10.000+ Bestellingen  •  Beoordeeld met een 9.1 review

DIY Lippenbalsem

DIY Lippenbalsem

Het is ontzettend leuk om zelf je eigen verzorgings- en schoonmaakproducten te maken en vaak ook nog eens ontzettend eenvoudig. Ik geniet bijvoorbeeld nog steeds dagelijks van mijn zelfgemaakte handzeep, zelfgemaakte suiker scrub en mijn zelfgemaakte wasmiddel waarmee ik niet alleen veel duurzamer en natuurlijker bezig ben, maar waarmee ik ook nog eens enorm bespaar op de uitgaven. Vandaag heb ik weer zo’n ontzettend handige DIY voor jullie, ik deel namelijk een recept om zelf heel eenvoudig je eigen lippenbalsem te maken!

Zoals heel veel vrouwen met mij heb ik in het verleden serieuze verslavingsproblemen gehad met lippenbalsem. Ik smeerde labello alsof mijn leven ervan af hing en pas later besefte ik dat het vele gebruik van deze lippenbalsem niet veel goeds voor mijn lippen deed. Sommige mensen beweren dat de stoffen in de meeste lippenbalsems de lippen uitdrogen, andere mensen beweren dat de uitdroging komt omdat we vaker onze lippen bevochtigen met lippenbalsem op. Hoe dan ook, mijn lippen konden nauwelijks nog zonder. Nadat ik was gestopt met smeren zwoer ik er niet meer aan te beginnen. Toch is het wel fijn om af en toe je lippen een handje te helpen bij de vochtregulering en gelukkig kan dat ook zonder de natuurlijke balans te verstoren met een lippenbalsem op basis van natuurlijk ingrediënten. Met deze DIY maak je heel eenvoudig een lippenbalsem van slechts 3 ingrediënten!

Benodigheden

Voor het maken van één potje lippenbalsem heb je nodig:

2 tl bijenwas
4 tl sheabutter
4 tl arganolie


Deze ingrediënten heb ik natuurlijk niet zomaar gekozen. Als basisingrediënt koos ik voor bijenwas omdat het niet alleen beschermend werkt voor je lippen, maar ook nog eens zorgt voor de stevige consistentie van de balsem. De argan olie en sheabutter in de lippenbalsem beschermen je lippen tegen de elementen en zorgen ervoor dat ze goed gehydrateerd worden zonder de natuurlijke regulatie te verstoren. Je kunt in plaats van arganolie trouwens ook kiezen voor andere oliën zoals amandelolie, jojobaolie of zonnebloemolie. Mocht je gebruik willen maken van essentiële olie in de lippenbalsem dan kun je natuurlijk een aantal druppels toevoegen aan het eind. Als container heb ik gekozen voor metalen potjes die ik nog had liggen van verzorgingsproducten die ik reeds had opgemaakt, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten potjes gebruiken, net waar jij de voorkeur aan geeft.

Het recept

Het maken van de lippenbalsem is verder eigenlijk kinderspel. Je voegt namelijk alle ingrediënten samen in een kom welke je au bain-marie verwarmt boven een pannetje met kokend water. Let erop dat de kom het water niet raakt. Zo worden de ingrediënten geleidelijk aan verwarmd en smelt dit tot een vloeibare massa. Je kunt dit natuurlijk ook verwarmen in een pannetje, maar dan moet je er wel goed bij blijven staan. Wanneer alle ingrediënten zijn gesmolten en er een vloeibaar geheel is gevormd giet je dit voorzichtig in een bakje. Nu is het wachten tot dit is uitgehard en jouw lippenbalsem is klaar voor gebruik. Heb je liever een stevigere of juist mindere stevige balsem? Pas dan de hoeveelheid bijenwas in het recept aan naar je eigen voorkeur. Meer bijenwas zorgt voor een stevigere lippenbalsem terwijl de balsem wat zachter blijft als je de hoeveelheid bijenwas verminderd. Omdat je enkel natuurlijk oliën en was gebruikt voor dit recept is de lippenbalsem wel een jaar houdbaar!

Geur

Hou je van een geur in je lippenbalsem? Doe dan een essentiele olie naar keuze in het recept. Bijvoorbeeld lavendel omdat het zo lekker ontspant of Jasmijn omdat je gewoon gek bent van de jasmijn geur! Let wel op dat een essentiele olie je lippen kan uitdrogen, gebruik daarom maximaal 1 a 2 druppels. 

Kies voor kwaliteit! 

Als je zelf een DIY recept gaat maken, weet en kies je eigenlijk altijd zelf wat je in het product verwerkt. Onze tip, gebruik altijd 100% natuurlijke grondstoffen welke niet schadelijk zijn voor je huid en gezondheid. Lees van elk ingrediënt de eigenschappen door, soms kun je een ingrediënt makkelijk vervangen, zoals oliën en boters. Zo heb je altijd de perfecte samenstelling van jou zelfgemaakte DIY recepten. 

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)

Copyright © 2018 PURE NATURALS® . All Rights Reserved.