10.000+ Bestellingen  •  Beoordeeld met een 9.1 review

DIY: Mascara maken

DIY mascara maken

 Zelf mascara maken in een paar stappen? Volg dit leuke DIY recept zelfgemaakte natuurlijke mascara met natuurlijke ingrediënten!

In conventionele gekochte mascara’s zitten vaak allerlei chemische toevoegingen voor de dikte, kleur en houdbaarheid zoals parabenen en het hexa copolymer om dit alles waterproef te maken. Veel mensen zijn daarom allergisch of krijgen snel irritatie aan de ogen.

Deze natuurzuivere mascara is daarvoor een prima keuze. De bijenwas heeft in deze DIY natuurlijke mascara een waterafstotend effect. Echt watervast is deze natuurlijke mascara natuurlijk niet, ga er bijvoorbeeld niet mee zwemmen. In de zon en een beetje regen blijft de mascara prima zitten! Een voordeel is wel dat het zeer zacht is voor je ogen en de aloë vera heeft een verzorgend effect.

Benodigdheden om zelf te mascara maken

  • 1 theelepel kokosolie* of arganolie 
  • 1 1/2 theelepel bijenwas
  • 1 theelepel shea butter of cacaoboter
  • 3 theelepels aloë vera gel
  • 1 a 2 theelepels actieve kool of capsules / tabletten geactiveerde kool (Norit)
  • eventueel enkele druppels vitamine E olie 

Voor de kleuring een natuurlijk pigmentpoeder of cacao voor bruine mascara, ook kun je cacao met actieve kool mixen. 

* Wil je langere wimpers? Vervang dan de kokosolie door castorolie. Castorolie zorgt namelijk ervoor dat je wimpers langer en voller worden!

Om alles straks in te doen gebruik je een potje of lege mascara roller met mascara borsteltje.

 

Zelf mascara maken doe je zo..

1. Doe de shea butter of als je gekozen hebt voor cacaoboter samen met de gekozen olie, kokosolie of arganolie, bijenwas en aloë vera gel in een vuurvaste kom of glazen maatbeker en zorg dat deze in een pan met heet water blijft staan. (au-bain marie). Laat alles smelten tot het helemaal vloeibaar is. Zorg dat het niet te heet wordt, want shea boter kan als het te heet wordt gaan klonteren.

2. Vrij snel daarna roer je de gekozen kleurstof door het mengsel, zoals actieve kool of cacao poeder of mix van deze twee. Als extra een beetje blauw natuurlijk pigment bij de kool geeft een dieper zwart.

3. Giet alles in een klein plastic zakje en knip een klein puntje van de onderkant af, doe deze een klein stukje in de tube van de lege mascara roller en druk langzaam de mascara in de houder. Ook kun je een mini trechter gebruiken. Plak de mond van de trechter die vaak even groot is als de mond van de mascara tube even samen met een stukje afplak tape of gekleurd elektra tape, en vul de houder.

Let op! Wees altijd voorzichtig met producten die je gebruikt rond de ogen, ook al zijn ze natuurzuiver. Werk zo hygiënisch mogelijk om mascara zo zuiver mogelijk te houden. Er wordt gezegd dat mascara wel vier maanden houdbaar is, maar zelfgemaakte mascara of die uit de winkel kun je beter niet langer dan 2 maanden gebruiken. Het borsteltje neemt altijd bacteriën mee het flesje in. Eventueel kun je een paar druppels Rokonsal als natuurlijke conservering toevoegen.

Kies voor kwaliteit

Als je zelf een DIY recept gaat maken, weet en kies je eigenlijk altijd zelf wat je in het product verwerkt. Onze tip, gebruik altijd 100% natuurlijke grondstoffen welke niet schadelijk zijn voor je huid en gezondheid. Lees van elk ingrediënt de eigenschappen door, soms kun je een ingrediënt makkelijk vervangen, zoals oliën en boters. Zo heb je altijd de perfecte samenstelling van jou zelfgemaakte DIY recepten.

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

Copyright © 2018 PURE NATURALS® . All Rights Reserved.