10.000+ Bestellingen  •  Beoordeeld met een 9.1 review

Douche olie van algen met essentiële oliën

DIY Douche olie van algen

Douche olie met algen, ookwel groene klei genoemd, waarom met groene klei? Groene klei (ook wel groene leem genoemd) is een soort minerale klei die gewaardeerd wordt vanwege zijn sterk absorberende eigenschappen. Groene klei is een bio-mineraal dat is samengesteld uit ontbonden plantenmateriaal en mineralen en bevat ook nog sporenelementen zoals calcium, aluminium, magnesium, siliciumdioxide, fosfor, koper en zink. Volgens beoefenaars van alternatieve geneeswijzen is de samenstelling van groene klei bijzonder gunstig als therapeutische behandeling voor een groot aantal gezondheidsuitdagingen.

Schoonheid voordelen

Algen klei wordt van oudsher gebruikt in schoonheidsbehandeling en is een veelgebruikt ingrediënt in veel hedendaagse commerciële gezichtsmaskers. Groene klei verwijdert onzuiverheden uit de poriën, verstevigt de huid en heeft een scrub effect zodat het dode huidcellen verwijdert. Het is daarom ook zeer geschikt als een douche olie voor het hele lichaam om een droge ruwe huid te verzachten.

Benodigdheden voor 100ml:

Hoe maak je de douche olie?

1. Vul het flesje voor 1/3 met algen poeder.

2. Voeg basisolie toe tot 2/3 van het flesje gevuld is.

3. Schud de algen poeder met de olie tot alles goed gemengd is.

4. Voeg ongeveer 30 druppels van je favoriete essentiële oliën toe. Ruik regelmatig tot je de geur als prettig ervaart. Als je tevreden bent over de geur vul dan je flesje volledig af met draagolie en voila je doucheolie is klaar!

Varier met Essentiële oliën

Hier een aantal lekkere combinaties voor een heerlijke geur in de douche olie! 

Forest Rain

Flower morning

Full Moon

 En zo kunnen we nog heel veel mooie recepten zelf samenstellen als je gewoon op je gevoel af gaat en weet wat je lekker vindt kun je steeds variëren. 

Kies voor kwaliteit! 

Als je zelf een DIY recept gaat maken, weet en kies je eigenlijk altijd zelf wat je in het product verwerkt. Onze tip, gebruik altijd 100% natuurlijke grondstoffen welke niet schadelijk zijn voor je huid en gezondheid. Lees van elk ingrediënt de eigenschappen door, soms kun je een ingrediënt makkelijk vervangen, zoals oliën en boters. Zo heb je altijd de perfecte samenstelling van jou zelfgemaakte DIY recepten. 

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

Copyright © 2018 PURE NATURALS® . All Rights Reserved.