De Kracht van Lavendel essentiële olie

Geplaatst op Geef een reactie
lavendel essentiële olie


Als je in de vakantiemaanden in het zuiden van Frankrijk hebt gereisd, dan heb je ze vast wel eens gezien: prachtige paarse velden. Met de gedachte dat die lavendel toch mooi en wat ruiken die bloemen toch heerlijk. Lavendel essentiële olie ruikt net zo… zoet, bloemig en heerlijk!

Verder lezen De Kracht van Lavendel essentiële olie

De Kracht van Marjolein essentiële olie

Geplaatst op Geef een reactie

Marjolein essentiële olie is uitermate geschikt voor therapeutische doeleinden. In combinatie met pepermunt werkt het bijvoorbeeld effectief bij de bestrijding van hoofdpijn en migraine. Marjolein essentiële olie heeft een ontkrampende werking. 

Verder lezen De Kracht van Marjolein essentiële olie

De Kracht van Geranium essentiële olie

Geplaatst op Geef een reactie
geranium essentiële olie

Geranium olie is een ideale eerste hulp-olie. Ze werkt geweldig bij zenuwpijn en bij het behandelen van littekens. Lavendel vormt daarbij een enorme goede combinatie bij huidproblemen en spier- en gewrichtspijnen. Geraniumolie heeft daarnaast een balancerend effect op het hormoonstelsel. 

Verder lezen De Kracht van Geranium essentiële olie

De Kracht van Tea tree essentiële olie

Geplaatst op Geef een reactie
teatree essentiele olie

Tea tree-olie is wereldwijd één van de meest bekende oliën. Ze is het meest bekend geworden door de bijzondere geneeskrachtige werking. De olie werkt ondersteunend bij vele klachten en ongemakken. Het is een echte EHBO-olie die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben. Zeker in tijden dat er griep heerst. Nu het coronavirus zich door de wereld verspreidt is tea tree olie bij uitstek goed om in te zetten. 

Verder lezen De Kracht van Tea tree essentiële olie

De Kracht van Ylang Ylang essentiële olie

Geplaatst op Geef een reactie
de kracht van ylangylang

De Cananga wordt ookwel wilde Ylang-ylang boom genoemd. Deze tropische boom kan ongeveer 80 meter hoog kan worden en komt oorspronkelijk van de Filippijnen. De naam Ylang Ylang betekent ‘Bloem der Bloemen’. De bloemen zijn geel van kleur. In de Costa Rica groeien diverse soorten. 

Verder lezen De Kracht van Ylang Ylang essentiële olie

De Kracht van Nootmuskaat essentiële olie

Geplaatst op Geef een reactie
de Kracht van

Nootmuskaat wordt niet alleen voor culinaire doeleinden ingezet, maar ook als pijnverlichting bij misselijkheid en bij maag, darm- en menstruatiekrampen. De nootmuskaatboom kan wel 30 meter hoog worden. Deze tropische, altijd groenblijvende boom bloeit met kleine lichtgele bloemetjes als een soort bloeiende bessen. Verder lezen De Kracht van Nootmuskaat essentiële olie

De Kracht van Jasmijn essentiële olie

Geplaatst op Geef een reactie
jasmijn struik

Jasmijn essentiële olie is een geweldige olie voor ontspanning. Op de huid is jasmijnolie verzachtend en voedend. Het is een goede en rijke olie in allerlei huidverzorgingsproducten. Voor de psyche kan de jasmijnolie verwerkt worden in een persoonlijk parfum. 

Verder lezen De Kracht van Jasmijn essentiële olie