10.000+ Bestellingen  •  Beoordeeld met een 9.1 review

DIY Body Scrub maken

DIY Body Scrub maken

De beste scrub voor je huid maak je gewoon lekker zelf! Een scrub verwijdert oude huidcellen en houdt je huid glad en glanzend.

Je huid scrubben al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van het reinigen van de huid. De Egypte gebruikte het slip van de Nijl, terwijl de rijkere Egyptenaren ook al essentiële oliën aan het slip toevoegden om in hun badhuizen een reinigingsritueel te ondergaan. Scrubben stimuleert het natuurlijke helende mechanisme van het lichaam. Het brengt celvernieuwing op gang, verwijdert overtollige huidcellen en maakt je huid soepel, gezond en stralend!


Scrub Maken

Wat is lekkerder dan een helemaal natuurlijke body scrub? Met de ingredienten van PURE NATURALS maak je heel makkelijk en snel een lekkere body scrub. Omdat je ze zelf maakt weet je precies wat erin zit. De scrubs zijn 100% natuurlijk en heel makkelijk te maken. Thuis hoef je alleen maar alles te mengen.

Suiker Scrub of Zout Scrub?

Suiker of zeezout ongezond? In een scrub zijn ze erg goed voor de huid. Suiker en zeezout kan je in scrubs makkelijk afwisselen. Zoutkorrels zijn groter dan suikerkristallen en zout heeft ook scherpere randen. De kleinere suikerkristallen zijn rond en gemakkelijk oplosbaar in water, waardoor de scrub zachter wordt. Met zeezout kan de huid droger aanvoelen, maar door de mineralen zullen er wel meer onzuiverheden worden verwijderd.

Let op! Je kan ook heerlijke scrubs maken met zand maar helaas kunnen afvoeren dat niet goed verwerken. Zeezout en suiker lossen op en spoelen daardoor goed door.

Scrub Recept

Maak je eigen scrub met deze twee makkelijke recepten. Heb je geen etherische olie in huis? Gebruik dan verse kruiden. Je scrub zal daardoor alleen wat minder lang houdbaar zijn. 

Rozemarijn Citroen Scrub

Benodigdheden:

- 200 gr suiker of dode zee zout

- Amandelolie +/- 80 ml 

- 15-20 druppels Citroenolie

- 15-20 druppels Rozemarijnolie of 1 takje verse rozemarijn (zeer fijn gesneden)

Deze scrub is ideaal voor een frisse start in de ochtend of na het sporten. Breng het na de warme douche aan op je lichaam. Spoel af met warm water. 

Jasmijn Scrub (voor de gevoelige huid)

Benodigdheden:

- 200 gr suiker of dode zee zout

- 80 ml Aloë Vera olie

- 20 druppels Jasmijnolie

- 10 druppels Cederhoutolie

Jasmijn brengt het hormonale systeem in balans en is daarom ook geschikt bij diverse vrouwelijke problemen zoals pms, overgangsklachten etc. Gebruik de scrub daarom tijdens de tijd van de maand om jezelf eens goed te verwennen!

Scrub maken

> Meng eerst de suiker of dode zee zout met de essentiele olieën en doe ze goed roeren.

> Voeg vervolgens de basisolie toe. Hiermee kan je ook de dikte van de scrub bepalen. Wij raden 80 ml aan.

> Nog een keer goed mixen en giet het geheel in een weckpotjeof ander potje.

Kies voor kwaliteit

Gebruik de scrub alleen voor je lichaam en niet op je gezicht. Wees voorzichtig dat je niet te hard scrubt. Wil je je gezicht scrubben? Maak dan een mildere gezichtscrub! Kies daarom altijd voor natuurlijke ingrediënten en pure olieën. Een parfum olie kan je huid zeer uitdrogen namelijk. Pure Naturals.... als kwaliteit telt!

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

Copyright © 2018 PURE NATURALS® . All Rights Reserved.