, de eigenaar van het bedrijf waar we waren, vertelde enthousiast over een plukster die plukt als een ware olympisch kampioene. Ze plukt 12 kilo op een ochtend, met zachte hand, bloem voor bloem.

Jasmijn olie is een kostbare, luxe en geliefde olie. Er zijn ongeveer 1000 kilo bloemen nodig voor 1 liter essentiële olie. Eén kilo bloemen staat gelijk aan 4000 tot 6000 bloemen. Voor één ton bloemen zijn dus 6 miljoen bloemen nodig. Dit geeft bij hexaanextractie 2,6 à 2,7 kilo concrete. 54% daarvan is jasmijnwas. Deze wordt met ethanol uitgewassen. De olie lost er in op en zo verkrijg je een absolue olie, oftewel een pure jasmijn absolue. Hexaan is bij een goede Jasmijn olie niet terug te vinden.

Psychische werking 

Jasmijn olie is de sleutel tot het paradijs en dat paradijs is hier en nu. Zij heeft de zoete zwaarte van het vergeten en loslaten, de overgave aan wat onvoorwaardelijk is. De geur tovert een nooit eindige overvloed voor van waaruit geven en nemen een en hetzelfde is. Er is zo veel dat delen een groot plezier is. Kortom, Jasmijn olie is pure zinnelijkheid.

Eigenschappen

Werking: Rustgevend, pijnverzachtend, afrodiserend, kalmerend, angststillend, verwarmend, onvoorwaardelijke overgave
Inzetbaar bij: Depressies, stress , angsten, nervositeit, onzekerheid, menopauze, impotentie, onrust en een droge huid.
Gaat goed samen met: Bergamot, Citroen, Cypress, Geranium, Grapefruit,  Lavendel, Mandarijn, May Chang, Melisse, Neroli, Palmarosa, Petitgrain, Roos, Sandelhout, Scharlei, Sinaasappel, Tijm, Wierook en Ylang-ylang.
Contra-indicatie: Niet in het 1e trimester van de zwangerschap gebruiken.
Culinair: De bloemetjes zijn eetbaar. Een paar druppels Jasmijn olie in heet water geeft een heerlijke honingachtige-thee.
Voetenbad: Een voetenbad bevordert de ontspanning en geef de cliënt zachte, schone en warme voeten. Gebruik voor een voetenbad 5 ml neutrale basisolie waarin 2 druppels Jasmijn olie opgelost zijn.

Toepassingen

Badolie bij Stress

 • eetlepel basisolie
 • 4 druppels Jasmijn
 • 4 druppels Kamille
 • 3 druppels Lavendel

Ontspannende badolie

 • eetlepel basisolie
 • 2 druppels Jasmijn
 • 3 druppels Vetiver
 • 3 druppels Sinaasappel
Romantische massageolie

 • 50 ml amandel olie
 • 10 druppels Jasmijn
 • 10 druppels Roos
 • 5 druppels Ylang-ylang

Jasmijn parfum

 • 50 druppels Jasmijn oliejasmijn etherische olie
 • 5 druppels benzoë
 • 5 druppels Lavendel
 • 5 druppels Sinaasappel
 • 2 eetlepels alcohol 96%
 • 1 eetlepel Oranjebloesem water

Kies voor kwaliteit

Pure Naturals heeft alleen essentiële oliën van de hoogste kwaliteit, 100% Organic en zonder toevoegingen! U kunt hier Jasmijn essentiële olie kopen.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 5 / 5. Aantal stemmen: 35

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *